Hvordan bruke Guardian hvitpigmentert olje?

Guardian White Pigmented Oil pleier og opprettholder treets lette utseende, virker vannavvisende og impregnerer treverket. Guardian White Pigmented Oil påføres i et jevnt fint lag med en lofri klut eller svamp i treets retning. Fjern overflødig olje med en tørr klut.

Hvordan Hvitolje møbler?

år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen. La bordet stå over natten før det tas i bruk igjen.

Hvordan behandle oljet eik?

Hvordan behandle oljet eik

Rengjøring av oljede møbler bør gjøres med mild såpe eller bare lunkent vann. Ved vanskelige flekker kan vi anbefale WOCA trerens. Vent til overflaten er tørr før du oljer.

Hvordan bruke Guardian hvitpigmentert olje? – Related Questions

Hvordan få eik hvitpigmentert?

Bleke treverket

Gjentatte påføringer gir lysere resultat, så det er bare å påføre nye omganger med blekemiddel helt til treverket har den fargen man er på jakt etter, forteller Augustin. Når så treverket har fått den fargen du ønsker, kan du avslutte med olje- eller lakkbehandling.

Hvilken olje på eik?

Hvitolje brukes til de lyse tresorter som f. eks. ask, eik og bøk, mens sort olje brukes til mørke tresorter, som sort eik, for å gi en veldig mørk benkeplate. Den grå olje brukes ofte til eik eller ask, og gir en flott grålig toning av treet.

Hvordan behandle oljet eikegulv?

Til daglig renhold anbefales tørrmopp. Er treet blitt skittent eller du føler behov for å friske litt opp vasker du med mopp eller gulvklut oppvridd i lunkent vann tilsatt litt oljepleie. Unngå mye vannsøl på gulvet.

Hvordan pusse opp Oljet eikebord?

En smart måte å pusse opp lakkerte eikebord, er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Hardvoksolje finnes som fargeløs eller tilsatt fargepigmenter. Glansen er silkematt. Å fjerne lakk kan gjøres enten ved å slipe eller å bruke kjemikalier.

Hvordan olje benkeplate eik?

Påfør oljen med en malerull. Jobb oljen inn i benken med rullen, før du så sliper oljen inn i treverket med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe i treets lengderetning. Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken.

Kan man bruke matolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Kan man olje tre med olivenolje?

Å polere tremøbler tror miljøeksperten også olivenolje er perfekt egnet for. – Lag din egen møbelpolish ved å blande to kopper olivenolje eller annen vegetabilsk olje, med saften av en sitron, og jobb det inn i treet med en myk klut, forklarer Hæggernes.

Hvilken olje til trebord?

Olje trebord

Det finnes flere ulike typer olje til tremøbler, og hvilken du skal bruke avhenger av type treverk og hvilken farge overflaten har. En hvitolje vil mette hvitoljede overflater og gir en beskyttende overflate. Leather Master møbelolje har en gylden farge og brukes på overflater i gylne nyanser.

Hvor mange strøk med olje?

2-3 strøk olje anbefales. Hvis det kreves ekstra slitestyrke, kan det tredje strøket erstattes av klar lakk. GULVOLJE, TOKOMPONENT Det finnes også tokomponent gulvolje, som er hurtigtørkende og gir ekstra holdbarhet.

Hvor skal man helle ut olje?

Matolje og frityrolje: Du skal ikke helle oljen i vasken eller do! Brukt olje kan helles over i en melkekartong eller lignende og kastes i restavfall.

Kan man male to strøk på en dag?

Teknisk så kan det males 2 strøk på samme dag hvis temp og luftfuktighet er ideelle. Men hvis det påføres et toppstrøk sent ettermiddag/kveld øker sjansen for å få duggmatting pga. fukt i malingsfilmen.

Hvor lenge tørke før olje?

Nye, impregnerte materialer bør tørke i 4-6 uker før du behandler underlaget.

Hva er best av olje eller beis?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Kan man ta to strøk med terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Kan man olje impregnert treverk?

Behandling med treolje gir effektiv beskyttelse av tre og er beregnet spesielt for trykkimpregnert tre i for eksempel hagemøbler, levegger, lemmer, trapper, terrassegulv og annet. Olje bør påføres årlig.

Når skal impregnert treverk oljes?

Nye, impregnerte materialer må få tørke opp før behandling, det tar 4–6 uker, avhengig av været. Spør gjerne din byggevarehandel om hvor lenge materialene har ligget til tørk. TIPS! Husk at på våren og høsten kan det være lave natt-temperaturer som forsinker tørketiden.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment