Hvordan legge vindsperre?

På tak monteres vindsperren direkte på taksperrene. Både på vegg og tak monteres vindsperren med klemte skjøter. Til skjøter, gjennomføringer og forsegling til andre bygnings-materialer benyttes Tyvek® tape og tilbehørsprodukter som inngår i Isola Tyvek® Klimasystem.

Hva kan brukes som vindsperre?

Vindsperre, sjikt av lufttett papp eller plate på utvendig side av luftgjennomtrenglig varmeisolasjon. Vindsperrens funksjon er å hindre inntrengning av kaldluft i isolasjonen. Gjennomblåsing eller infiltrasjon av uteluft i for eksempel mineralull kan redusere isolasjonsverdien i betydelig grad.

Er vindsperre vanntett?

Både tyvek vindsperre og undertaket til tyvek er vanntett for flytende vann.

Hvordan legge vindsperre? – Related Questions

Hvorfor dobbel vindsperre?

De må hver for seg oppnå kravene til tetthet i alle detaljer for å sikre at ikke de fanger fukt, og at tetthetskravet til bygget oppnås. Det er gjort en del erfaringer med dobbel vindsperre. Man ser at det har oppstått fuktskader nettopp fordi man har hatt dobbel vindsperre. Fukt er fanget mellom lagene.

Er Veggpapp vanntett?

Veggpappen er vanntett, vindtett og diffusjonsåpen, men har relativt høy vanndampmotstand.

Hva er vindsperre tape?

Isola Vindsperre Tape FLEX er diffusjonsåpen, svært klebesterk og har ekstremt gode aldringsegenskaper. Noen varianter har delt beskyttelsespapir. Består av en armert spesialfolie av polyetylen med klebestoff av modifisert akryl. Klebestoffet er beskyttet av et silikon papir som rives bort når tapen skal klebes fast.

Når ble vindsperre vanlig?

Samtidig ble det anbefalt vindsperre med klemte skjøter og dampsperre av plast. Først i 1985 ble det vedtatt en isolasjonsstandard med 15 cm isolasjon i byggeforskriften, og i 2008 er dette fremdeles vanlig utførelse.

Er Asfaltplater vindsperre?

Asfaltplaten som er bak kan brukes som vindsperre uten Tyvek, men da må man tape alle skjøter. Slik som vi gjør det slipper vi å tape når vi ruller på Tyvek utenpå. Mange leverandører har kun et lag som standard og om kunden ønsker et ekstra lag med vindsperre så vil det som regel komme en ekstra regning.

Hvor tett skal Asfaltplater spikres?

Det er anbefalt å montere platene med 2–3 mm mellomrom.

Hvor mye isolasjon tilsvarer Asfaltplater?

12 mm asfaltplate isolerer 12mm.

Det som asfaltplata er bedre på enn GU er eliminering av kuldebroer mellom reisverk og den ytre kledening. Den er mye bedre på krav til vindtetthet enn GU. Asfaltplate får du også som 18mm som er 4x det som krevet i Tek07 i forhold til tetthet. Denne isolerer da 18 mm.

LES DETTE:  Hvordan montere Takrennekroker?

Kan man bruke plast som vindsperre?

Du trenger ikke bruke diffusjonstett sperre for å hindre inneluften å komme ut, du kan bruke diffusjonsåpen også, men den bør være ca 10 ganger tettere enn tettingen ute. Grunnen til at plast er brukt er at den er billig, bra og lett å bruke. Utvendig må du ha vindsperre, ellers er isolasjonen nærmest virkningsløs.

Er osb diffusjonsåpen?

OSB-plater er forholdsvis diffusjonstette og må ikke legges direkte mot konstruksjon som skal isoleres. Det vil si at om du legger OSB-plater i stedet for asfalt-plater og deretter dampsperre på innsiden er råte ett faktum.

Når trenger man ikke dampsperre?

Så i nye hus kan du som hovedregel ikke unngå dampsperre. Nye hus er typisk isolert med 3-500 mm isolasjonsmateriale (for eksempel mineralull), og det er avgjørende for valget av dampsperre. Som en tommelfingerregel heter det at du skal bruke en dampsperre hvis du isolerer med mer enn 200 mm i veggene og taket.

Hvor må membranen være damptett?

Membraner er i utgangspunktet vanntette, men ikke alle er damptette. Husk at på yttervegg og mot kalde rom skal membran være damptett.

Kan man smøre membran selv?

Det er ingen lovpålagt regel om at du ikke kan legge membranen selv. Likevel bør du følge våtromsnormen om å la fagfolk legge membranen for deg.

Hvor mange strøk smøremembran?

For å oppnå en tykkelse på 1,0 mm må man altså legge på 6-7 strøk, og det er overraskende å lese at en stor og kjent leverandør av smøremembraner for våtrom skriver på sin nettside: “Ha minst to strøk membran på våtsoner og alle gulv”.

LES DETTE:  Er optimal maling Vannbasert?
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment