Hvordan lage Slåpelikør?

Fyll en bredmunnet flaske eller krukke halvt opp med like deler slåper og sukker (Alternativt kan man unnlate sukkeret helt). Hell over gin eller 40 prosent sprit eller vodka til flasken er nesten full. Korke flasken så den er helt tett og la stå et par måneder.

Når kan man plukke slåper?

Buskene er fulle av tornar, og du bør vere godt kledd når du plukkar denne frukta, som er modne på seinsommaren/tidleg på hausten – helst i september. Dersom du puttar ei slåpe i munnen, vil du kjenne at den er svært beisk, syrleg og skarp i smaken.

Hva kan man lage av slåper?

Slåpe eller slåpetorn

Av slåpene kan det lages likør og en vin som kan minne om portvin. Barken kan visstnok brukes til garving og har i folkemedisinen vært brukt mot frysninger og som avførende og urindrivende middel.

Hvordan lage Slåpelikør? – Related Questions

Hvor finner jeg slåpetorn?

I Norge vokser slåpetorn på tørre bakker og i skogsbryn i lavlandet omkring Oslofjorden og videre sørover langs kysten til Kristiansand. Den finnes også på noen få spredte lokaliteter i Rogaland og Sunnhordland.

Hvor kjøpe slåpetorn?

Kjøp slåpetorn på Hekkplanterdirekte.no

På Hekkplanterdirekte.no selger vi hovedsakelig til enkeltpersoner. Vi sørger for at plantene leveres, så du selv kan plante dem ut i hagen din. Slåpetorn kan leveres i hele Norge (der den vil trives) – ikke bare hjemme hos deg, men også til det stedet der hekken skal plantes.

Hva er Slåpe?

SubstantivRediger. (frukt) Spiselig frukt av planten slåpetorn, prunus spinosa, type villplomme.

Hvordan lykkes med tindved?

Tindved krever mye lys og trives best på næringsfattig mineraljord med høyt kalkinnhold, men dyrking på andre jordarter går også bra.

Hvilke bærbusker?

Bærbuskerhvilke typer finnes
 • Hvilke typer bærbusker finnes? Det finnes en mengde ulike bærbusker, som både pynter opp hagen med vakre fargespill og som forsyner deg med egne bær.
 • Rips.
 • Solbær.
 • Svartsurbær.
 • Bringebær.
 • Gule bringebær.
 • Stikkelsbær.
 • Bjørnebær.

Skal bærbusker gjødsles?

Som andre planter trenger bærbuskene næring. Kompost og husdyrnæring er fint for plantene. Gjødselen legges på seint på høsten eller tidlig om våren. Har du ikke tilgang på slik gjødsel, kan du bruke fullgjødsel.

Hvor dypt skal bærbusker plantes?

Grav et romslig hull, ca dobbelt så dypt som rotklumpen og 3 ganger så bredt. Ha ca. 40-60 cm avstand mellom bringebærbusker og minst 1 m mellom store busker slik som solbær og rips. Bruk mye god jord og gjødsle godt, gjerne med naturgjødsel ved planting og deretter utover våren med vanlig bærgjødsel.

Hvor dypt skal bringebær plantes?

Bringebær vil gjerne stå i litt sur jord, dvs. lav pH-verdi, så hvis du har en høy pH-verdi (for eksempel leirejord), så kan du blande inn litt barkmull i jorden. Ikke plant bringebærene for dypt, plasser dem på samme nivå med jorda som i potten.

Skal bringebær klippes ned?

For at bringebærbusken skal fortsette å gi god avling, bør den beskjæres tilbake hver høst. Bringebær gir nemlig avling på fjorårsskuddet. Dette betyr at de greinene som allerede har gitt avling, visner ned og kan klippes vekk. Du ser enkelt hvilke du skal klippe vekk – det er jo de greinene det har vært bringebær på.

Er bringebær slankende?

Et lite bringebær inneholder veldig mye vann, og det gjør at bringebær har såkalt lav energitetthet. Du kan altså spise mye uten å få i deg særlig mange kalorier.

Skal bringebær ha gjødsel?

Riktig gjødsling er selvsagt viktig for et godt resultat. Bringebær er relativt næringskrevende da det skal produseres mye plantemasse til skuddene som skal bære frukt neste år, samtidig som årets avling skal bæres fram. Det er aktuelt å bruke ulike gjødslingsteknikker i bringebær.

Hvilke bringebær er best?

Her er de noen av beste sortene for norske forhold:
 • Asker – er en middels tidlig sort, moden i siste halvdel av juli.
 • Glen Ample – er den bringbærsorten som blir mest brukt i profesjonell dyrking.
 • Preussen – gammel tysk bringbærsort som har middels store, men søte bær med mild og god smak.

Når er det best å flytte bærbusker?

Når er det best å flytte bærbusker? Å flytte planter og busker bør helst gjøres på våren eller på høsten. – Den aller beste tiden er å flytte på høsten, gjerne i september, før frosten kommer, sier Lundeby.

Hvilken rips er best?

Her er noen gode sorter:
 • Rød Hollandsk. Dette er den mest brukte ripssorten i Norge.
 • Hvit Hollandsk. Denne har en svak til middels opprett vekst, og får middels store avlinger.
 • Jonkheer van Tetz. Her blir bærene modne i slutten av juli.
 • Rosetta. Rosetta er den seneste sorten av rips.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment