Hvordan behandle murvegg inne?

Murvask blandes ut med vann, se veiledning på emballasjen. Muren forvannes godt. Murvasken påføres med halvstiv børste (skrubb) Muren skrubbes godt, og skylles deretter med rent vann.

Kan man bruke vanlig maling på mur inne?

Mange tror at manbruke murmaling på murveggen inne. Det trenger du altså ikke! De malingene som heter det, er ofte beregnet for mur ute. Bruk en vanlig interiørmaling som du ville brukt på andre vegger i huset.

Hvordan behandle murvegg inne? – Related Questions

Hvordan male murstein inne?

Du kan benytte vanlig vanntynnbar akryl eller lateks veggmaling, spesialmalinger for mur er ikke nødvendig. Velg gjerne en glansgrad og en maling som er vaskbar. Mange foretrekker matt maling på mur, da er en akrylmaling i glansgrad 10 et godt alternativ.

Hvilken maling kan brukes på mur?

Det er viktig å få klarlagt hva slags maling muren er malt med tidligere. Bruk samme malingstype. Er muren malt med oljemaling, lateks/ akrylmaling eller en emulsjonsmaling, anbefales det at du bruker en silikonhartsmaling. Også her er et grunningsstrøk påkrevet.

Hvordan male betong mur?

Skal du male betong eller mur?
 1. Fjern smuss og fett med Nordsjø original forvask. Hvis flaten er angrepet av mugg eller alger, vasker du med Nordsjø original husvask.
 2. Skrap bort løs maling.
 3. Mal to strøk med Nordsjø murtex acrylic eller Nordsjø murtex siloxane.

Kan man male rett på betong?

Har du betongvegg? Isåfall bør du først legge en glatt armeringsduk på veggen, før du starter å male. Alle bygg har litt bevegelse i seg, og om du maler rett på betongen er det mye større sjanse for at den sprekker opp. Vær obs på at å legge armeringsduk er en vanskelig prosess, så her bør du kontakte fagfolk først.

Hvilken maling brukes på brannmur?

En vanlig akrylbasert veggmaling av god kvalitet vil fungere fint på brannmur. Vi må forutsette at peisovnen settes opp forskriftsmessig, og da blir veggen ikke varmere enn 80-90 grader, og da trengs ikke spesialprodukter.

Hvilken maling til grunnmur?

Bruk maling tilpasset muren

LES DETTE:  Hvordan vet man om man kan rive en vegg?

Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet. Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling, slik som akrylmaling for mur.

Hvorfor flasser maling av mur?

Hvis først fukten har trukket inn i muren, vil den føre til at malingen slipper taket på veggen. Og dermed flasser det. Men selve malingen kan også være årsaken til fukten.

Hva gjør man med sprekker i grunnmur?

Sprekker i fast puss fikses ganske enkelt med en kornete reparasjonsmasse eller mørtel, hvis sprekken ikke utvider seg mer. Lag om nødvendig sprekken litt større for å få plass til mørtelen.

Hvorfor slemme mur?

Slemming av mur er viktig for å beskytte mot klimatiske og mekaniske påkjenninger. Du kan påføre slemmingen for hånd eller med sprøyte. Slemming av mur betyr å påføre en fin blanding av puss som du enten kan slenge på eller sprøyte på muren. Før du slemmer må du fylle fuger og sår med mørtel.

Hvor ofte må mur males?

Du kan faktisk male huset ditt for ofte. Husleverandører fra Nordbohus bruker de beste produktene på markedet, og du kan da gjerne vente 10-12 år før du må male huset på nytt. Dersom du maler for ofte, kan det samle seg fukt, og det kan lettere oppstå sprekker i malingen.

Hvorfor grunne mur?

En godt utført dreneringsjobb vil kunne bremse fuktopptaket, men ikke hindre det. Det er viktig at muren får mulighet til å slippe ut fuktighet. Vann som ligger i muren fryser om vinteren og kan gi sprekker og skader. JOTUN DryTech Murmaling er både diffusjonsåpen og vannavvisende, og vil derfor holde vannet ute.

LES DETTE:  Har jeg lov til å koble til dusjkabinett?

Hvordan Prime murvegg?

Slik går du frem når du skal male muren:
 1. Vask. Muren må gjøres ren. Bruk Flügger Facade Clean eller andre rengjøringsmidler egnet for mur.
 2. Soppdreper. Påfør mugg- og soppdreper og la stå i 3-4 dager før flaten overmales.
 3. Grunn. Støver overflaten, skal den grunnes med primer.
 4. Mal. Påfør egnet maling i to strøk.

Kan man tapetsere på murvegg?

– Det er noen underlag som alltid bør grunnes før du setter opp et tapet. Dette gjelder blant annet sugende underlag, som for eksempel spon og mur. Disse underlagene må enten grunnes eller limvaskes, slik at tapetlimet ikke forsvinner inn i underlaget. Det gjelder også for gipsplater.

Hvorfor bruke primer på betong?

Det er viktig å prime før man støper. Anledningen til det er for å skape bedre heft til avrettingsmassen. Vi bruker her en kost for å arbeide ut primer på gulvet.

Hvordan vaske malt murvegg inne?

Vask av andre typer vegger
 1. Tørrbørst murveggen før du går i gang med våt vask.
 2. Spray mye rent vann på murveggen.
 3. Bland vann og spesialvaskemiddel tilpasset mur og type smuss.
 4. Påfør vaskevannet med en børste.
 5. Bruk rent vann til å «skylle av» vaskemiddelet så godt du kan.

Hvor lenge må muren tørke før maling?

De bør ha en tørketid på tre-fire uker. Skal du male en mur som er malt fra før, skrap først vekk all løs maling. Rengjør intakt maling.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment