Hvordan klippe pengetre?

Det enkleste er å knipe av en stilk med 2-3 bladpar, la den tørke litt, og stikke den rett i jorda.

Hvorfor mister Pilea blader?

Selv om bladene til pilea peperomioides ser ganske gjennomtenkte og saftige ut, er det faktisk en plante som ikke tåler vanning godt. Hvis jorda tørker ut, tar det ikke lang tid før bladstilkene på bladene begynner å dra sørover, og skaper en hengende og trist plante.

Hvordan ta avlegger av Pengeplante?

Ønsker du å ta en avlegger er pilea, eller kinesisk pengeplante, et godt valg. Avleggerne dukker opp midt i potten, gjerne et lite stykke unna stammen til morplanten. Grav så langt ned du kommer i jorden, til du finner hele avleggeren. Brekk eller kutt forsiktig av uten å skade morplanten.

Hvordan klippe pengetre? – Related Questions

Hvordan få en fyldig Pilea?

En Pilea trives best med mye lys. Imidlertid bør det ikke være direkte sollys, da det får bladene til å bli gule og kjedelige. Den må derfor ha mye indirekte sollys, som den kan i et nordvendt, kjølig vindu, eller hvis den plasseres inne i rommet der den ikke står direkte i solstrålene.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

En avlegger og en stikling ikke er det samme. Avleggere er småplanter som vokser opp rundt morplanten. En stikling er en avklipt plantedel, som er i stand til å danne røtter og bli til en ny plante.

Hvordan ta avlegger av Paraplyplante?

Ta stiklinger

Schefflera er en av de enkleste plantene å formere. Klipp av en gren – sett stiklingen i vann til den skyter røtter – så planter du den over i jord. Og voilá så har du to paraplyplanter!

Hvordan ta avlegger av strelitzia Nicolai?

Ta avlegger av Strelitzia

Ta planten ut av potten, og finn et sideskudd med røtter. Del sideskuddet forsiktig fra morplanten, og pass på at du får med røttene. Plant avleggeren i en ny potte med litt god jord, og vips så har du en ny liten plante.

Hvordan klippe stikling av coleus?

Ta stiklinger av Coleus

Coleus er enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord.

Hvordan ta stikling av Tradescantia?

Når du tek stikling av Tradescentia Zebrina, tek du enden av ein stilk med eit par-tre blad på og klipp av mellom to “fester”/noder på planta. Sett stiklingen i vatn og la det kome godt med røter før du let den tørke litt og sett i fuktig jord.

Kan man klippe røttene på monstera?

1) Ta stiklinger når planten får spontane skudd. Separer de nye skuddene og grav dem forsiktig opp. 2) Du kan også klippe av en stilk og sette den i en vase. Med tiden vil stilken få røtter som du kan plante i en ny potte.

Hvor stor potte til stiklinger?

Det er veldig viktig å bruke en potte som har relativt samme størrelse som rotsystemet. Du ønsker å gi røttene plass til å vokse, men ikke så store at røttene har vanskelig for å holde på alt vannet. Vi bruker en potte som er ca 2-3 cm større rundt enn rotsystemet.

Hvordan vanne Elefantøre?

Denne planten trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. Den liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover. Den liker normal vanning, dvs at den bør holdes jevnt fuktig; ikke for mye, ikke for lite vann!

Hvorfor krøller bladene seg på grønne planter?

Blad som krøller seg For lite vann over lengre tid eller for lav luftfuktighet. Vann oftere når gjorden kjennes tørr og øk luftfuktigheten ved å sette planten med potte på et fat med lecakuler fyllt med vann, eller kjøp en luftfukter (gjerne ultrasonisk).

Hvor ofte skål man vanne Elefantfot?

Om sommeren bør elefantfoten vannes hver tredje uke mens det i vinterhalvåret holder å vanne den en sjelden gang for at bladene ikke skal visne.

Hvordan vanne planter riktig?

Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann.

Hvordan vet man at planten har fått for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann. For å unngå overvanning kan du bruke en innerpotte med hull i, eller en ytterpotte med hull og skål – da kan overflødig vann få fritt rom bort fra jorden.

Kan man vanne planter med urin?

Man skal ikke vanneplantene/bladene, men på jorden i mellom plantene. En tommelfingerregel er å ikke vanne med mer enn en desiliter urin per kvadratmeter om gangen. En vannkanne med 10 liter tissevann bør altså rekke til ca. 10 kvm.

Hvorfor blir bladene gule på grønne planter?

Gule blad faller av

Dette er et tegn på overvanning. Sjekk hvor tørr jorden er før du vanner – ikke bare ved å kjenne med fingeren på det øverste jordlaget – med ved å løfte potten og kjenne hvor tung den føles. Er jorden tung, er det vann igjen i jorden – selv om det kanskje er tørt på toppen.

Kan man redde en overvannet plante?

Er planten overvannetkan den kvikne til igjen, om du lar den tørke helt opp. Andre ganger kan det hjelpe å se etter små skadedyr, og finner du de kan du vaske planten (blader og stilk) i grønnsåpevann. Er du heldig kvikner den da til liv igjen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment