Hvor tykk må man støpen være?

Hvor tykk sålen skal være, er avhengig av hva slags belastning den skal utsettes for. Men Normalt vil den være mellom 10-13 cm tykk. For å slippe å legge armeringsnett over hele sålen, kan du bruke ferdigarmert betong.

Hvor mye koster det å støpe?

Prisen på grunnmur avhenger av en rekke faktorer, men i gjennomsnitt koster det omtrent 130 000 kr å støpe grunnmur eller såle. Du kan få det så billig som 60 000 kr, men noen ganger kan det koste opp mot 200 000 kr. Her skal vi se nærmere på de ulike faktorene som påvirker prisen på såle eller grunnmur.

LES DETTE:  Hvor høyt skal avløp til vaskemaskin stå?

Hva betyr det å støpe?

Støping er en prosess hvor et materiale helles i en form mens det er i flytende tilstand. Materialet størkner, eller herder, til fast tilstand og får en fasong som er bestemt av formen. Støping brukes både i industrien og innenfor kunstneriske fag for å lage en eller flere kopier av en gjenstand.

Hvor tykk må man støpen være? – Related Questions

Kan man støpe gulv selv?

Uansett om det skal støpes et betonggulv i kjelleren eller det skal støpes oppå et bjelkelag, kan du gjøre jobben selv. Det er mye penger å spare, men det krever forberedelse og nøyaktighet. I tillegg er det viktig at du er sikker på at gulvkonstruksjonen kan bære den tunge betongen.

Hva trenger jeg for å støpe?

Sement er et bindemiddel som brukes i alle former for støping og muring.

Til jobben trenger du:

 1. Norcem Standardsement FA.
 2. Støpesand.
 3. Vann.
 4. Pukk (maks 16 mm størrelse)
 5. Armeringsjern.
 6. Spade.
 7. Blandebøtte eller blandemaskin.
 8. Vater.

Når er det for kaldt til å støpe?

Ingen støping mot flater kaldere enn +5 °C. Forskalingen skal være snø- og isfri.

Hvordan støpe i vann?

Ved støping under vann må forskaling være tett. Vær nøye med tetting mot bunn for å hindre lekkasje og utvasking. Forskaling må være forsvarlig sikret og dimensjonert for å hindre utgliding eller oppflyt ( forankret mot bunn ) samt tåle støpepresset fra betongen.

Hvordan støpe figurer?

Figurer eller former (i plast eller silikon)

Slik gjør du det:

 1. Begynn med å smøre inn formen med olje.
 2. Bland betongen etter instruksjonen fra leverandøren.
 3. Fyll ca en halv til en cm betong i bunnen av formen og bearbeid betongen slik at du får bort alle luftbobler.
 4. La den tørke i to dager med lokk over.

Skal støperør fjernes?

Rørene må ikke utsettes for fuktighet før støpeprosessen. De skal fjernes 24 timer etter støping, fjernes enklest ved å finne viklekanten og skjære skrått nedover langs denne.

Hvor langt ned må man grave for å støpe?

1 m2 omfang, og som kanskje tåler å bli løftet litt på eller komme litt ut av lodd, kan plasseres på en drenert 10–15 cm pute av sand eller lettklinker etter at du har fjernet det øverste torvlaget, eller gravd deg minimum 20–30 cm ned i bakken. Større byggverk på telefarlig grunn fundamenteres frostfritt.

Hvorfor bruke støperør?

Ved å bruke røret slipper du å støpe i et hull, noe som reduserer betongforbruket. Støperøret er laget av papp og bør oppbevares tørt for å unngå at det sveller.

Hvor langt ned må støperør?

Støping med støperør

Ett støperør settes oftest ned i bakken og fylles med støp. Ett støperør bør gå så dypt at det står på frostfri grunn, dette varierer hvor i landet du bor og kommunene har oversikt over dette. Man kan også isolere rundt og under røret for ekstra sikkerhet mot tele.

Hvor langt ned må man grave for å unngå tele?

Telefaren kan bestemmes ved analyse av jordprøver ved et geoteknisk laboratorium. Dersom det ikke gjøres spesielle undersøkelser, bør man gå ut fra at grunnen er telefarlig. Når de telesikres med markisolering, er det nok å grave til 0,3 – 0,5 m under terreng.

LES DETTE:  Hvor lang tid tar det for betong å tørke?

Hvor tykk må en betongplate være?

Generelt bør et betonggulv være minst 8 cm tykt. De nøyaktige beregningene skal helst overlates til en spesialist. Dette er også vanligvis et krav for oppussing av boliger.

Hvorfor plast under betong?

Hvorfor plast under betong? Så fylgjer fuktsperre av 0,20 mm plast. Det er viktig at plasten blir bretta opp langs ringmuren og over toppen av han. Dette hindrar at fukt treng inn frå underlaget og opp i betongen.

Hvor lenge skal plast ligge på betong?

Vanning under plasten etter at betongoverflaten har fått minimum 1 døgns modenhet. Hold gulvet fuktig og tildekket med plast i minimum 1 uke.

Hvor mange kg sement til 1m3 betong?

Du trenger ca. 300-400 kg. sement pr. m3, men dette avhenger av hvilken kvalitet du ønsker på sementen.

Hvor mye dekker 25 kg betong?

En sekk 25kg gir ca. 13 liter betong.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment