Innredning av stue: Hvordan gi rommet nytt liv

Lurer du på hvordan du kan gi stuen din nytt liv? Kanskje føler du at noe mangler, eller at det er på tide for en forandring. En velinnredet stue er nøkkelen til et koselig og funksjonelt hjem.

Har du noen gang sittet i stuen din og tenkt at det kunne vært mer innbydende? Du er ikke alene. Å skape et rom som både reflekterer din personlighet og er komfortabelt for deg og dine gjester, kan være en utfordring.

Finn din stil

Når du skal innrede stuen din, er det viktig å finne en stil som passer deg og hjemmet ditt perfekt. Her er noen nyttige tips for å finne akkurat den rette stilen:

 • Utforsk ulike inspirasjonskilder som interiørmagasiner, sosiale medier og boligprogrammer på TV.
 • Tenk på hvilke farger og materialer som appellerer mest til deg. Er du glad i lyse toner eller foretrekker du dype, varme farger?
 • Vurder om du liker en mer minimalistisk stil med rene linjer og enkel innredning, eller om du foretrekker en mer bohemsk look med mønstre og teksturer.
 • Husk at det ikke alltid handler om å følge de siste trendene – velg heller noe som gjenspeiler din personlighet og som du trives med i lengden.

Å finne din egen stil kan ta litt tid, så ikke stress med å ta avgjørelser. Prøv deg frem, bland ulike elementer sammen og skap et rom som virkelig føles som ditt eget sanctuary.


Viktige punkter
Utforsk inspirasjonskilder
Vurder farger og materialer
Velg mellom minimalistisk eller bohemsk stil
La personligheten skinne gjennom

Planlegg rommet

Når du skal innrede stuen din, er det viktig å ha en plan. Her er noen steg du kan følge for å skape et funksjonelt og trivelig rom:

 • Tenk på formålet: Start med å tenke på hva du ønsker at rommet skal brukes til. Skal det være et avslapningsområde, et underholdningsrom eller kanskje begge deler?
 • Mål opp plassen: Ta mål av rommet og lag en grov skisse av hvordan du vil plassere møblene. Dette vil hjelpe deg med å visualisere hvordan ting passer sammen.
 • Vurder lyset: Tenk på naturlig lysinnfall og belysning. Plasser gjerne møbler slik at de ikke blokkerer vinduer eller lyskilder.
 • Funksjonalitet i fokus: Prioriter komfort og praktiske løsninger når du velger møbler. Velg sofaer og stoler som er behagelige å sitte i over lengre perioder.
LES DETTE:  Design en drømmestue: Hvordan designe stue som reflekterer din personlige stil

Neste steg: Utforsk farger og materialer

Ta deg tid til å finne farger og materialer som passer din stil og gir rommet den rette atmosfæren.

Velg riktige møbler og dekorasjoner

Når du skal innrede stuen din, er det viktig å velge møbler og dekorasjoner som passer både din personlige stil og behovene til rommet. Her er noen tips for å hjelpe deg med å ta gode valg:

 • Start med å vurdere rommets størrelse og layout før du kjøper møbler. Det er viktig at møblene passer godt inn i rommet uten å virke overfylt.
 • Velg funksjonelle møbler som også bidrar til den ønskede stilen i rommet. For eksempel kan en sofagruppe være komfortabel samtidig som den gir et estetisk løft.
 • Tenk på materialvalg når du velger møbler. Materialer som tre, stoff og metall kan gi ulike atmosfærer til rommet ditt.
 • Når det gjelder dekorasjoner, velg elementer som fremhever din personlighet og interesser. Bilder, puter, tepper eller planter kan alle bidra til å skape en koselig atmosfære.

Husk at nøkkelen er balanse – unngå overpynting slik at rommet oppleves ryddig og behagelig å være i. Ved å velge riktige møbler og dekorasjoner kan du virkelig transformere stuen din til et samlingspunkt for både deg selv og gjestene dine.

Fargevalg og belysning

Når du innreder stuen din, er fargevalg og belysning avgjørende for å skape riktig stemning og atmosfære. Her er noen tips for å hjelpe deg med å ta de riktige valgene:

 • Farger: Velg farger som reflekterer din personlige stil samtidig som de passer til rommets formål. Husk at lyse farger kan få rommet til å virke større, mens mørkere farger kan gi en mer intim atmosfære.
 • Kontraster: Leke med kontraster mellom vegger, møbler og dekorasjoner for å skape visuell interesse. En balanse mellom lyse og mørke toner kan være nøkkelen til et vellykket design.
 • Belysning: Tenk på både naturlig og kunstig lys når du planlegger stueinnredningen. God belysning kan løfte hele rommet, mens feilaktig plasserte lamper kan skape skygger og ubehagelige områder.
 • Lyskilder: Bruk ulike lyskilder som taklamper, gulvlamper, bordlamper og stearinlys for å skape varme og hygge i rommet. Vurder også dimmere for å justere lyset etter behov.
LES DETTE:  Hvilken hvitfarge til stue

Skap en koselig atmosfære

Når du ønsker å skape en koselig atmosfære i stuen din, er riktig belysning og fargevalg nøkkelen. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å få den varme og innbydende følelsen du lengter etter:

 • Vurder ulike lyskilder: Bruk en kombinasjon av taklamper, gulvlamper, bordlamper og stearinlys for å skape variasjon i lyset. Dette vil bidra til å skape en mer intim stemning.
 • Leke med kontraster: Tenk på hvordan du kan blande lyse og mørke farger for å gi rommet dybde. Kontrasterende elementer kan skape spenning og interesse.
 • Naturlig og kunstig lys: Husk at både naturlig og kunstig lys spiller en viktig rolle i å definere stemningen i rommet. Vurder plasseringen av vinduer samt valget av lamper for optimalt lys gjennom hele dagen.
 • Bruk av dimmere: Dimmere er et flott verktøy for å justere lyset etter behov. Du kan enkelt tilpasse belysningen til forskjellige aktiviteter eller tidspunkter på dagen.

Konklusjon

Du har nå fått verdifulle tips om hvordan du kan gi stuen din nytt liv ved å skape en koselig og funksjonell atmosfære. Ved å utforske inspirasjonskilder, velge farger og materialer nøye, samt vurdere minimalistisk eller bohemsk stil, kan du skape din egen unike stil. Planlegging av rommet med tanke på formål, møbler, lys og funksjonalitet er avgjørende. Husk at riktig fargevalg og belysning kan skape den rette stemningen. Velg farger som reflekterer din personlige stil, lek med kontraster og bruk ulike lyskilder for å skape varme og hygge. Ved å ta hensyn til disse elementene, kan du skape en koselig atmosfære i stuen din som passer til ulike aktiviteter og tidspunkter på dagen.

LES DETTE:  Hvordan bruke terrakotta farge i stuen for en varm og koselig atmosfære

Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg gi stuen min nytt liv?

For å gi stuen din nytt liv bør du utforske inspirasjonskilder, vurdere farger og materialer, samt velge mellom en minimalistisk eller bohemsk stil. Planlegg rommet nøye med tanke på formål, plassering av møbler, lysforhold og funksjonalitet.

Hva er viktig å tenke på ved valg av farger og belysning?

Ved valg av farger og belysning bør du sikte mot å skape riktig stemning og atmosfære i stuen. Velg farger som reflekterer din personlige stil, bruk ulike lyskilder som taklamper, gulvlamper, bordlamper og stearinlys for å skape hygge. Bruk dimmere for å tilpasse lyset etter behov.

Hvilke elementer bidrar til å skape en koselig atmosfære i stuen?

Lyskilder, kontraster, naturlig og kunstig lys samt dimmere spiller en viktig rolle i å skape en koselig atmosfære i stuen. Leke med kontraster, benytt naturlig og kunstig lys riktig og tilpass belysningen med dimmere for ulike aktiviteter.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment