Hvordan behandle svibler?

Vanning: Svibler som er i knopp, bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi mer vann, men la jorden alltid tørke opp mellom vanningene. Lys: Blomsterstilken har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten et par ganger for å unngå en skjev blomsterstilk.

Hvordan oppbevare svibler?

De kan gjerne stå lyst og kjølig, men vann dem litt underveis slik at det grønne får utvikle seg. På den måten samler de ny næring til løken, og er bedre rustet til utplanting til våren. Ikke klipp av bladene, her ligger det masse næring som skal tilbake til løken.

Kan svibel stå ute om vinteren?

Jo kjøligere den står, jo lenger varer blomstringen. Det kan være en god ide å sette planten kjølig om natta. De som selges på våren kan gjerne stå ute når det ikke er frost.

Hvordan behandle svibler? – Related Questions

Kommer svibler igjen?

Plante svibel ute etter blomstring

Når planten har visnet som potteplante er det ingen grunn til å kaste den – løken kan fortsatt brukes til å dyrke nye svibler. Når stilken har visnet kan du dra den opp og la bladene være igjen. Nå skal løken få vann og næring frem til frosten slipper taket.

Kan svibler blomstre igjen?

To av julens mest populære blomster, svibler og amaryllis, er løkblomster og de kan du få til å blomstre igjen. La dem visne på vanlig måte, før du setter dem i kjelleren. – La dem så hvile frem til våren, men gi dem litt vann et par ganger.

Hvilke planter kan stå ute om vinteren?

Topp fem planter som tåler frost
  • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø.
  • Stemor – en hardfør plante i mange farger som tåler minusgrader og trenger næring.
  • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet.

Hvilke vårblomster tåler noen kuldegrader?

Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet.

Hvilken juleblomst tåler kuldegrader?

Julerose tåler å stå ute om vinteren

Julerose er en liten tøffing og tåler å stå ute selv om det blir 5-6 minusgrader. Den egner seg derfor strålende utenfor døren til jul.

Kan ildtopp stå ute om vinteren?

Ildtopp er ettårig, men den blomstrer lenge. Den kan ikke overvintre ute, og må tas inn i god tid før frosten kommer.

Kan ildtopp blomstre flere ganger?

Ildtoppen har flere blomstringsperioder i løpet av året. Det er derfor helt normalt at den kun står med grønne blader i perioder. Husk å vanne og gjødsle jevnlig, så vil du se at blomstene kommer tilbake etterhvert.

Hvordan få nye blomster på ildtopp?

Ingen spesielle krav. Ildtopp er veldig lettstelt. Det er nok å riste av visne blomster, siden den ofte kan sette nye knopper rett under de gamle. Jo lysere den står, jo mer tett og kompakt holder planten seg.

Hvor ofte skal ildtopp ha vann?

Ildtopp trenger lite vann og bør få tørke mellom hver vanning. Dette er spesielt viktig om den står i skyggen. Det letteste er å løfte på potta, og ikke gi den vann før potta kjennes lett ut. I den lyse årstiden kan ildtopp få vanlig blomstergjødsel i svak blanding eller kaktusgjødsel.

Kan Ildtopp stå inne?

Ildtopp er genial å bruke både inne og ute når det er vanskelig å vanne og stelle jevnlig. Ildtopp tåler opptørking, og egner seg derfor perfekt i ferietiden.

Er Ildtopp flerårig?

Ildtopp er en flerårig urt i bergknappfamilien.

Kan Ildtopp klippes ned?

Ingen spesielle krav. Ildtopp er veldig lettstelt. Det er nok å riste av visne blomster, siden den ofte kan sette nye knopper rett under de gamle.

Hvor stor kan ildtopp bli?

Ildtopp heter Kalanchoe blossfeldiana på latin, og har en rik og lang blomstringstid. De kan bli maks 45 cm høye. Ildtopp trives faktisk også godt ut i hagen når det er varmere i været. Ildtopp liker seg godt hvor som helst.

Er ildtopp giftig for barn?

Ildtopp er lite farleg, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment