Hvordan kutte ned Yuccapalme?

Formering: Yucca er lett å formere med stiklinger. Om planten blir for høy, er det bare å kappe av toppen, og plante toppen i ny jord. Den gamle stammen vil få nye skudd, og toppen vil rote seg.

Hvor høy kan en Yuccapalme bli?

Yucca elephantipes kan bli ca. 3 meter høye.

Hvor fort vokser Yuccapalme?

Stelletips Yucca-palme

Vekst: De vokser langsomt, 15 cm per år. Selve stammen vokser ikke, det gjør kun rosettene. Lys: De skal ha masse lys. Om sommeren trives de godt ute og passer godt på en solfylt terrasse.

Hvordan kutte ned Yuccapalme? – Related Questions

Hvordan få liv i en Yuccapalme?

Stelletips Yuccapalme:
 1. Vanning: Yucca er tørkesterk. La jorden tørke godt opp mellom vanning, men gjennomvannes grundig med romtemperert vann når det vannes.
 2. Lys: Plasseres gjerne lyst og solfylt.
 3. Gjødsling: Gjødsles månedlig med organisk næring.
 4. Temperatur: En litt kjølig plassering gjør planten godt.

Er Yuccapalme giftig?

Yucca-arter

​Yuccapalme og spansk bajonett er begge yucca-planter. De fleste yucca-plantene er lite giftig, og vil ikke gi noen symptomer når barn har smakt på dem. De kan derimot ha ganske spisse blader som man kan stikke seg på.

Hvilken plante vokser raskest?

Gartner hos Plantasjen, Hilde Poppe, opplyser til Klikk.no at de plantene som vokser raskest er slyngplanter som klematis, kaprifol og spesielt humle.

Hvordan få palme til å vokse?

Den er lettstelt og tåler både sol og skygge.
 1. Plassering: Palmen trives i full sol, både ute på terrassen og innendørs.
 2. Vanning: Den tåler å tørke lett opp mellom hver vanning.
 3. Gjødsling: Gi gjerne litt gjødsel én gang i måneden i sommersesongen. Gjødsles ikke i vinterhalvåret.

Hvordan få Arekapalme til å vokse?

Arekapalmen liker mye lys, men unngå at den står i sterkt og direkte sollys. Den kan fint trives et stykke inn i rommet, men i mørke hjørner må du bruke en plantelampe. Planten bør vannes med kalkfattig vann (regnvann eller vann som har stått i et døgn).

Hvor gammel blir en palme?

Levetiden til palmer avhenger av type, men noen kan leve i godt over 100 år.

Hva slags jord til Yuccapalme?

Jord – Yuccapalmen kan plantes i en rekke jordtyper, så lenge det er veldrenert jord. Gjødsel – Det er anbefalt å gjødsle den 2 ganger per måned fra vår til høst. Formering – Det vokser opp små avleggere ved siden av morplanten som kan graves ut og plantes.

Hvordan ta avlegger av palme?

Da gjør du slik:
 1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
 2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
 3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
 4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
 5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvor mye vann trenger en palme?

Det er dessverre umulig å oppgi nøyaktig hvor mye vann en palme skal ha. Mengden vann avhenger av hvor varmt planten står, og hvilken type plante det er snakk om. Jorden må få tørke opp mellom hver gang du vanner, slik at røttene får luft og ikke råtner.

Hvor ofte vanne Yuccapalme?

Om sommeren kan de stå i normal stuetemperatur eller på friland med mye sol. Vanning: Den trenger rikelig med vann om sommeren, så vann den 2-3 ganger i uka. Om vinteren bør den vannes hver 10. dag.

Hvordan potte om Yuccapalme?

Finn en potte som er litt større enn den gamle. Krafs vekk noe av den gamle jorden. Fyll litt leca på bunnen, legg på en filt bit, sett planten ned og fyll på jord. Om det velges keramikkpotte eller plastpotte spiller ingen rolle for veksten.

Kan planter få for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann. For å unngå overvanning kan du bruke en innerpotte med hull i, eller en ytterpotte med hull og skål – da kan overflødig vann få fritt rom bort fra jorden.

Skal man fjerne visne bladene?

Fjern visne blader.

Pass på å fjerne visne blomster og døde blader fra planten, da disse kan stjele energi eller spre smitte.

Kan man klippe av brune blader?

Avhengig av bruningsgraden på bladene kan du fjerne hele bladet eller bare kutte av de brune tuppene. Hvis du fjerner et helt blad, bruk en saks til å klippe bladet helt ned til plantens hovedstamme eller til jordoverflaten, avhengig av plantetype.

Kan gule blader bli grønne igjen?

Gule blader er ofte et tegn på stress og det er generelt ikke mulig for gule blader å bli grønne igjen. Dårlig vanning og belysning er de vanligste årsakene, men gjødselproblemer, skadedyr, sykdom, akklimatisering, ekstreme temperaturer eller sjokk etter utplanting er andre mulige årsaker.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment