Hvordan få begonia til å overvintre?

Overvintring: Den har knoller i jorda som den kan bruke til lagringsorgan for næring i vinterhvilen år etter år, men knollene må tas opp om høsten og overvintres innendørs mørkt og kjølig (rundt 5 grader), i tørr torv eller sand.

Hvordan ta vare på Skaugumbegonia?

Overvintring: De er flerårige med tåler ikke frost. Knollene må tas inn på høsten, børst av jord, tørkes inne en stund på benken og oppbevares etterpå kjølig og mørkt, gjerne i avispapir. Ikke for fuktig slik at de råtner.

Hvordan ta vare på begonia?

Begonia liker plantenæring med mye kalium, så du kan gjerne gi de plantenæring beregnet på roser eller tomater. Da Begonia ikke er vinterherdig må du ta de inn om vinteren. I September setter du pottene inn, og lar plantene tørke ut. Kutt ned de tørre stilkene,og plasserer knollene i kasser med tørr torv eller sand.

Hvordan få begonia til å overvintre? – Related Questions

Hvordan få begonia til å blomstre?

Vanning og stell av begonia

Vann planten som normalt, og se til at jorden holdes fuktig. For å gjøre forholdene enda bedre, planter du den i blomsterjord og gir den vekstnæring når du vanner mellom mars og september. Fjern visne deler etter hvert for å fremme blomstring.

Er Skaugumbegonia giftig?

Er Skaugumbegonia giftig? Planter er stort sett lite giftige og du får derfor ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvordan oppbevare begonia?

Når de er vel inne lar jeg Begoniaen stå kjølig og tørt. I løpet av ikke lange tiden løsner stilkene lett fra knollen. Knollen graves da opp og renses for gammel jord og røtter. Nå skal de oppbevares mørkt og kjølig frem til våren før de skal plantes igjen.

Hvordan beskjære begonia?

Det er en god ide å plukke av visne blomster etter hvert, så kommer det ut nye knopper fra den samme klasen. Visne blomster løsner lett fra resten av klasen. Stygge blader nederst på planten bør også tas bort. På den varmeste tiden av sommeren trives begonia bedre ute enn inne.

Når tar man inn Skaugumbegonia?

Stengel og blad visner ned på høsten når kulda kommer. Knollene tas inn for overvintring, og de skyter på nytt neste år. Blomstringstid:juni – til frosten kommer. Skjøtsel: Etter første frostnatt tas knollene inn.

Er begonia flerårig?

Den grupperes ofte feilaktig blant flerårige stauder, men hører helst hjemme blant knoll- og løkplantene med sine overjordiske ettårig deler og underjordiske flerårige knoller. Det finnes knollbegonia med 15 cm store blomster, og småvokste, såkalte mulitflora-varianter med langt enklere blomstedstander.

Hvordan sette begonia knoller?

Deling av knoller

Har du en stor knoll er det bare å ta kniven å dele i to eller tre. Pass bare på at det er små skudd eller «øyne» på begge deler slik at den kommer fort og fint i vekst. Når jeg deler en knoll lar jeg tørke noen dager. Dette er for at snittflaten skal rekke å tørke opp og korke seg før planting.

Skal begonia toppes?

Planten bør toppes regelmessig så den ikke skal bli for lang og tynn. Den kan lett bli topptung og trenge støtte om den ikke toppes. Det er best å gjøre dette på våren eller sommeren mens planten er i vekst. Visne blomster bør plukkes av, da de lett råtner og råten kan spre seg.

Hvordan stelle pelargonia?

Stelletips pelargonia
  1. Plassering: Pelargonia trives på en lys og solrik plass.
  2. Vanning: Pelargonia må vannes jevnlig, men la den tørke opp litt mellom hver vanning.
  3. Gjødsel: Pelargonia har en enorm vekst på kort tid.
  4. Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring.

Hvordan topper man en plante?

Topping av planter

Når du topper, kniper du av toppen på planten, og ettersom planten ikke lenger kan vokse i høyden, vil den sette sideskudd ut fra stammen, normalt fra over hvert gjenværende blad, og om du gjentar toppingen senere, vil du få enda flere nye stammer.

Skal man toppe blomkarse?

Ta med godt av stilken. Kniper du blomster gir den bare flere blomster.

Hvordan få en fyldig Sølvranke?

Stelletips Sølvranke
  1. Vanning: Jorda bør tørke opp mellom hver vanning. Er du usikker, løft på potta – en tung potte betyr at planten ikke trenger vann, ei lett potte betyr at den bør vannes.
  2. Lys: Krever ikke så mye lys.
  3. Jord: Bruk blomsterjord godt iblandet med leca eller småstein for god drenering.

Hva betyr det å toppe planter?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet. Man topper gjerne over andre ekte bladsett.

Kan en plante ha for stor potte?

Den nye potten bør være 1–2 størrelser større enn den gamle. Hvis potten og er for stor og det blir for mye jord, kan det være at jorden ikke tørker ordentlig, noe som får røttene til å mistrives.

Skal stokkroser klippes ned?

Beskjæring. En beskjæring helt ned til bakkenivå kan være godt å gjøre med jevne mellomrom, for å forynge og freshe opp hele planten. Dette gjøres imidlertid enklere om våren enn om høsten. Stokkrosen skal vannes regelmessig, men unngå samtidig overvanning av plantene, ettersom dette gjør mer skade enn nytte.

Skal man toppe petunia?

Mer enn 2,5 millioner petunia produseres årlig i Norge!

Når de små plantene har vokst litt, blir de toppet. Da kuttes den øverste delen av stilken rett av. Planten vil forgreine seg, og bli mer tett og kompakt. Petunia egner seg for planting i ampler og krukker.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment