Hvor mye koster det å asfaltere innkjørsel?

Prisen for legging av asfalt er mellom 180 og 600 kroner/kvm. Vanlig oppstartskostnad og asfaltering av inntil 20 m2 ligger på rundt 10.000 kroner.

Hvor mange kilo asfalt pr m2?

Asfalt er i utgangspunktet er produsert for å være et slitedekke som alternativ til feks grus. I produksjon av asfalt prioriteres det derfor egenskaper som passer til dette formålet. Den mest brukte kvaliteten er Agb11 100 kg pr m2.

Hvor tykk må asfalten være?

​Viktig å vite før du asfalterer hjemme

Skal det være gang- og personbiltrafikk på området, bør du ha et underlag på 10-20 cm med finknust grus eller pukk. Dette kalles bærelaget og fordeler belastningen til grunnen under. Består grunnen av bløte jord- eller leiraktige masser må bærelaget være tykkere.

Hvor mye koster det å asfaltere innkjørsel? – Related Questions

Kan man kjøre på nylagt asfalt?

Hvor lang tid må jeg vente før jeg kan kjøre på det nylagte asfaltdekket? Vi anbefaler 24 timer fra asfalten er lagt til dekket er kjørbart. Det er da lurt å parkere bilen på utsiden av der hvor vi skal asfaltere om du skal bruke bilen samme dag.

Når er det best å asfaltere?

Våren starter tidlig for oss som jobber med å asfaltere, gjerne fra februar dersom temperaturen tillater det. For deg som har et oppdrag, og som ønsker å få det utført raskt, så er tidlig vår et gunstig tidspunkt å bestille på.

Hvordan legge Kaldasfalt?

Kaldasfalt er meget enkel i bruk – bare fyll asfalten rett i hullet og komprimer godt med en asfaltstamper. Reparasjonen herder over tid, men er klar for trafikk umiddelbart etter komprimering.

Kan man trave på asfalt?

Å skritte på hardt underlag er god trening

Som asfalt. – Å skritte på hardt underlag er god trening som styrker og bygger opp skjelettets støttevev. Dersom du gradvis venner hesten til det, kan du på sikt trave på både asfalt og frossen vei.

Kan man legge asfalt på belegningsstein?

Husk også på at det ikke er noe i veien for å kombinere de ulike materialene. Eksempelvis kan du bruke asfalt som hovedmateriale og belegningsstein som kantavslutning, før du går over til en gangsti med grus/singel. Eventuelt asfalt med felter av belegningsstein innimellom.

Hvor varm er asfalt når den legges?

Normal produksjonstemperatur for asfalt ligger på mellom 150 og 180 grader.

Kan man asfaltere på vinteren?

Det er ikke anbefalt å legge asfalt om vinteren. Dessuten stenger asfaltverkene ned produksjon av asfalt på seinhøsten/vinteren.

Hvorfor er det rød asfalt?

Rødfargen bidrar som et signal til bilistene om at her skal det ikke kjøres, og bedrer derved sikkerheten for syklistene. Driftsleder ved Feiring Asfalt, Ole Bjørnar Lune, har vært med i utviklingen av produktene og forteller om mulighetene med farget asfalt: -Den fargede asfalten har mange anvendelsesområder.

Hvorfor er asfalt rød?

Rød asfalt er i prinsippet vanlig asfalt tilsatt jernoksid, som gir produktet en rødlig farge. For å få en jevn farge på produktet brukes rødaktig stein i produksjon.

Hva koster rød asfalt?

Vanlig sort asfalt ligger vanligvis på 600–1200 kroner per tonn, og farget asfalt 2500–3500 kroner per tonn. Vi regner 100 kilo/m₂. Et overblikk over prisene de siste fem årene gir et bilde av at den røde asfalten ligger mellom to og en halv og tre ganger prisen av sort asfalt, sier Svolsbru.

Kan det legges asfalt når det regner?

Kan man asfaltere når det regner? Ja, det kan man. Det gjør som regel ingenting for selve utføringen av jobben. Det blir litt mer utfordrende spesielt hvis overfalte vann kommer konsentrert inn i asfalteringen.

Hva skjer med gammel asfalt?

Returasfalt er asfaltflak som graves opp, asfalt som blir frest, samt overskudd fra produksjon og utlegging av asfalt. Dette er en materialressurs som bør benyttes på nytt. Asfalt er 100 % resirkulerbar. Asfaltflak og avkjølt overskuddsmasse er å regne som avfall inntil den er bearbeidet.

Hvor kan jeg levere asfalt?

Du har valget mellom å levere inn til et godkjent mellomlager eller deponering. Kontakt den kommunale renovasjonsbedriften for å få informasjon om hvor du hvordan du bør håndtere og hvor du kan levere brukt asfalt i din kommune.

Er asfalt spesialavfall?

4.2 Returasfalt

Asfaltflak er klassifisert som bygg- og anleggsavfall. Returasfalt regnes som ikke-inert avfall (ref. avfallsforskriften § 9) (Ref. 4) og skal derfor leveres til mellomlager for gjenvinning.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment