Hvor mye veier 19×148 kledning?

Hvordan regne ut hvor mye kledning?

Når du har et totalt antall kvadratmeter kan du regne ut antall løpemeter kledning du trenger ved å gange opp kvadratmeter med løpemeter pr. kvadratmeter. Hvis du for eksempel trenger 100 m2 kledning og ønsker 98 mm bredde, tar du 100 x 12,5 = 1 250. Det betyr at du trenger 1 250 løpemeter kledning.

Hvordan sette opp liggende kledning?

Liggende kledning monteres horisontalt, ofte på vertikale lekter. Vi lekter ut kledningen for at fuktigheten som trenger gjennom kledningen skal få mulighet til å renne av og kledningen kan tørke. Lekt ut på alle stenderne, også rundt vinduer og dører. Det er viktig at lektene er jevne i hjørnene.

Skal kledning være impregnert?

Trykkimpregnert kledning er mye brukt på Vestlandet og andre værutsatte steder fordi det gir god beskyttelse mot råte, sopp og insektangrep. Varmebehandlet treverk er et godt valg om du ønsker lite vedlikehold, da treverket kan stå ubehandlet og trenger ikke vedlikehold.

Hvor mye veier 19×148 kledning? – Related Questions

Hvorfor lufting bak kledning?

Hovedfunksjonen til en luftet kledning er å beskytte ytterveggen mot klimapåkjenninger og mekaniske skader. SINTEF Byggforsk har i mange tiår anbefalt å bruke en utlektet, luftet og drenert kledning som gir totrinnstetning.

Hva er best av stående og liggende kledning?

Velger du stående kledning får du huset til å virke høyere og smalere, mens liggende panel får huset til å virke lavere og bredere. Når det gjelder motstandsdyktighet overfor vær og vind, er det ikke store forskjeller mellom de to typene, selv om regnvannet renner lettere av en stående kledning.

Skal impregnert treverk grunnes?

Er det nødvendig å grunne trykkimpregnert kledning? Ja, trykkimpregnert kledning (og andre trykkimpregnerte materialer som skal males) skal grunnes innen 2–3 uker etter oppføring. Kledningen må være tørr før den grunnes.

Hvorfor ikke male impregnert?

Hvis treet står ubehandlet for lenge, blir overflaten brutt ned av sola. Det betyr at du må bruke mye mer tid på å slipe og rengjøre treet for å få trebeskyttelsen til å fungere optimalt. Derfor er det smart å male eller beise med en gang du er ferdig med å bygge. Men det skal altså være tørt nok.

Hvor lenge må impregnert kledning tørke før maling?

– Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette.

Kan man ha impregnert treverk inne?

Bare impregnert trevirke kan holde et høyere fuktnivå. Men skal det brukes impregnert inne i en lukket konstruksjon, er det fare for at man bygger inn fukt. Skulle konstruksjonsvirket ha blitt for fuktig under lagring, så kan det likevel brukes i bindingsverket, men man må være obs på at det kan krype også på lengden.

Er kreosot forbudt?

Høsten 2022 har det blitt vedtatt innstramminger for kreosotbehandlede materialer i biocidregelverket. Etter 30. april 2023 vil det ikke være tillatt å sette nye kreosotbehandlede materialer på det norske markedet. Dette innebærer at både produksjon og import av nytt kreosotbehandlet materiale blir forbudt i Norge.

Hvor lenge holder impregnert treverk?

En tommelfingerregel er at korrekt trykkimpregnert treverk har en utendørs levetid på 20–25 år. Dette forutsetter imidlertid at treverket er NTR-merket. Hvis det ikke er det, er kvaliteten vanligvis for dårlig.

Kan trykkimpregnert males?

Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren. Nøyaktig hvor lenge det bør stå avhenger litt av klimaet. Treverket bør være tørt, dvs. at fukten i treet ikke bør være mer enn rundt 20 prosent, helst under.

Hvor lenge vente med å male trykkimpregnert?

– Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø i en pressemelding. For dersom treverket ikke er ordentlig tørt, vil malingen flasse av med en gang, og du må gjøre dobbelt arbeid.

Hvorfor bruke visir før maling?

Den spesielle pigmenteringen beskytter treverket mot skadelig UV-lys og har en farge som ligner treverk. Forsterker overflaten og gjør den vannavvisende. Gir lenger holdbarhet til malingsystemet. Benyttes før påføring av dekkbeis og maling – på alt nytt og værslitt utvendig treverk.

Skal trykkimpregnert behandles?

Trykkimpregnerte terrassebord trenger ikke behandles dersom du ønsker en naturlig gråning og tillater noe sprekkdannelse. Hvis du ønsker å beise eller olje utegulvet bør det overflatebehandles så snart bordene er tilstrekkelig tørre.

Kan impregnert treverk stå ubehandlet?

Impregnert tre er teknisk sett holdbart uten vedlikehold. Ubehandlet trykkimpregnert tre vil etter hvert miste grønnfargen og få en naturlig gråfarge som mange liker.

Hvor fort råtner impregnert treverk?

En tommelfingerregel er at korrekt trykkimpregnert treverk har en utendørs levetid på 20–25 år. Dette forutsetter imidlertid at treverket er NTR-merket. Hvis det ikke er det, er kvaliteten vanligvis for dårlig.

Hvorfor sprekker bord på terrassebord?

Det oppstår sprekker etter at fukt og tørke har arbeidet med treet. I tillegg begynner spikere å jekkes opp på grunn av krymp og svell i bordene.

Hva er best av olje eller beis?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment