Hvordan behandle kjøkkenbenk i tre?

Hvordan gå frem
  1. Begynn med å vaske benken med en rensemiddel for tre, sørg for å få bort alt av flekker som har satt seg i treverket.
  2. Bruk deretter det fine pussepapiret for å slipe vekk evt ujevnheter som er oppstått.
  3. Nå er det bare til å tørke vekk pussestøvet med en mikrofiberklut og man er klar for olje .

Hvordan lime kantlist benkeplate?

Bruk pensel til å påføre jevnt 3 lag våt i våt med lim på sponflaten, og ett lag på baksiden av kantlisten. Når limet er støvtørt settes de to flatene sammen. Se også anbefalinger fra leverandør av kontaktlim.

Hvor mye skal kjøkkenbenken stikke ut?

Når du skal måle dybden, begynner du ved veggen og måler utover. Husk å legge til 1,5 cm for overhenget i front. Hvis du skal ta mål til ei frittstående benkeplate (for eksempel til ei kjøkkenøy), begynner du ganske enkelt på den ene siden og legger til 3 cm ekstra til overhenget.

LES DETTE:  Hvordan bore hull i betongvegg?

Hvordan behandle kjøkkenbenk i tre? – Related Questions

Hvordan sage laminat benkeplate?

I motsetning til de fleste andre treplater, bør du sage laminatplater fra undersiden med stikksagen. Et oppfliset snitt i det ytterste harde slitelaget er nemlig umulig å unngå, men det blir mindre oppflising med saging fra undersiden. Må du sage fra oversiden, kan du sette teip på platen der du skal lage snittet.

Hvordan skjære ut til vask i benkeplate?

Skal du lage et hull til en rund vask, kan du med fordel bruke et sirkelslag til stikksagen når hullet skal sages. Først merker du opp vaskens plassering på platen. Deretter merker du opp sentrum på sirkelen. Sirkelslaget monteres til sålen på stikksagen.

Hvordan slipe benkeplate?

Pussing skal alltid skje i trevirkets lengder, og aldri på tvers av trevirket. – Dette vil nemlig gi tverrstriper som er vanskelig å få bort, forklarer fagkonsulenten. Når du skal pusse, bruker du først et sandpapir med grov korning, som for eksempel 60–80 korning. Deretter kan du gradvis gå over til finere korning.

Hva bør man gjøre før man tar i bruk en heltre benkeplate?

Godt arbeid med oljen gir optimal beskyttelse

Påfør oljen med en malerull. Jobb oljen inn i benken med rullen, før du så sliper oljen inn i treverket med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe i treets lengderetning. Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken.

Hvor ofte bør man olje kjøkkenbenken?

Hvor ofte skal man olje? Trebenken bør oljes jevnlig, helst to ganger i året. Dette vil forhindre at den sprekker opp og gjøre at den tåler fukt bedre. Å olje benkeplaten er en enkel sak så lenge den er ryddet for kjøkkenredskaper og maskiner.

LES DETTE:  Hvor mye koster det å installere balansert ventilasjon?

Kan man bruke matolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Hvilken olje er best til kjøkkenbenk?

Linoljen er den perfekte olje til benkeplaten. Den trenger seg nemlig ganske langt ned i treet, og den er enkel å jobbe med. Den bruker noen dager på å tørke, men den beskytter så godt og er så enkel å jobbe med at linoljen er det opplagte valget til behandling av benkeplaten.

Hvilken olje egner seg best til baking?

Oljer til baking

– Jeg vil si alle smaksnøytrale oljer som rapsolje, solsikkeolje og maisolje egner seg best til baking. Disse tåler varme bra, i motsetning til for eksempel olivenoljen, som også tilfører smak. I Godt Brød velger vi økologisk rapsolje fra Skåne i baksten og kakene hvor vi bruker olje.

Kan man helle varm olje i vasken?

Matolje og frityrolje: Du skal ikke helle oljen i vasken eller do! Brukt olje kan helles over i en melkekartong eller lignende og kastes i restavfall. Rester fra supper og gryter: Rester fra supper og gryter som helles i avløpet er deilig mat for rottene! I tillegg kan fett feste seg på rørveggene.

Kan olje bli for gammel?

Matoljer har lang holdbarhet, også etter datomerkingen. Bakterier og mugg er ikke et problem i matoljer, bare harskning. Det er først og fremst de flerumettede fettsyrene, som omega-3, som lett oksiderer, og spesielt om oljen utsettes for lys, oksygen og varme.

Hvordan vedlikeholde benkeplate?

Husk å behandle benkeplaten regelmessig med olje, og tørk godt rundt vasken og kokeplatene. Ikke la våte glass, fat eller bestikk ligge på benkeplaten, og tørk bort søl med en gang det finner sted. Vær påpasselig med å bruke glassbrikker, gryteunderlag og brett for å skjerme benkeplaten mest mulig.

Hvordan rense kompositt benkeplate?

For daglig rengjøring vil en mikrofiberklut fuktet med vann være nok. Ved eventuelle flekker eller lettere nedsmussing av benkeplaten anbefaler vi å bruke STEINFIX 60 Natursåpe eller STEINFIX 70, en ferdig uttynnet såpe på sprayflaske.

Blir kompositt misfarget?

Vann som blir liggende på overflaten kan gi grå/hvite kalkflekker når det tørker inn. Rengjør overflaten med flytende vaskemiddel, skyll og tørk av. Unngå misfargede flekker ved å tørke av overflaten etter bruk.

Hvordan vedlikeholde kompositt?

En mikrofiberklut som er fuktet med varmt vann er best egnet for daglig rengjøring. For fastsittende skitt anbefaler vi å bruke et nøytralt, svakt alkalisk (pH-verdi 8-10) eller svakt surt (pH 4-6) vaskemiddel.

Hva er kompositt benkeplate laget av?

Kompositt er et svært robust materiale som består av 95 % kvarts, og som har den samme hardheten som granitt. Og siden en komposittbenkeplate ikke er av ren naturstein, får du flere muligheter til å gjøre kjøkkenet ditt enda mer personlig.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment