Hvordan finne riktig kjede?

Kjededeling er gjennomsnittsavstanden mellom to nagler på sagkjedet. Verdien (1/4″, 0,325″, 3/8″ eller 0,404″) er vanligvis oppgitt på sverdet. Hvis du ikke finner den, er det beste rådet vårt å la forhandleren måle det gamle sagkjedet ditt, siden dette kan være litt vanskelig.

Hva er den beste motorsagen?

1. Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten.

Hvor ofte skifte kjede på motorsag?

Når skal kjedet skiftes? Det er på tide å skifte motorsagkjedet når den lengste delen av en sagtann er kortere enn 4 millimeter, eller du finner sprekker.

Hvordan finne riktig kjede? – Related Questions

Hvor blir Stihl produsert?

Anlegget for produksjon av sverd og kjeder blir ferdiggjort ved Plant 2 i Waiblingen-Neustadt og produksjonen starter.

Hvor er Stihl produsert?

Konsernet grunnlegges

Andreas Stihl grunnlegger firmaet A. STIHL maskinfabrikk i Stuttgart og begynner produksjon av fyrkjeler og vaskemaskiner.

Hvor lages Husqvarna motorsag?

Hvor produseres Husqvarna motorsag? Husqvarna produseres i Sverige, med sverd frå Norge og noen modeller med forgassere fra Kina (som er laget etter svenske spec.)

Hvor lages Husqvarna?

Husqvarna AB er et svensk industriselskap som utvikler, produserer og selger hage- og skogsverktøy. Selskapet ble grunnlagt i 1689, og er dermed en av Sveriges eldste bedrifter. I perioden 1977–2006 var selskapet eid av Electrolux, men er i dag et eget aksjeselskap. Hovedkarteret ligger i Jönkjöping, Sverige.

Er Husqvarna og KTM det samme?

Siden 2013 har selskapet blitt kalt Husqvarna Motorcycles GmbH . Det er basert i Mattighofen i Østerrike og er et datterselskap av KTM .

Hva er beste Robotklipper?

 • Husqvarna Automower 310 Mark II – BEST I TEST ROBOTGRESSKLIPPER. Intelligent, lettprogrammert og driftssikker robotgressklipper.
 • Husqvarna Automower 430X – BESTE PREMIUMVALG.
 • GreenWorks Optimow 10 – BESTE BUDSJETTVALG.
 • Husqvarna Automower 310.
 • Husqvarna Automower 315.
 • Cub Cadet XR5 1000.
 • Husqvarna Automower 415X.

Hvem eier Jonsered?

Det var den norske konkurrenten JoBus forhandlernettverk som markedsførte disse sagene her til lands, etter at både Jonsered og JoBu ble oppkjøpt av Electrolux-konsernet.

Hvem forhandler Jonsered?

jonsered forhandler
 • Oljebua. Gå til hjemmeside. Malmefjordvegen 236. 6445 Malmefjorden. Veibeskrivelse.
 • Østfold Traktor AS. Gå til hjemmeside. Mysenveien 23. 1890 Rakkestad. Veibeskrivelse.
 • Bergs Serviceverksted AS. Gå til hjemmeside. Fossegrenda 38A. 7038 Trondheim.
 • AS Tema. Bjørkebakkveien 364. 9311 Brøstadbotn. Veibeskrivelse.

Når kom den første motorsag?

Den første brukbare motorsagen ble laget i 1917. De første motorsagene var tomannssager. Enmannsmotorsager kom i bruk på slutten av 1940-tallet, og i løpet av få år overtok de det meste av felle- og kappearbeidet.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag? Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvor ofte file motorsag?

Vi anbefaler filing av rytterne når sagtennene er filt tre til fire ganger på grunn av normal slitasje.

Hvorfor kutter motorsaga skjevt?

SKJÆRER KJEDET SKJEVT i veden gjelder det samme. Det kan komme av at du har skåret borti noe som har ødelagt alle tennene på den ene siden. – Du kan forsøke å file opp, for det gjør ikke noe om du filer mer på den ene enn den andre siden, men blir det ikke bra, så kast kjedet!

Når må man skifte sverd på motorsag?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du da skifte sverdet.

Hvilken vei skal kjede på motorsag?

Kontroller en gang til at kjedet ligger riktig på sverdet og peker i riktig retning. Høveltannen må peke fremover på oversiden av sverdet.

Hvor stram skal kjede på en motorsag være?

En slakt kjede kan hoppe av sverdet og skade deg og motorsagen. Et for stramt kjede kan føre til for tidlig slitasje på sverdet. Et riktig strammet kjede vil ikke henge under sverdet. Kjedet er riktig strammet når det er i kontakt med undersiden av sverdet og du fremdeles lett kan trekke det rundt for hånd.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment