Råd om innredning av stue med store vinduer

Liker du å la lyset flomme inn i stuen din gjennom store vinduer? Har du noen ganger følt deg litt usikker på hvordan du best kan innrede rommet for å dra nytte av denne fantastiske naturlige belysningen?

Kanskje har du opplevd at det kan være en utfordring å balansere mellom å skape en koselig atmosfære og samtidig utnytte det flotte lyset som strømmer inn gjennom de store vinduene.

I denne artikkelen vil jeg dele nyttige tips og triks om hvordan du kan innrede stuen din på en måte som fremhever de store vinduene, skaper en luftig følelse, og samtidig sørger for at rommet føles varmt og innbydende.

Velg riktig vindusbehandling

Når det gjelder å innrede stuen din med store vinduer, er valget av vindusbehandling avgjørende for både utseendet og funksjonaliteten til rommet. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å velge riktig behandling:

 • Gardiner eller persienner?

 • Gardiner kan myke opp og skape en koselig atmosfære, mens persienner gir mer kontroll over lyset.
 • Farger og mønstre

 • Velg lyse farger eller lette stoffer for å slippe inn mest mulig naturlig lys.
 • Lag på lag

 • Kombiner gjerne gardiner med persienner for en fleksibel løsning som gir deg valgfrihet mellom privatliv og lysinnslipp.
 • La gardinene henge fra tak til gulv for å skape illusjonen av høyere tak og større vinduer.

Ved å ta hensyn til disse tipsene, kan du finne den optimale vindusbehandlingen som balanserer estetikk med praktisk nytte i stuen din.

Bruk lyse farger for å fremheve lyset

Når det gjelder å innrede stuen din med store vinduer, er det viktig å huske på at riktige farger kan virkelig få lyset til å skinne. Her er noen tips om hvordan du kan bruke lyse farger til din fordel:

 • Velg lyse og nøytrale farger som hvitt, beige eller pastelltoner for vegger og møbler. Disse fargene reflekterer naturlig lys og skaper en følelse av romslighet.
 • Gå for gardiner i lysere toner som slipper mest mulig lys inn i rommet. Dette vil bidra til å maksimere den naturlige belysningen og gi et luftig preg.
 • Unngå tunge mønstre eller mørke farger som kan virke overveldende. Hold heller ting enkelt og rent med et lyst fargevalg.
LES DETTE:  Hvordan installere panelplater i stuen: En trinn-for-trinn guide

Velg møbler som ikke blokkerer vinduene

Når du innreder stuen med store vinduer, er det viktig å velge møbler som lar lyset strømme fritt inn i rommet. Her er noen tips for å maksimere lysinnslippet og samtidig skape en funksjonell og estetisk tiltalende atmosfære:

 • Hold deg til lavtsittende møbler: Velg sofaer, lenestoler og bord som ikke blokkerer vinduene. Dette gir rommet en følelse av romslighet og lar naturlig lys skinne uhindret gjennom vinduene.
 • Gjennomsiktige eller lette materialer: Møbler laget av gjennomsiktige materialer, som glass eller akryl, kan være gode alternativer da de ikke skaper visuelle hindringer for vinduet. Lett utseende møbler i lyse farger kan også gi en illusjon av luftighet i rommet.
 • Fleksible løsninger: Vurder møbler med hjul eller som enkelt kan flyttes rundt etter behov. Dette gir deg muligheten til å tilpasse layouten etter ønsket mengde naturlig lys på ulike tidspunkter av dagen.

Husk at valget av riktig møbler ikke bare handler om funksjonalitet, men også om hvordan det påvirker rommets helhetlige utseende. Ved å velge smarte løsninger unngår du å blokkere de store vinduene og bevarer den luftige følelsen i stuen din.

Legg til speil for å øke lysrefleksjonen

Ønsker du å øke lysinnslippet og skape en mer romslig følelse i stuen din med store vinduer? Å legge til speil kan være løsningen du leter etter. Speil er effektive verktøy for å reflektere lys rundt i rommet, noe som bidrar til å lyse opp selv de mørkeste kroker.

Når du plasserer speil riktig, kan du skape illusjonen av større vinduer og en mer luftig atmosfære. Vurder disse tipsene for å maksimere effekten av speil i innredningen din:

 • Plasser et stort speil motsatt et vindu for å reflektere naturlig lys inn i rommet.
 • Velg rammer som passer til stilen i rommet ditt – fra moderne og minimalistisk til vintage og dekorativt.
 • Eksperimenter med forskjellige former og størrelser på speilet for å finne den optimale plasseringen.
LES DETTE:  Finn ut hvor kjøpe bilder til stue og frisk opp hjemmet ditt

Skap en balanse mellom koselig og luftig

Når du innreder stuen med store vinduer, er det viktig å skape en balanse mellom koselig atmosfære og luftighet. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å oppnå dette:

 • Velg riktige tekstiler: Gå for lette gardiner eller persienner som slipper inn mye naturlig lys, samtidig som de gir deg muligheten til å regulere innsyn og lysstyrke etter behov.
 • Bruk av tepper: Legg til et teppe i stuen for å skape varme og kos. Velg gjerne et teppe i lyse farger eller med et delikat mønster for å unngå at rommet føles overveldende.
 • Innslag av planter: Grønne planter kan bidra til å gi rommet liv og farge samtidig som de renser luften. Plasser gjerne større planter ved siden av vinduene for en naturlig balanse mellom ute og inne.
 • Belysning: Kombiner naturlig lys fra vinduene med ulike belysningsalternativer for å skape stemning på kveldstid. Pendellamper, gulvlamper eller spotlights kan bidra til å skape en lun atmosfære.

Husk at det ikke trenger å være enten koselig eller luftig – med riktig balanse kan du nyte det beste av begge verdener i din stue med store vinduer.

Konklusjon

Du har nå fått nyttige tips om hvordan du kan innrede stuen din med store vinduer på en måte som maksimerer lysinnslippet og skaper en romslig og estetisk tiltalende atmosfære. Ved å velge riktig vindusbehandling, møbler og tekstiler kan du oppnå en balanse mellom koselig atmosfære og luftighet i rommet. Husk å la gardinene henge fra tak til gulv for å skape illusjonen av høyere tak og større vinduer. Velg møbler som ikke blokkerer vinduene, og inkluder grønne planter for liv og farge. Med de rette valgene kan du skape en stue som inviterer til avslapning og hygge samtidig som den utnytter det naturlige lyset på en optimal måte.

LES DETTE:  Skap en koselig stue med Jotun linblå: Dekorasjonstips for varme og innbydende hjem

Ofte stilte spørsmål

Hvilke vindusbehandlinger passer best for stuer med store vinduer?

For stuer med store vinduer anbefales det å velge gardiner eller persienner. Gardiner som henger fra tak til gulv skaper illusjonen av høyere tak og større vinduer, mens persienner gir mer kontroll over lysinnslipp.

Hvorfor er det viktig å unngå møbler som blokkerer vinduene?

For å maksimere lysinnslippet og skape en romslig atmosfære er det viktig å unngå møbler som blokkerer vinduene. Dette bidrar til å skape en lys og estetisk tiltalende stue med store vinduer.

Hva bør man tenke på når det gjelder farger og mønstre i vindusbehandling?

Ved valg av farger og mønstre i vindusbehandling bør man vurdere å bruke lette tekstiler, lyse farger eller delikate mønstre som skaper en balanse mellom koselig atmosfære og luftighet i rommet.

Hvordan kan man skape et harmonisk miljø i stuen med store vinduer?

For å skape balanse og harmoni i stuen med store vinduer, anbefales det å inkludere grønne planter, bruke lyse tekstiler og tepper, samt kombinere naturlig lys med ulike belysningsalternativer for å skape stemning.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment