Hvor ofte vanne svigermors tunge?

Den trives fint i skyggen og med lite vann – faktisk tåler den å tørke helt ut. Så hvis du er typen som glemmer plantene i ukevis så er denne noe for deg! Vann den med et par ukers mellomrom om vinteren og en gang i uken om sommeren.

Hvordan vanne Elefantøre?

Denne planten trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. Den liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover. Den liker normal vanning, dvs at den bør holdes jevnt fuktig; ikke for mye, ikke for lite vann!

Kan svigermors tunge blomstre?

Men den siste tiden har de fleste av både Svigermors tungene og andre planter blitt husket, og har fått en vannskvett i ny og ne. Det har jeg ikke opplevd før, så da måtte jeg inn og google denne planten. Og der står det at den kan blomstre under gunstige forhold, men det er sjelden.

Hvor ofte vanne svigermors tunge? – Related Questions

Hvordan vanne en kjøttetende plante?

En god tommelfingerregel er å plassere planten lyst, for eksempel ved et vindu der den får lys mesteparten av dagen. Den bør vannes jevnt, slik at jorden alltid holder seg litt fuktig – aldri helt gjennomvåt eller uttørket.

Hvordan ta vare på potteplanter?

Du trenger ikke å ha «grønne fingre» for å få frodige planter. Med litt gjødsel i vekstperioden og en dusj en gang i mellom vil plantene klare seg godt i stuen. Den største faren er kanskje at vi vanner for mye og at plantene derfor blir stående med røttene i vann. Husk derfor å helle av overflødig vann etter vanning.

Hvordan få Svigermors tunge til å vokse?

Denne planten trives stort sett overalt: Full sol eller skygge, begge deler går like bra. Det eneste den ikke liker er høy luftfuktighet og frost! Svigermors tunge tåler uttørking over lengre tid. Gi den sparsommelig med vann.

Hvordan få Porselensplante til å blomstre?

Stell av Porselensplante:

Liker ikke trekk og liker seg ikke kjølig, da kaster den bladene, så den bør stå i minimum 15 grader. Dersom den skal blomstre sies det at den tenger gode lysforhold, gjerne minst 12 timer daglig sammenhengende i over 1 mnd og kan fint stå stå i sola. Meget lettstelt, for de som glemmer.

Er svigermors skarpe tunge giftig?

I følge Astma og Allergiforbundet er bjørkefiken ansett som en versting for allergikere, mens svigermors tunge er giftig.

Hvordan få pengetre til å blomstre?

Hvis du vil prøve å pengetreet til å blomstre (noe som normalt ikke skjer før planten er en god del år gammel), kan du gi den en hvileperiode på vinteren ved å sette den på et kjøligere sted – gjerne under 15 garder, men likevel godt over frysepunktet.

Hvorfor mister Pengetreet blader?

Når planten mister blader eller får flekker på bladene betyr det at den har fått for lite vann. Lys: Dette treet trenger masse lys for å vokse, jeg har det derfor stående rett foran et vindu som gir lys hele dagen, men ikke direkte sollys. Planten får ingen gjødsel, men god, levende jord.

Kan ildtopp blomstre flere ganger?

Ildtoppen har flere blomstringsperioder i løpet av året. Det er derfor helt normalt at den kun står med grønne blader i perioder. Husk å vanne og gjødsle jevnlig, så vil du se at blomstene kommer tilbake etterhvert.

Hvordan ta avlegger av Pengeplante?

Ønsker du å ta en avlegger er pilea, eller kinesisk pengeplante, et godt valg. Avleggerne dukker opp midt i potten, gjerne et lite stykke unna stammen til morplanten. Grav så langt ned du kommer i jorden, til du finner hele avleggeren. Brekk eller kutt forsiktig av uten å skade morplanten.

Hvor lenge kan stiklinger stå i vann?

Merk! Stiklinger kan både settes rett i jord, og settes i vann. Det dannes røtter på begge måter, men kan være lettest å se at man får det til i vann. Det kan ta mellom 2 og 6 uker før røttene kommer.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Hvorfor blir bladene gule på monstera?

Gule blader kan komme hvis du vanner Monstera for mye. Husk å la jorden tørke ut mellom vanningene. Bleke blader kan være et tegn på at planten din mangler næring.

Hvordan få en fyldig Monstera?

La monstera vokse seg stor og frodig

Ønsker du en monstera med store blader, er det lurt å klippe bort mindre bladverk nederst på planten. Da bruker planten energien på de store hovedbladene fremfor de små. I tillegg er det lurt å potte om monsteraen ca. annet hvert år med ny jord.

Hvor ofte dusje Monstera?

Ikke sett potten i eller rett ved vinduet. Monstera trenger ikke nødvendigvis mye vann. Vann planten et par ganger i uken og la den tørke lett opp mellom hver gang. Dusj bladene med sprayflaske noen ganger i måneden.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment