Hvor tykt kan man legge avrettingsmasse?

Hvor tykt kan man avrette? Man kan legge sjikt på opptil 3 centimeters tykkelse av gangen.

Hvordan regne ut hvor mye avrettingsmasse?

Forbruket på flytsparkel ligger som regel på 1,7kg pr m2 pr mm tykkelse.

Kan man legge avrettingsmasse selv?

Avrettingsmasse legger du enkelt selv. Når du legger selve avrettingsmassen, er det viktig at produktet, rommet og underlaget holder en gitt temperatur. Brukstemperatur bør ligge mellom 10–20 plussgrader, og laveste temperatur er 6 plussgrader.

Hvor tykt kan man legge avrettingsmasse? – Related Questions

Hvor tykk må avrettingsmasse være?

Når man skal avrette et gulv over et sviktende underlag er det viktig å passe på at man bruker en fiberarmert masse, eventuelt armering i form av armeringsjern. Hvor tykk massen bør legges, avhenger av produsentens anbefalinger. De fleste armerte masser er selvbærende ved 20-25mm tykkelse.

LES DETTE:  Hvordan sette opp pilarer?

Hvorfor Prime før avretting?

Det er viktig å prime før man støper. Anledningen til det er for å skape bedre heft til avrettingsmassen. Vi bruker her en kost for å arbeide ut primer på gulvet.

Hva trenger man til avrettingsmasse?

Dette trenger du til oppgaven:
  • Avrettingsmasse.
  • Primer.
  • Blandebøtte.
  • Drill med visp.
  • Rettholt.
  • Tommestokk eller nivåpinner.
  • Malerulle eller murkost.
  • Tannsparkel eller piggrulle.

Kan man legge Lamiflex selv?

Lamiflex er en 8 mm trinnlyds-dempende plate produsert av trefiber, som er dekket med en aluminiumsfolie. Etter at platene er lagt, legges så varmekabler i sporene i platen. Deretter kan man legge parkett, laminat eller tregulv over. Lamiflex må installeres av godkjent elektroinstallatør.

Hvor lang tørketid på avrettingsmasse?

For normaltørkende avrettingsmasser brukes vanligvis tommelfingerregelen ett døgn per mm beleggtykkelse for vurdering av tørketiden.

Hvilket underlag til avrettingsmasse?

Når det sparkles på plater skal disse alltid være festet til underlaget. Gipsplater, andre ikke brennbare plater og tynne isolasjonsplater er lite egnede underlag for avrettingsmasser.

Hvorfor primer på gulv?

Primeren forhindrer vann fra sparkelmassen i å trenge inn i underlaget og den sikrer god vedheft mellom sparkel og underlag, forklarer Lotsberg. Påføring av primer bør skje med børste eller rulle i et jevnt sjikt, ikke for tykt og ikke med sølepytter. Primeren skal tørke i minst 24 timer før sparkling på treunderlag.

Hvor mye avrettingsmasse kan man ha over varmekabler?

Kun støpemasse godkjent for varmekabel må brukes. For øvrig er det bruks/leggeanvisningen for varmekabler og støpemasser som gjelder. Ved konvensjonell støp (C25) gjelder normalt 5 cm overdekking av kabel eller minimum 2 cm hvis gulvkonstruksjonen er slik at det ikke kan oppstå sprekkdannelser.

LES DETTE:  Hva er vanlig størrelse på varmtvannsbereder?

Når kan man legge gulv etter avrettingsmasse?

Leser på tilsvarende Avrettingsmasse i fra weber at “Ved overdekking med tette gulvbelegg skal massen tørke ca. 1 døgn per cm lagtykkelse”.

Kan avrettingsmasse sprekke?

Du kan bruke avrettingsmassen du har, finnes også produkter til finavretting. Sprekker kan oppstå pga manglende fuktighet, primer o.l.

Kan avrettingsmasse legges på tregulv?

Avrettingsmassen kan tømmes eller pumpes over tregulvet og etter ca 2-3 timer er gulvet gangbart. Det er viktig å merke seg at flisene som skal legges på et slikt gulv skal ha en maksimal størrelse på 60×60 cm og de bør ha en tykkelse på minimum 8mm.

Hvordan måle ujevnheter i gulv?

Når du skal sjekke hvorvidt gulvet er tilstrekkelig plant, bruker du en rettholt som settes på klosser som eksempelvis er 10 mm. høye. Deretter måler du avstanden mellom undergulvet og underkant av rettholten. Her kan det lønne seg å bruke en målekile, men en meterstokk eller målebånd fungerer også.

Hvilken retning legger man gulv?

Som en tommelfingerregel bør man legge gulvet i samme retning som hovedlyskilden i rommet og i samme linje som den mest brukte inngangen. Hvis det er flere dører og vinduer, bør du velge retningen som er lettest å legge.

Skal man ha plast i gulv?

Det skal ikke legges plast i gulvet, men isolasjonen kan gjerne dekkes med ullpapp eller forhudningspapp før nytt gulv spikres på. Hvis du først har brutt opp gulvet, bør du vurdere å legge varmefolie i det.

Hvorfor dekke betong med plast?

Hvorfor dekke betong med plast? Plasten sørger for at overflaten ikke tørker ut og gir en jevn overflate på betongen. La plasten ligge så lenge som mulig, gjerne en uke eller to.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment