Hvordan legge kantstein mot plen?

Plener er sjelden helt rette, og snoren settes så kantsteinen minst stikker 5 cm over bakken. Samtidig skal den ikke stikke opp med mer enn halve høyden. Kantsteinene (A) settes etter snoren. Husk å holde 2 mm luft mot snoren, slik at steinene ikke dytter til den.

Hvordan sette granitt kantstein?

Setting av granitt kantstein i knust masse / subbus og jordfuktig betong
  1. Grav ut til ca 20 cm dybde der du skal sette kantsteinen.
  2. Fyll knust masse / subbus 0-16 mm eller 0-30 mm ca 10 cm.
  3. Fyll så jordfuktig betong ca 5 cm.
  4. Bakstøp kantsteinen, altså lag en skrå bak kantsteinen som går minimum ca 30% opp på kantsteinen.

Hvordan feste kantstein?

Steinen monteres ideelt med en fugeavstand på ca. 20mm (omtrent en tommel bredde). Fugen fylles videre med jordfuktig betong- som deretter komprimeres godt sammen og glattes med en fugeskje. Mange velger også å montere kantstein knas (kant i kant).

Hvilken grus til belegningsstein?

Når du skal legge belegningsstein må bærelaget bestå av drenerende fraksjoner som 16/22 eller 8/63. Belegningsstein legges i 0/4 eller 0/8 subbus. Vi anbefaler en geotekstilduk mellom bærelag og avretningslag for å hindre at fraksjoner blander seg og for å hindre ugress fra å etablere seg i fremtiden.

Hvordan legge kantstein mot plen? – Related Questions

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Hva har man under belegningsstein?

Under belegningssteinen skal det være et ca 30 mm tykt settesandlag. I bunnen må det ligge et bærelag av 150-300 mm av pukk eller grus.

Hva er forskjellen på grus og pukk?

Finpukk: Dette er pukk innenfor størrelsene 4—22 mm. Finpukken bli ofte gradert i mer nøyaktige mål, som 11—16 mm eller 4-16 mm. Grus: Bergmateriale hvor størrelsene 0—64 mm er den dominerende. Grus inneholder altså finere materiale enn singel og pukk.

Hvilken grus i innkjørsel?

08/12 mm er den vanligste typen grus til gårdsplass og oppkjørsel. Den minste størrelsen på steinen er 8 mm og den største er 12 mm. Når du har lagt 08/12 mm vil den pakke seg fint og ligge stødig. I tillegg er den fin å se på og setter seg ikke fast under skoene dine.

Hvordan gjøre ren belegningsstein?

En enkel og effektiv metode for å rengjøre belegningssteinene kan være å bruke vann og skrubb. Dette bør isåfall gjøres jevnlig, da det funker best dersom flekkene ikke har fått så lang tid på å feste seg.

Hvor mye er 1 kubikk grus?

En kubikkmeter (kbm) er det samme som 1 000 liter. En kubikkmeter veier fra 1 500 kg til 1 800 kg.

Hva koster 1 tonn grus?

Prisliste knuste produkter fra Omre.
Type Pris per tonnEntr.1
0-32 Vei gruskr 127*
2-4 Pukkkr 242*
4-8 Pukkkr 188*
8-11 Pukkkr 229*

Hva koster et lastebillass med grus?

Hva koster det med grus i oppkjørselen? Et halv lastebillass som rekker til ca 350 kvm innkjørsel/gårdsplass koster ca 4500 kroner. Prisen varierer avhengig av kvaliteten og sammensetningen av grusen.

Hvor mange kubikk grus tar en lastebil?

Q: Hvor mange kubikk eller tonn tar lastebilene deres? A: Våre lastebiler rommer mellom 9 – 10 kubikk og tar maks 12 tonn. Vi kan også levere med bil og henger.. Bil og henger kan levere ca 30 tonn eller 24 – 25 kubikk.

Hvor mye koster et lass med pukk?

PRISLISTE PÅ MASSER
Prisliste
Singel8-20 mmkr. 138,-
Pukk16-25 mmkr. 125,-
Pukk25-63 mmkr. 115,-
Pukk31,5-63kr. 124,-

Hvor mange tonn er 6 kubikk?

6m3 = 9 tonn.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment