Hvordan legge kantstein mot plen?

Plener er sjelden helt rette, og snoren settes så kantsteinen minst stikker 5 cm over bakken. Samtidig skal den ikke stikke opp med mer enn halve høyden. Kantsteinene (A) settes etter snoren. Husk å holde 2 mm luft mot snoren, slik at steinene ikke dytter til den.

Hvordan dele granitt kantstein?

Granittstein kan deles etter behag. Både på tvers, langs og diagonalt. Slås det på langs av steinens årer, sprekker steinen lett, mens det er noe vanskeligere hvis den skal deles på tvers av årene. Kan man velge hvilke stein det skal hugges i, er det lettere å hugge i en glatt stein framfor en som er ujevn.

Hvordan fuge mellom kantstein?

Steinen monteres ideelt med en fugeavstand på ca. 20mm (omtrent en tommel bredde). Fugen fylles videre med jordfuktig betong- som deretter komprimeres godt sammen og glattes med en fugeskje.

Hvordan legge kantstein mot plen? – Related Questions

Hvor mye betong til kantstein?

Forbruk jordfuktig betong

Skal man montere kantstein sier “tommelfingerreglene” at man bruker ca. 62.5 kg tørrmørtel B20 (30 liter) per meter kantstein. Her avhenger det selvfølgelig av hvor mye man legger under og opp på hver side av kantsteinen, men dette er et ok utgangspunkt.

Hvordan fjerne mose fra kantstein?

Spyl området med en vanlig vannslange og bruk kost for å fjerne mosen. Unngå høytrykksspyling fordi det kan gjøre overflaten ru og steinen blir mer mottakelig for smuss og urenheter. For å fjerne grønske og ugress kan du også spraye ugresseddik rett på det utsatte området.

Hvordan fjerne ugress mellom steiner?

Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.

Hvorfor vokser mose på stein?

Alger og mose skader ikke steinen, men det kan gjøre underlaget sleipt for gående. Alge og mose vokser på våte og skyggefulle steder, og mose og alger på steindekket kan skyldes manglende eller galt fall.

Kan man bruke kraftvask på belegningsstein?

Mange bruksområder: Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner kan brukes på utemøblene så vel som på husvegg og belegningsstein.

Hvordan legge nye fuger?

Slik gjør du:
  1. Skrap bort gammel løs fug ved hjelp av fugeskrapen.
  2. Bland ny fugemasse som beskrevet på pakken.
  3. Legg den nye fugemassen diagonalt over flisene med et fugebrett eller en gummisparkelspade.
  4. La det tørke cirka en time.
  5. Tørk med en tørr fille til flisene er blanke og fine.

Hvordan fuge brostein?

Fuging. For brostein kan en bruke settesand, jordfuktig betong eller herdende fugesand som fugemasse i fugene. Ved bruk av jordfuktig betong eller herdende fugesand forhindrer en groing og ugress.

Hvordan fuge belegningsstein?

Den smarteste løsningen er å bruke ugresshemmende fugesand, som består av kvartssand med naturlig høy ph-verdi. Den kan du bruke på både nye og eldre belegningssteiner av betong eller naturstein. Strø den ut, kost den på plass, og bruk hageslange eller spreder til å vanne gårdsplassen etterpå.

Hvordan male fuger?

På kort tid kan du enkelt benytte en fugepenn med farge for å fornye gammel fug. Pennen fungerer som en tusj, men har egenskapene som en fugemaling og vil derfor tåle både vann og såpe. Husk å la fugene få tørke i ca 24 timer før du utsetter de for vannsøl, slik at fargen ikke blir vasket bort.

Kan man legge ny fuge ovenpå den gamle?

Hvis fugene er gamle og slitte kan det være best å fjerne hele fugen og fuge på nytt. Det kan også være vanskelig å finne riktig farge, den gamle har dessuten gjerne endret farge siden den ble lagt. Hvor dypt du må gå ned i den gamle fugen er viktig å vite.

Skal man fuge før eller etter maling?

Etter påføring glattes fugen ut med en fuktig finger, pensel eller en fugesparkel. Overskytende masse tørkes vekk med en fuktig svamp og rent vann, før massen er herdet.

Hva skjer om man maler over silikon?

Silikon fugemasse kan nemlig ikke males over, og du må derfor velge ønsket farge ved innkjøp. Mange blir overrasket over at det ikke er mulig å male over silikonfuger. Dette skyldes at overflaten til silikon ikke gir malingen noe å binde seg til. Prøver du å male over vil du se at malingen sklir av uten å feste seg.

Kan man legge ny silikon på silikon?

Og mens silikonmasse som ikke er her det, binder på stort sett alle andre materialer, er det umulig å få andre materialer til å feste seg på ei overflate av herdet silikon. Så har du en gang hatt silikon i en fuge, må du fortsette å ha silikon i fugen.

Hva er forskjellen på silikon og akryl?

Akryl holder seg forholdsvis myk etter herding og kan overmales. Silikon brukes ofte på steder der du trenger å beskytte mot vannsøl, eksempelvis i overgangen mellom kjøkkenbenk og vegg eller i hjørner på badet. Når du legger silikon får du en elastisk og vanntett fuge.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment