Hvordan Møblere en Avlang Stue for Optimal Plassutnyttelse

Lurer du på hvordan du best kan møblere din avlange stue? Har du også stått i situasjonen der rommet ditt føles litt for langstrakt og utfordrende å innrede? I denne artikkelen skal vi utforske smarte løsninger og tips som vil hjelpe deg med å skape et funksjonelt og stilfullt rom.

Kanskje har du allerede prøvd ut ulike møbleringsalternativer, men fortsatt sliter med å finne den perfekte balansen mellom komfort og estetikk. Med våre råd og ideer, vil du oppdage nye måter å utnytte plassen på, samtidig som du skaper en innbydende atmosfære i din avlange stue.

Planlegging av rommet

Når du skal møblere en avlang stue, er det viktig å tenke på hvordan du kan optimalisere plassen for både funksjonalitet og stil. Her er noen nyttige tips for å planlegge rommet:

 • Mål nøyaktig: Start med å måle nøyaktig hvor mye plass du har til rådighet. Dette vil hjelpe deg med å velge riktig størrelse på møbler.
 • Funksjonalitet fremfor alt: Fokuser på møbler som tjener flere formål, som for eksempel oppbevaringsbenker eller sofabord med skuffer.
 • Skap soner: Del opp rommet i soner basert på bruksområder, for eksempel en sittegruppe, et lesehjørne eller et arbeidsområde.
 • Tilpassede løsninger: Vurder skreddersydde møbler eller innebygde hyller for å utnytte hver centimeter effektivt.
 • Lyse farger og speil: Velg lyse farger og bruk av speil for å skape illusjonen av mer romslighet i den avlange stuen din.

Velg passende møbler

Når du møblerer en avlang stue, er det viktig å velge passende møbler som ikke bare passer i rommet, men som også optimaliserer plassen. Her er noen tips for å velge riktige møbler:

 • Mål og planlegg: Start med nøyaktige målinger av rommet ditt før du kjøper møbler. Dette vil hjelpe deg med å unngå at møblene blir for store eller små.
 • Fokuser på funksjonalitet: Velg møbler som tjener flere formål. For eksempel kan en sovesofa være et flott valg for gjesterommet ditt samtidig som den sparer plass.
 • Velg fleksible løsninger: Modulære eller sammenleggbare møbler kan tilpasses etter behov og gi deg mer fleksibilitet i rommet.
 • Skap soner: Del opp den avlange stuen din i ulike soner basert på aktiviteter, for eksempel en TV-sone, lesehjørne eller arbeidsområde.
 • Lyse farger og speil: Bruk lyse farger på møblene dine for å skape en illusjon av større plass. Speil kan også bidra til å reflektere lyset og få rommet til å virke mer luftig.
LES DETTE:  Hvilken laminat til stue

Husk at det viktigste er at møblene du velger, passer til din personlige stil samtidig som de maksimerer funksjonaliteten i den avlange stuen din.

Skap ulike soner

For å skape et mer funksjonelt og visuelt tiltalende miljø i din avlange stue, kan du vurdere å skape ulike soner. Dette vil bidra til å definere forskjellige områder for aktiviteter og gi rommet en tydelig struktur.

 • TV-sone: Plasser sofaen og TV-en på motsatte sider av rommet for en naturlig oppdeling. Legg til et lite salongbord eller tv-benk for å fullføre dette området.
 • Lesesone: Opprett en koselig krok med en behagelig lenestol, gulvlampe og bokhylle. Dette blir ditt personlige fristed for avslapning og lesing.
 • Arbeids- eller studieområde: Skap et dedikert område ved å plassere et skrivebord mot veggen med god belysning. Legg til en komfortabel stol og oppbevaringsløsninger for nødvendige kontorartikler.

Ved å skape tydelige soner i den avlange stuen din, kan du optimalisere bruken av plassen samtidig som du gir hvert område sin egen funksjonelle formål. La hver sone gjenspeile dine behov og interesser, slik at rommet blir både praktisk og personlig tilpasset deg.

Utforsk farge- og belysningsalternativer

Når du møblerer den avlange stuen din, er det viktig å huske på farger og belysning for å skape riktig atmosfære. Her er noen tips:

 • Velg lyse farger: Lyse farger som hvitt, beige eller pasteller kan gi en illusjon av større rom og reflektere lyset bedre.
 • Legg til kontraster: Bruk kontrastfarger for å skape visuell interesse og definere ulike soner i rommet.
 • Vurder belysning: God belysning er avgjørende i en avlang stue. Kombiner taklamper, gulvlamper og bordlamper for å skape et lyst miljø.
 • Speilvirkninger: Plasser speil strategisk for å øke lysrefleksjonen og gi følelsen av romslighet.
LES DETTE:  Skap den perfekte innredningen for din store stue - Tips og triks

Det er viktig at fargene og belysningen du velger, passer til din personlige stil samtidig som de bidrar til funksjonaliteten i rommet ditt.

Se hele bildet for å oppnå balanse

Når du møblerer en avlang stue, er det viktig å se hele bildet for å oppnå balanse i rommet. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å skape et harmonisk og funksjonelt miljø:

 • Fokus på Møblering: Start med å plassere de største møblene langs den lengste veggen. Dette vil bidra til å skape en naturlig flyt i rommet og unngå blokkering av passasjer.
 • Skap Romdelinger: Bruk møbler eller gulvtepper til å definere ulike soner i den avlange stuen. Dette kan bidra til å skape visuell interesse og gi rommet et mer strukturert utseende.
 • Unngå Overmøblering: Husk at mindre kan være mer når det gjelder møblering av en smal stue. Unngå overfylte områder for å sikre god bevegelsesfrihet og luftighet.
 • Oppretthold God Flyt: Sørg for at det er tilstrekkelig plass mellom møblene slik at du har god bevegelsesfrihet rundt i rommet. Dette vil også bidra til en mer behagelig atmosfære.
 • Innfør Vertikale Elementer: Bruk hyller eller vertikale lagringsløsninger for å utnytte høyden i den avlange stuen. Dette kan bidra til å frigjøre gulvplass og skape visuell interesse.

Husk at nøkkelen til vellykket møblering ligger i balansen mellom funksjonalitet, estetikk og personlig stil. Ved å ta hensyn til helheten når du planlegger innredningen, kan du skape et rom som både ser bra ut og føles komfortabelt.

Konklusjon

Du har nå lært hvordan du best kan møblere en avlang stue for å optimalisere plassen og skape et funksjonelt og stilfullt rom. Ved å velge passende møbler basert på nøyaktige målinger, fokusere på funksjonalitet, bruke lyse farger og speil, samt vurdere belysningsalternativer, kan du transformere din avlange stue til et mer inviterende og romslig miljø. Husk å plassere store møbler langs den lengste veggen, skape romdelinger med møbler eller gulvtepper, og unngå overmøblering for å sikre god flyt og bevegelsesfrihet. Ved å finne balansen mellom funksjonalitet, estetikk og personlig stil, vil du kunne skape en harmonisk atmosfære som passer dine behov og preferanser. Lykke til med møbleringen av din avlange stue!

LES DETTE:  Hvordan LED-belysning kan transformere stuen din

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bør jeg velge riktige møbler til en avlang stue?

For en avlang stue, ta nøyaktige målinger, prioriter funksjonalitet, bruk fleksible løsninger og del rommet inn i soner. Optimaliser plassen ved å plassere store møbler langs den lengste veggen og skape romdelinger med møbler eller gulvtepper.

Hvordan kan jeg få en illusjon av større romslighet i den avlange stuen?

Bruk lyse farger og speil for å skape en romslig følelse. Velg lyse farger, skap kontraster for å definere soner, innfør god belysning med ulike lamper, og plasser speil strategisk for økt lysrefleksjon.

Hva bør jeg fokusere på for å opprettholde god flyt i den avlange stuen?

Unngå overmøblering for å sikre bevegelsesfrihet, oppretthold god flyt med tilstrekkelig plass mellom møblene, og innfør vertikale elementer som hyller for å utnytte høyden i rommet. Balanser funksjonalitet, estetikk og personlig stil for vellykket møblering.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment