Hvordan dyrke agurk inne?

Dyrke agurker i vinduskarmen
  1. Agurk kan gjerne dyrkes på en liten terrasse, og de små agurkene smaker best.
  2. Den absolutt mest praktiske måten å oppbevare agurkplanter innendørs, er å binde dem opp med en tråd til gardinstanga.
  3. Agurkplanten sender ut sine egne «oppheng» som snurrer seg fast i det som er tilgjengelig.

Hvor stor potte må agurk ha?

Bruk gjerne potter som rommer rundt 10 liter. La plantene fortsette å stå i vinduskarmen. Om du ikke har plass til store potter i vinduskarmen så kan du sette noe ved vinduet en kort stund som pottene kan stå på.

Hvor lav temperatur tåler agurk?

Tomat og agurk er planter som er “frosne på føttene”, så minimumstemperaturen i veksthuset må være over 15 grader for tomat og minst 20 grader for agurk for at de skal trives og komme i gang med veksten.

Hvordan dyrke agurk inne? – Related Questions

Hvor lenge varer en Agurkplante?

Da vil du finne gode råd her. Agurkplanter har en kortere levetid enn sine drivhusmotparter fordi de bruker mer energi. Derfor kan de vanligvis bare vare en halv sesong. Men ved å bruke et gammelt triks og gjenplanting av agurkplantene på sommeren, kan du forlenge agurksesongen til langt ut på høsten.

Hvorfor blir bladene på Agurkplanten gule?

Gule blader = næringsmangel

Agurk er en plante som trenger god tilførsel av både gjødsel og vann. Så lenge de står innendørs er det mest praktisk å vanne med en eller annen form for flytende gjødsel.

Hvor mye kulde tåler agurk?

Når frostnettene har takket for seg og jordtemperaturen ligger på rundt 15 grader, er det på tide å plante agurkplantene ut på friland (om sorten du har valgt tåler dette) eller i store potter eller kar i drivhus eller dyrkningstunneler.

Kan Agurkplanter stå ute?

Agurkplantene kan forøvrig på sommeren vokse utendørs i hagen – men det forkorter sesongen og avlingen kan bli redusert av både vind, regn og lave nattetemperaturer. Noen sorter agurker tåler å være utendørs bedre enn andre. Derfor kan det være lurt å lese på baksiden av frøposen før du kjøper agurkfrø.

Hvor lav temperatur tåler planter?

Mange planter dør av frostskader hvis temperaturen blir lavere enn – 1 – -5 oC, mens de første vårplantene tåler godt slike temperaturer. Følsomheten for frost varierer med årstiden, og plantene er minst følsomme for frost vår og høst. Bartrær som er herdet tåler 30-40 kuldegrader uten å ta skade.

Når kan man så agurk ute?

Hvis du tar utgangspunkt i utplanting ca 1. juni, så kan du frøene i april. Hvis du bor en plass der det blir frostfritt tidlig og mulig forgod varme, så kan du direkteså frøene ute når jorden holder en temperatur over 10 grader.

Skal man fjerne blader fra Agurkplanter?

Friske blader er viktig for god avling og vekst. Alle vekster du ønsker å dyrke for matens skyld, slik som tomat, agurk og epler, bruker bladene for å danne sukker, gjennom fotosyntesen. Fjerner vi bladene får dermed planten ikke energi til å få søte frukter og velfungerende røtter og andre plantedeler.

Kan man plante agurk og tomat sammen?

Det er ofte frarådet å dyrke tomater og agurk i samme drivhus, og mange hobbydyrkere viser til dette “gartner-tipset” og følger rådet uten å mukke. Verre blir det når dette frarådes nybegynnere på sosiale medier som tar dette for god fisk og ikke engang prøver å dyrke begge disse favorittene sammen.

Skal man toppe Agurkplanter?

Skal man toppe Agurkeplanter? Det kan være lurt å bare spare et skudd (kutte av etter første blad). Hvis en kutter etter to blader kan det føre til at fruktene blir dårlige. Det kan også være en fordel å toppe agurkplanten hvis en ikke vil at planten skal vokse ut over hele taket.

Skal Agurkplanter ha mye vann?

Agurkplante krever mye jord, næring og ikke minst mye og regelmessig vann. Tidvis kan det være vanskelig å strekke til, og da kan en god selvvanningspotte være løsningen.

Hva skal knipes på Agurkplanter?

Også vanlige agurkplanter bør du knipe. Her er det sideskuddene Lene anbefaler at du fjerner, i hvert fall opp til de første tre-fire bladparene. Vær oppmerksom på at det ikke er små agurker du fjerner – og vent eventuelt til du kan se om det er en ny stilk eller en liten agurk som er på vei.

Hvordan støtte opp Agurkplanter?

Agurkplantene skal også bindes opp. Her kniper Lene sideskuddene med det samme, før hun setter snoren rundt planten etter samme prinsipp som med tomatene. Også her snurrer du snoren rundt stilken med klokka. Pass på både de små fangarmene og agurkene langs stammen underveis.

Hvordan potte om agurk?

Hold planten mellom lang- og ringfinger før den snus på hode. Klem forsiktig på sidene av potta så løsner den lett og kan løftes av. Når røttene fyller ut potten vil jeg gi dem bedre plass. En ny potte er 2-3 cm større på alle kanter.

Hvor mye jord trenger en Agurkplante?

Agurk som dyrkes i krukke trenger tilgang til cirka 10 liter jord. Om det er en drivhusagurk du har valgt, plasseres denne inne i drivhuset, mens frilandssortene kan settes på en varm og lun plass i hagen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment