Hvordan bli kvitt vepsebol i taket?

Å fjerne et vepsebol selv er ikke uten risiko. Det er anbefalt å fjerne bolet på vinteren eller forsommeren når bolet kun består av en dronning og få veps. Kvelden er det beste tidspunktet å utføre arbeidet på, da vepsen blir sløvere ved lavere temperatur. Du kan skjære bolet ned eller benytte deg av skum.

Når på døgnet er vepsen minst aktiv?

Vepsen er roligere om natten enn den er om dagen. Selv om man har nødvendig verneutstyr ville fjernet det om natten, for å ikke utsette meg selv eller omgivelsene, sier avdelingsdirektør for skadedyr Preben Ottesen i FHI.

Når spraye vepsebol?

Du bør derfor forsøke å fjerne et vepsebol på natten, da er de mindre aktive, men aller helst på våren eller høsten. Du bør gjøre det når de har reist sin vei, men føler du at det haster kan du forsøke å spraye insektmiddel på bolet sent på kvelden. Når du sprayer vepsebolet sørger du også for at larvene dør.

Hvordan bli kvitt vepsebol i taket? – Related Questions

Hvilken lukt liker ikke veps?

Tro det eller ei, men tørr kaffegrut kan redde sommerkvelden din på terrassen. Kaffegrut er nemlig svært effektivt for å holde både mygg, veps og andre insekter på avstand. De hater nemlig lukten!

Kan veps gjøre skade på hus?

Vepsen regnes som et skadedyr som er plagsomt for mennesker men den gjør ingen skade på hus eller inventar.

Hva kan man spraye på vepsebol?

til bruk mot vepsebol, maur og andre insekt. Kjempesmart for sprekker, der vepsebolet ikke er synlig.

Hvordan i kvitt et vepsebol?

Et fritthengende vepsebol kan du fjerne ved å stikke hull på sidene i bolet og spraye insektmiddel inn i åpningene. Ved en vellykket behandling vil vepsene dø relativt raskt, og etter cirka 30 minutter kan bolet fjernes.

Er det veps i vepsebol om vinteren?

Alle koloniene i Norge er ettårige og dør ut i løpet av høsten. Et vepsebol benyttes aldri om igjen – det bygges nye kuleformede bol i et papiraktig materiale hvert eneste år. Det er kun unge dronninger som overlever vinteren – de kommer frem fra dvalen sin i april.

Hvor lenge varer vepsebol?

Utviklingen av ett vepsebol starter ved at dronningen våkner fra vinterdvale i april/mai og starter bygging av selve bolet. I løpet av en sesong som varer fra Mai til September vokser bolet og kan inneholde flere tusen individer. Bolet er ettårig og brukes kun en gang.

Skal man fjerne gamle vepsebol?

Det er helt trygt å fjerne gamle vepsebol nå på vinteren. Vepsebolene brukes bare en sommer. For vepsene har de ingen funksjon mere, og alle arbeiderne er døde. Det hender at en og annen dronning kan overvintre i bolet, men de er da i dvale.

Hvordan skremme bort veps?

Plastposer med vann. Det skal visstnok også være mulig å skremme bort vepsen ved å henge helt gjennomsiktige plastposer med vann rundt omkring uteområdet der du ikke ønsker den iltre stikkeren velkommen. Posene må være av den helt blanke typen, ikke de med «frostet» overflate. CD-plater skal også gjøre samme nytten.

Hvordan finne vepsebolet?

Identifisering av vepsebol

Vepsebolene bygges på et beskyttet sted som loft, i hulrom på veggen, i fuglehus og i skur / garasjer hvor det er enkel tilgang fra utsiden for vepsen. For å finne ut hvor vepsebolet er, kan man følge nøye etter vepsen.

Hva tiltrekker seg veps?

Vepsen tiltrekkes av lukt og farger. Spesielt lyse farger og søt parfymelukt. Unngår du dette, øker sjansen for å gå i fred øker.

Når er vepsen mest giftig?

Å bli stukket av veps er ingen hyggelig opplevelse, men det kan også være veldig farlig. Dette bør du vite. — Nå i august og første halvdel av september er vepsen på sitt mest aggressive, forteller Kåre Nesheim.

Når er det mest veps?

Når dronningen har forlatt vepsebolet, surrer arbeidervepsen rundt på leting etter mat før det er over og ut for dem. Vepsen lever helt frem til frosten kommer, så selv når vi føler at sommeren er over surrer vepsen fortsatt rundt oss.

Er veps aggressiv?

Jordveps og tyskveps har mange individer i et bol og kan være aggressive, men de fleste vepsene er ikke til plage for mennesker.

Når er veps mest aggressiv?

SULTEN: Vepsen er spesielt aggressiv på sensommeren, for da er den arbeidsledig og skal ikke lenger finne mat til larver, men kun til seg selv. Derfor er vår mat ekstra attraktiv.

Hva gjør vepsen om natten?

– Om natten er vepsene inaktive og er inne i bolet. Hvis man tar det da, får man tatt knekken på mange samtidig, men husk verneutstyr: Regntøy og tette hansker, sier biologen, som mener at om man ikke er allergisk, skal opptil 50 vepsestikk være ufarlig.

Hvorfor dør vepsen når den stikker?

Når bien flyr bort, har den mistet brodden og litt av bakkroppen, noe som gjør at den dør etter kort tid av skadene. Og brodden vil fortsette – til stor plage for offeret – å pumpe gift ned i stikksåret.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment