Hvordan bruker man Ferramol?

Alt du trenger å gjøre, er å strø granulatet på det aktuelle området. Etter at sneglene har spist åtet, mister de matlysten og forårsaker ikke mer skade på plantene dine. Samtidig fører middelet til at de slimete inntrengerne graver seg ned og dør – slik at du kan bruke tiden på hyggeligere ting enn å fjerne snegler.

Hvordan holde snegler unna jordbær?

En løsning er å plante i krukker og feste kobberteip rundt krukkene. Hold sneglene unne jordbærene med kobberteip rundt krukker og pallekarm.

Hvordan klippe snegler?

Det beste måten å ta livet av sneglene på er å klippe dem i to med en saks, rett bak hodet eller legge dem i glovarmt vann. Deretter kan de graves ned i hagen og bli en del av jorden igjen.

Hvordan bruker man Ferramol? – Related Questions

Hva snegler ikke liker?

Velg planter som ikke frister

Prøv planter som brunsneglene ofte unngår som for eksempel femtunge (Scaevola), Astilbe, tårer (Fuchsia), lavendel ‘Hidcote’, prydgress (Festuca), pelargonia, flittiglise, løvemunn, begonia, blomskarse, ringblomst og roser.

Hva dreper snegler?

Man kan lage barrièrer av blant annet kaffegrut, sagmugg, eller kalk, aske i bedene, grovt salt, tang, furunåler, hønsegjødsel eller jernfosfat, for å hindre at sneglene kommer inn i hagen. Sneglene liker ikke å bevege seg på fersk bark, fersk kakaoflis, kalk, eller jordforbedringsmiddelet alginat.

Kan snegler bite?

De har ikke tenner, men en raspetunge som kan minne litt om beltet på en tanks. De kan derfor ikke bite, sier Hatteland til Dagbladet.

Hva er best mot snegler?

Kaffegrut, sagmugg, aske, tang, furunåler og kakaoflis kan også brukes som barrierer mot brunsnegler. Barrierer kan holde sneglene unna grønnsak eller andre plantebed.

Hvordan ta knekken på snegleegg?

Snegleegg er små og litt vriene å knuse på bløtt underlag. Det enkleste er å samle dem opp i et lite spann. Da kan de drepes med kokende vann.

Kan man drukne snegler?

Kan man drukne snegler? Å salte snegler rundt blomster kan skade blomstene,og det ligger jo døde kropper etter sneglene! Å brenne snegler funker heller ikke,det funker ikke å drukne dem i varmt vann heller.

Hvordan holde sneglene borte?

Vinn kampen mot brunsneglene
  1. Gjør det vanskelig for sneglene å komme frem til godsakene!
  2. Plant lavendel tett i tett.
  3. Flis av rododendronkvister kan strøs i bedene.
  4. Lag sneglefeller med øl.
  5. Hvitløk holder både snegler og lus borte.
  6. Amerikanske forskere har kommet fram til at brunsnegler tåler veldig lite koffein.

Hva er best mot snegler?

Kaffegrut, sagmugg, aske, tang, furunåler og kakaoflis kan også brukes som barrierer mot brunsnegler. Barrierer kan holde sneglene unna grønnsak eller andre plantebed.

Hvilke snegler skal man drepe?

– Alle snegler som får i seg nok gift vil dø, men hvis du har mye brunskogsnegler, vil det gå hardest ut over dem, sier forskeren.

Kan snegler bite?

De har ikke tenner, men en raspetunge som kan minne litt om beltet på en tanks. De kan derfor ikke bite, sier Hatteland til Dagbladet.

Hva er Ferramol?

Ferramol mot snegler inneholder jernfosfat og er et hurtigvirkende sneglemiddel med synlig effekt allerede etter første dag. Preparatet beskytter mot snegleskade i opptil fire uker etter behandling. Åtet virker ved at sneglen gis en metthetsfølelse og de vil til slutt sulte ut og dø.

Hvor mange år kan en snegle bli?

Noen snegler kan leve mange år, men det er vanlig at de lever kun ett år. Den arten vi kjenner som lever lengst av de norske er krattsneglen. I fjellet er det påvist at de kan bli opp til sju år gamle. I lavlandet blir den bare fire år.

Har snegler følelser?

Snegler er virvelløse og har ikke så utviklede sanseorgan som andre dyr. Men de har nervesystem, tentakler og følehorn, og vi kan regne med at de har en form for smertefølelse, sier fagleder Arnodd Håpnes.

Kan snegler høre?

Snegler kan ikke høre, men de kan kjenne vibrasjoner.Se gjerne videoen!

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment