Hvor mye koster det å bytte benkeplate?

– Prisen ligger på alt fra 4000 kroner kvadratmeteren og oppover. En ny benkeplate i stein kan fort komme opp i flere titalls tusen. I tillegg til kvadratprisen kommer polering av kanter, uttak av hull til vask og platetopp og eventuelt andre spesialtilpasninger, legger hun til.

Kan man bytte benkeplate?

Ofte kan det enkleste og rimeligste være å bytte benkeplate, i stedet for å bytte hele kjøkkeninnredningen. — Benkeplaten er den viktigste arbeidsplassen på kjøkkenet, og betyr mye for helhetsinntrykket av rommet.

Hva tåler laminat benkeplate?

Laminat er varmefast. Vanlig laminat tåler varme opptil 110 grader, mens kompaktlaminat kan tåle temperaturer helt opp mot 180 grader. – Man skal derimot være forsiktig med fukt i nærheten av eventuelle skjøter da lekkasje og/eller kondens kan gjøre at platen svulmer eller at vann trenger inn, forklarer Snefjellå.

Hvor mye koster det å bytte benkeplate? – Related Questions

Hvilke benkeplater tåler mest?

De eneste materialer som sies å være motstandsdyktig overfor varme er keramikk og Dekton.

Hva er standard dybde på benkeplate?

For å få til det har flere nå dypere benkeplater. De går vekk fra standard dybde som er 60 cm og opp til 80 cm. Da har man muligheter for å plassere kjøkkenmaskiner og kaffemaskin i bakkant og ha krydder etc. bak platetoppen.

Hvor mye tåler laminat benkeplate?

Selv om laminatbenkeplaten kan tåle varme på opptil 110 grader, anbefaler vi at du alltid bruker bordskåner. Hvis benkeplaten utsettes for varme på over 180 grader, kan det oppstå skader som ikke kan utbedres til et flott resultat.

Kan man male laminat benkeplate?

Moderne gulvmalinger sitter godt på de fleste underlag, også på laminat. Du kan med andre ord bruke en vanlig gulvmaling til å male laminatbenkeplaten, som TreStjerner gulvmaling, og da trenger du ikke å grunne først. Du kan også bruke epoksymaling som får en hardere overflate.

Hvordan behandle laminat benkeplate?

Flekker pa laminat som ikke kan fjernes med vann og vanlig vaskemiddel kan ofte fjernes med like deler klor- in og vann eller med aceton. Ved bruk av disse rengjøringsmidlene bør det sørges for god utluftning. Vær oppmerksom på at heltre kantlister ikke tåler denne form for rengjøring.

Hvordan fornye laminat benkeplate?

Det viktigste du gjør før du maler, er ifølge eksperten dette:
  1. Benkeplater av laminat må avfettes og få en grundig vask før du maler.
  2. Når benkeplaten er ren, tørr og fri for partikler, bør du ha på ett strøk heftgrunn.
  3. Avslutt med et toppstrøk for å klargjøre laminatplaten for maling.

Hvordan få vekk flekker på kjøkkenbenk?

Bruk 75 gram vann og 25 gram oksalsyre som du blander i en beholder. Drypp så løsningen over flekken og la den virke en stund – gjerne tre til fem minutter, tipser Klauseie. Han forteller at flekker fra fargerik mat og svarte ringer etter oksidert metall forsvinner på et blunk.

Kan man male over laminat?

Laminat tåler godt å bli malt, det er faktisk en nokså takknemlig jobb. I motsetning til tregulv slipper du å grunne før du maler. Men ellers er fremgangsmåten lik for alle typer gulv.

Hvordan få lysere benkeplate?

Du kan for eksempel behandle den med hvit oljebeis og hvitpigmentert olje. Da blir den veldig mye lysere. Først skal benkeplaten rengjøres og slipes. Oljebeisen helles på og jobbes godt ned i treet.

Hvilken benkeplate passer til grått kjøkken?

Videre vil en svart benkeplate fungere perfekt med grå kjøkkenfronter. Svart benkeplate til et kjøkken med grå og svarte fronter er gunstig da den samsvarer med fargekombinasjonen, men også forsterker dybden i fargene.

Kan man bruke matolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Hvor ofte bør man olje kjøkkenbenken?

Hvor ofte skal man olje? Trebenken bør oljes jevnlig, helst to ganger i året. Dette vil forhindre at den sprekker opp og gjøre at den tåler fukt bedre. Å olje benkeplaten er en enkel sak så lenge den er ryddet for kjøkkenredskaper og maskiner.

Hvilken olje er best til kjøkkenbenk?

Linoljen er den perfekte olje til benkeplaten. Den trenger seg nemlig ganske langt ned i treet, og den er enkel å jobbe med. Den bruker noen dager på å tørke, men den beskytter så godt og er så enkel å jobbe med at linoljen er det opplagte valget til behandling av benkeplaten.

Hva skal jeg ha over kjøkkenbenken?

Valgmulighetene er mange, som fliser, metall, massivt tre, marmor, granitt og kompositt. Du kan også velge finerte plater eller malt trepanel.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment