Hvordan få eikebord mørkere?

Du kan bruke spritbeis, som her, vann- eller oljebasert beis, eller en spesialegnet lakk. Hør i din maleforretning hva de anbefaler. — Det kan være lurt å blande fargene. For eksempel kan du starte med en litt rødbrun eller gyldenbrun farge under, med en mørkere over.

Hvordan bleke eik?

Bleke treverket

For eksempel er Liberon Blekemiddel for treverk godt egnet. – Her prøver man seg litt og litt. Gjentatte påføringer gir lysere resultat, så det er bare å påføre nye omganger med blekemiddel helt til treverket har den fargen man er på jakt etter, forteller Augustin.

Hvordan lysne eikebord?

— Om eieren ønsker å få møblene lysere, må man fjerne lakk, slipe treverket noe ned og gi dem en ny overflatebehandling. Om eieren ønsker at møblene skal stå i sin naturlige farge, er en transparent overflate som lakk eller olje alternativene.

LES DETTE:  Hvilken vei skal terrassebord med riller ligge?

Hvordan få eikebord mørkere? – Related Questions

Hvordan behandle gamle eikemøbler?

Har du et gammelt møbel eller antikvitet som er blitt matt eller glansløst, kan ofte mye gjøres ved å “friske opp” møbelet. Dette gjøres enkelt med Liberon Møbelrens og Liberon Black Bison Antikkvoks. Dette vil ofte være et godt alternativ til behandling av gamle møbler/antikviteter.

Hvordan Hvitolje eik spisebord?

Bruk hvitolje til møbler som kommer hvitoljet fra leverandør, og edeltreolje til møbler som kommer naturlig oljet. Påfør oljen langs treets lengderetning, la det tørke noen minutter og tørk av overflødig olje. La det stå over natten før du tar det i bruk igjen.

Hvordan få treverk lysere?

Beis, voks, lasur og lakk er andre metoder for å lysne panelet hvis du ikke vil male det. Lakk legger seg som en hinne på toppen av treverket. Jo flere strøk, desto hvitere blir fargen.

Hvordan rense et eikebord?

hvordan skal du egentlig vaske flekken fra eikebordet? Skaar anbefaler å ta Zalo og litt lunkent vann på en klut og bruke den til å vaske vekk sølet. Du vil selv se hvor mye du må skrubbe for å fjerne flekken fra bordet.

Hvilken olje til eikebord?

Hvitolje brukes til de lyse tresorter som f. eks. ask, eik og bøk, mens sort olje brukes til mørke tresorter, som sort eik, for å gi en veldig mørk benkeplate.

Hvordan behandle eik bord?

BEHANDLING AV NATUR-OG HVITOLJET HELTRE EIK

Spesielt bordplaten er viktig. Dette for å forhindre uttørring/sprekker og beskytte overflaten mot smuss, vann eller annen fuktighet. Undersiden av platen bør også oljes en gang i året for å hindre uttørring på undersiden.

LES DETTE:  Hvor mye koster det å isolere?

Kan man male eikemøbler?

Det er viktig at du får en maling som er egnet til møbler, for vanlige veggmalinger vil ikke tåle den type slitasje og rengjøring som et bord utsettes for. Vær obs på at malingen kan trenge litt herdetid. Selv om den tilsynelatende er tørr, kan du få merker i malingen om du setter gjenstanden på den for tidlig.

Kan man bruke teakolje på eik?

Vanlig teakolje du får på rema100 fungerer helt greit,den ser rød ut på flaska men farger ikke trverket, bare fresker det opp.

Hvordan vaske eikemøbler?

Møblet bør vaskes med såpe, slipes lett med fint sandpapir og oljes 1-2 ganger i året eller ved behov. NB: Husk å fjerne svamp/tørkepapir etter behandlingen pga. brannfare (kan oppbevares på syltetøyglass m/lokk). Bruk aldri stålull på eikemøbler.

Hva passer til eikemøbler?

I samspill med andre naturlige materialer og rolige farger, kan eik gi et avslappet og naturlig nordisk uttrykk i hjemmet.

Fargekombinasjoner som passer til eik

  • Sart rosa og beroligende blå
  • Army og rust.
  • Natur og rødt.
  • Sydlandske toner.
  • Lilla og vinrød.
  • Passende pasteller.
  • Rosa og aqua.
  • Måneskinn.

Hvordan vaske oljet eik?

Slik vasker du et oljet tregulv

Lag til en bøtte varmt vaskevann og hell i riktig mengde såpe. Dette står anvist på flasken. Bruke en mikrofibermopp og vri den godt opp i vannet. Vask gulvet og skyll moppen ofte.

Kan man bruke matolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

LES DETTE:  Hvor mye koster det å bygge en balkong?

Kan man olje tre med olivenolje?

Å polere tremøbler tror miljøeksperten også olivenolje er perfekt egnet for. – Lag din egen møbelpolish ved å blande to kopper olivenolje eller annen vegetabilsk olje, med saften av en sitron, og jobb det inn i treet med en myk klut, forklarer Hæggernes.

Hvordan behandle trebord med grønnsåpe?

Sørg for at bordet er rent (vask eventuelt med varmt vann først). Såpeblandingen påføres i rikelig mengde på bordet og masseres inn i treets lengderetning. Her er det viktig å huske på at treet trenger såpefettet (ikke vannet), så det er viktig å få nok såpe med. La såpen tørke inn i ca 10 minutter.

Hvordan behandle gammelt treverk?

– Blandingen av olje (vegetabilsk eller olivenolje) og eddik gjør at gammelt treverk raskt vil se bedre ut, fordi oljen tilfører fett til treverk som er uttørret. Eddiken hjelper til med å løse opp gammel skitt og voks. (Eddik brukes derfor også til blant annet til vinduspuss), supplerer Augustin.

Kan man male vått treverk?

Påføringen av trebeskyttelse fungerer best ved moderat luftfuktighet og temperaturer mellom 10 og 25 grader. Det skal helst gå en uke uten regn før du begynner å male. Husk at treverkets fuktinnhold maksimalt må være 15%. Dette måles med en fuktmåler.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment