Hvordan legge kantstein i hagen?

Inn mot bedet, med løs jord og barkflis, settes 20 cm høye kantstein. På siden inn mot gresset flankeres de av en smal rekke stein i nivå med terrenget, slik at det blir enkelt å slå gresset helt ut til kanten. Kantsteinene støpes fast i betong, og en fiberduk sikrer barrieren et langt liv.

Hvordan sette ned kantstein?

Setting av granitt kantstein i knust masse / subbus og jordfuktig betong
 1. Grav ut til ca 20 cm dybde der du skal sette kantsteinen.
 2. Fyll knust masse / subbus 0-16 mm eller 0-30 mm ca 10 cm.
 3. Fyll så jordfuktig betong ca 5 cm.
 4. Bakstøp kantsteinen, altså lag en skrå bak kantsteinen som går minimum ca 30% opp på kantsteinen.

Hvordan mure kantstein?

Slik gjør du det:
 1. Grav grøft. Det første du må gjøre er å grave en grøft på 20×20 cm i dybde og bredde.
 2. Ha i subbus. Fyll grøften med 0-8 mm subbus/grus.
 3. Fyll på med betong. Etter å ha klargjort grøften fyller du på med cirka 5 cm med jordfuktig betong.
 4. Trekk opp snor. Trekk gjerne opp en snor.

Hvordan fuge mellom kantstein?

Steinen monteres ideelt med en fugeavstand på ca. 20mm (omtrent en tommel bredde). Fugen fylles videre med jordfuktig betong- som deretter komprimeres godt sammen og glattes med en fugeskje.

Hvordan legge kantstein i hagen? – Related Questions

Hvordan fjerne mose fra kantstein?

Spyl området med en vanlig vannslange og bruk kost for å fjerne mosen. Unngå høytrykksspyling fordi det kan gjøre overflaten ru og steinen blir mer mottakelig for smuss og urenheter. For å fjerne grønske og ugress kan du også spraye ugresseddik rett på det utsatte området.

Hvordan dele granitt kantstein?

Granittstein kan deles etter behag. Både på tvers, langs og diagonalt. Slås det på langs av steinens årer, sprekker steinen lett, mens det er noe vanskeligere hvis den skal deles på tvers av årene. Kan man velge hvilke stein det skal hugges i, er det lettere å hugge i en glatt stein framfor en som er ujevn.

Hvordan legge nye fuger?

Slik gjør du:
 1. Skrap bort gammel løs fug ved hjelp av fugeskrapen.
 2. Bland ny fugemasse som beskrevet på pakken.
 3. Legg den nye fugemassen diagonalt over flisene med et fugebrett eller en gummisparkelspade.
 4. La det tørke cirka en time.
 5. Tørk med en tørr fille til flisene er blanke og fine.

Hvordan fuge belegningsstein?

Den smarteste løsningen er å bruke ugresshemmende fugesand, som består av kvartssand med naturlig høy ph-verdi. Den kan du bruke på både nye og eldre belegningssteiner av betong eller naturstein. Strø den ut, kost den på plass, og bruk hageslange eller spreder til å vanne gårdsplassen etterpå.

Hvordan fuge brostein?

Fuging. For brostein kan en bruke settesand, jordfuktig betong eller herdende fugesand som fugemasse i fugene. Ved bruk av jordfuktig betong eller herdende fugesand forhindrer en groing og ugress.

Kan man fuge på nytt?

Det kan derfor være lurt å få en flislegger til å gjøre denne jobben. Når 3 mm med fugemasse er fjernet, kan man fuge på nytt som normalt.

Når kan man dusje etter å ha lagt silikon?

Etter at bandasjen fjernes etter 2-3 dager kan du dusje. Du må naturligvis ta det med ro de første dagene etter operasjonen.

Hvordan fjerner man gamle fuger?

Å fjerne den gamle fugen kan gjøres med en enkel hobbykniv. Alternativt kan du også bruke en fugefjerner. Den både skjærer og “renser opp” i én og samme prosess. Den gjør også at du ikke skjærer for dypt ned i fugen.

Kan man male fuger mellom fliser?

Kan man male fuger mellom fliser? På kort tid kan du enkelt benytte en fugepenn med farge for å fornye gammel fug. Pennen fungerer som en tusj, men har egenskapene som en fugemaling og vil derfor tåle både vann og såpe.

Kan man dusje rett på fliser?

– Utfordringen er at baderommet er forskriftsmessig bygget. Men legges membranen slik den skal – over gulvet og helt opp til taket, og legges flisene riktig, skal det ikke være noen problemer å dusjeflisene, sier Westgaard.

Hvor ofte bør bad renoveres?

Sintef anbefaler å pusse opp badet hvert 20-30 år, men mange ønsker å gjøre dette oftere ettersom bruk og design endrer seg over tid. Armaturer og servanter har normalt levetid på ca 15 år, men fliser og badekar kan vare betydelig lenger (opp mot 50 år).

Kan man male fliser med varmekabler?

Kan man male fliser med varmekabler? Den er litt dyrere enn vanlig gulvmaling, men holder mye lengre. Den kan også brukes på gulv med varmekabler, som gjør den perfekt både for gang og bad. Mange har også tatt i bruk mikrosement og lagt dette over flisene for å få en glattere overflate.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment