Hvordan behandle bord av eik?

Bruk hvitolje til møbler som kommer hvitoljet fra leverandør, og edeltreolje til møbler som kommer naturlig oljet. Påfør oljen langs treets lengderetning, la det tørke noen minutter og tørk av overflødig olje. La det stå over natten før du tar det i bruk igjen.

Hvordan få bort flekker på eikebord?

Beste middel for å fjerne flekkene

hvordan skal du egentlig vaske flekken fra eikebordet? Skaar anbefaler å ta Zalo og litt lunkent vann på en klut og bruke den til å vaske vekk sølet. Du vil selv se hvor mye du må skrubbe for å fjerne flekken fra bordet.

Kan man pusse ned eikefiner?

Det beste er å sikle eller bruke lakkfjerner først og deretter sandpapir med 100-120 korning. Pussing kan du gøre for hånd og en god pussekloss, vil du bruke maskin så kan du gjøre det til å begynne med, men avslutt for hånd og helst med 150-180 papir. All sikling og pussing må foregå i samme retning som tremønster.

LES DETTE:  Kan man flislegge brannmur?

Hvordan behandle bord av eik? – Related Questions

Hva er finer laget av?

Finer er tynne «ark» av tre og brukes til dekorasjon eller av økonomiske eller konstruksjonsmessige årsaker.

Hva er finert MDF?

MDF-PLATER: FINERT MDF

Vil du lage noe som skal se ut som ekte tre, kan du også få finert MDF-plater. Da er det limt et tynt lag tre utenpå platen. Finéren fås i forskjellige tresorter, blant annet eik, lønn, ask, bøk, kirsebær og valnøtt.

Hvordan se om det er eik?

Eik er hardt, furu er mykt. Ubehandlet eik er ofte noe brunere/gråere/mørkere, mens ubehandlet furu er mer hvit/gul/lys. Eik har en bestemt hard lyd når du dunker på det, mens furu er gjerne mer dyp/hol-tonet. Kan du presse naglen på fingeren din inn i treverket slik at det lager merke, så er det antagelig furu.

Hvordan behandle eikefiner bord?

Møbler i oljet eikefiner håndteres på samme måte som møbler i oljet eik. Møbler med en lakkert eller beiset overflate bør regelmessig behandles med møbelpolering (for eksempel Furniture Polish fra Leathermaster) for å beskytte overflaten. Noen ting bør vurderes for å unngå misfarging og skade på treet.

Hvordan få eik lysere?

— Om eieren ønsker å få møblene lysere, må man fjerne lakk, slipe treverket noe ned og gi dem en ny overflatebehandling. Om eieren ønsker at møblene skal stå i sin naturlige farge, er en transparent overflate som lakk eller olje alternativene.

Hvorfor olje eikebord?

BEHANDLING AV NATUR-OG HVITOLJET HELTRE EIK

Spesielt bordplaten er viktig. Dette for å forhindre uttørring/sprekker og beskytte overflaten mot smuss, vann eller annen fuktighet. Undersiden av platen bør også oljes en gang i året for å hindre uttørring på undersiden.

LES DETTE:  Hvilken gips til tak?

Hvilken olje til eik?

Hvitolje brukes til de lyse tresorter som f. eks. ask, eik og bøk, mens sort olje brukes til mørke tresorter, som sort eik, for å gi en veldig mørk benkeplate. Den grå olje brukes ofte til eik eller ask, og gir en flott grålig toning av treet.

Hvordan behandle heltre eik benkeplate?

Vedlikehold og pleie, enklere enn du tror:

Har du en god grunnbehandling i bunnen, skal det bare en enkel påføring av olje eller hardvoksolje en til to ganger i året, for å holde benkeplaten fin. Bruk dråpetesten til å finne ut når det er tid for litt vedlikehold. Drypp en dråpe vann på overflaten når flaten er tørr.

Kan man bruke olivenolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Kan man bruke teakolje på eik?

Vanlig teakolje du får på rema100 fungerer helt greit,den ser rød ut på flaska men farger ikke trverket, bare fresker det opp.

Hvilke farger passer til eik?

I samspill med andre naturlige materialer og rolige farger, kan eik gi et avslappet og naturlig nordisk uttrykk i hjemmet.

Fargekombinasjoner som passer til eik

  • Sart rosa og beroligende blå
  • Army og rust.
  • Natur og rødt.
  • Sydlandske toner.
  • Lilla og vinrød.
  • Passende pasteller.
  • Rosa og aqua.
  • Måneskinn.

Hvordan pusse opp eikemøbler?

En smart måte å pusse opp lakkerte eikebord, er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Hardvoksolje finnes som fargeløs eller tilsatt fargepigmenter. Glansen er silkematt. Å fjerne lakk kan gjøres enten ved å slipe eller å bruke kjemikalier.

LES DETTE:  Når må man ha støttemur?

Hvordan bevare eikebord?

år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen.

Hvordan behandle heltre bord?

Såpe eller oljebehandling fukter treet og minsker de små sprekkene. Møbelet skal ikke utsettes for sterk varmepåvirkning fra ovn eller radiator som står for nær, og må også beskyttes mot sollys. Dekk ikke til heltre med voksduk i mer enn et døgn, da kan ikke treet puste og det kan sprekke.

Kan eikebord stå ute?

Ubehandlet eik som er skrudd sammen med syrefaste skruer (A4) tåler å stå ute i allslags vær, både ved sjøen og på fjellet. Som alt annet vil møblene som står ute bli skitne av saltvann, regn og snø, derfor anbefales en god vask en gang om året.

Hvordan få vekk vannmerker på bord?

Bare smør litt majones på flekken, og vent et par timer- og vips er flekken borte. For ekstra vanskelige merker, som gjerne har hatt sitt tilholdssted på møbelet over lengre tid- la majonesen ligge på over natten.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment