Hvor mye koster det å legge belegningsstein?

Pris på f. eks steinhandel.no er ca 200 kr pr kvadratmeter. Vi har valgt å la et firma gjøre grunnarbeid, for deretter å legge settesand, komprimere settesand og legge stein selv.

Er det vanskelig å legge belegningsstein?

Å legge belegningsstein er ikke så vanskelig, men du må ha litt tålmodighet og være nøyaktig. Det er avgjørende at grunnarbeidet gjøres på riktig måte. Belegningsstein i hagen og oppkjørselen ser fint ut og krever lite vedlikehold. Planlegger du oppgraderinger i uterommet, er stein et godt alternativ til platting.

Hva trenger man for å legge belegningsstein?

Dette trenger du for å legge belegningsstein:
  • Belegningsstein.
  • Fiberduk.
  • Grus eller pukk, 0-32 mm.
  • Grus eller pukk, 0-8 mm.
  • Fugesand.
  • Spade.
  • Feiekost.
  • Tommestokk.

Hvor mange belegningsstein pr m2?

Det går 37 stein pr m2. Enkelt vedlikehold.

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Hvordan få opp en belegningsstein?

Alle steinene som er sunket skal løftes opp. Her bruker steinleggeren et spesielt verktøy som kalles en løftestang, som er beregnet til å ta opp stein med. Løftestangen gjør jobben lett, men man kunne også ha nøyd seg med en spiss gjenstand som eksempelvis en meisel eller lignende.

Hvordan legge fugesand belegningsstein?

Fugesanden feies diagonalt ned i fugene – slik blir de enklest fylt opp. Når du har lagt en terrasse eller en innkjørsel, er det fugesand du skal feie ned mellom steinene.

Hva slags sand under heller?

Som settesand er steinstøv/subbus 0/5 og 0/8 mest brukt. Tilsvarende masser kan også benyttes. Settesanden bør ha en tykkelse på ca. 4-5 cm før komprimering.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

Hvordan fjerne gress mellom belegningsstein?

Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.

Kan man bruke kraftvask på belegningsstein?

Mange bruksområder: Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner kan brukes på utemøblene så vel som på husvegg og belegningsstein.

Kan belegningsstein males?

Maling av maling og impregnering for betongoverflater

Å male belegningssteinene med maling kan helt endre sin nåværende farge eller bare fornye den. Selvfølgelig skaper slike tiltak også et beskyttende lag på overflaten og beskytter det mot ugunstige forhold (flekker, tilsmussing, sol og frost).

Kan man legge asfalt på belegningsstein?

Husk også på at det ikke er noe i veien for å kombinere de ulike materialene. Eksempelvis kan du bruke asfalt som hovedmateriale og belegningsstein som kantavslutning, før du går over til en gangsti med grus/singel. Eventuelt asfalt med felter av belegningsstein innimellom.

Hvor tykk belegningsstein?

Belegningsstein kommer i 5 eller 6 cm tykkelse, men er mindre enn hellene – og tåler dermed mer vekt. De kan likevel vri seg løs fra underlaget over tid når bilene svinger for å snu på gårdsplassen. For at steinene skal ligge stabilt må du være nøye med grunnarbeidet.

Hvor mye fall på belegningsstein?

Grav området litt større ca. 15-20 cm på hver side, slik at det blir god plass til kantavslutning. Beregn ca 2 cm fall pr. meter ut fra vegg.

Skal man komprimere Settesand?

Det er meget viktig at bærelaget rettes av med +/- 2-3 cm nøyaktighet, før settesanden legges ut. Settesanden (0-8mm støpesand /knust masse eller tilsvarende) legges ut med ca. 2 cm overhøyde og komprimeres godt. Settelag som skal bli 4 cm etter komprimering legges altså ut i tykkelse 6 cm.

Skal man vanne fugesand?

Det er fugesand som du skal vanne etter at du har lagt den – da herder den og blir hard, samtidig som den forblir fleksibel nok til at den ikke sprekker opp ved frost. Når det regner får den gummiaktig konsistens.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment