Hvor mange minusgrader tåler stemorsblomster?

Stemorsblomst, eller Viola, tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C. Men plantene tåler ikke uttørking, så det er viktig med jevnlig vanning. Legg gjerne litt lagtidsgjødsel i krukkene så kanskje de blomstrer helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Hvilke blomster kan tåle frost?

Det er ikke for tidlig å friske opp uterommet med blomster – her er plantene som tåler kuldegrader.
 • Julerose/vinterrose. -Denne planten har sin egen frostvæske i stengelen, og tåler ganske mange kuldegrader.
 • Stemorsblomst. -Denne er bankers.
 • Ranunkel.
 • Primula.
 • Krokus.
 • Snøklokker.
 • Svibel.
 • Perleblomst.

Når kan man plante ut stemor?

Stemor er den første blomsten vi kan plante ut om våren, men vær oppmerksom på at den ikke tåler langvarig frost. Skulle vinteren plutselig bestemme seg for å gjøre en uventet gjesteopptreden, bør du dekke den til eller sette den i garasjen. Stemorsblomster er ypperlige å plante i skåler, ampler og krukker.

Hvor mange minusgrader tåler stemorsblomster? – Related Questions

Hvor tidlig kan man plante stemorsblomster?

Stemor er den første blomsten vi kan plante ut om våren, men vær oppmerksom på at den ikke tåler langvarig frost. Skulle vinteren plutselig bestemme seg for å gjøre en uventet gjesteopptreden, bør du dekke den til eller sette den i garasjen. Stemorsblomster er ypperlige å plante i skåler, ampler og krukker.

Hvilke planter kan stå ute om vinteren?

Vinterbestandige planter til balkong og inngang
 • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø.
 • Stemor – en hardfør plante i mange farger som tåler minusgrader og trenger næring.
 • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet.

Hva skal jeg plante i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Når kan man begynne å plante blomster ute?

Om våren er tidlig eller sein – en god tommelfingerregel er å vente til etter 17. mai med å plante ut sommerblomster og grønnsakplanter.

Når kan jeg plante ut stauder?

Type:Egenskaper:
VårfloksBlomstrer i mai–juni. Blir opptil 15 centimeter høy. Krever mye sol og drenert jord.

Hva gjør man med uteplanter om vinteren?

Temperatur:
 1. Plantene foretrekker å stå svalt og kjølig.
 2. Helst mellom 5-10 grader.
 3. Unngå store temperatursvingninger.
 4. Kjeller, bod, loft eller garasje er velegnede kjølige overvintringssteder.
 5. Har du ikke tilgang på kjeller/garasje kan du sette det i det kjøligste rommet du har, men da må du huske å vanne det noe mer.

Er stemorsblomster flerårig?

Stemorsblomster er egentlig toårige. OBP forklarer: -Når blomstene har visnet utpå sommeren, dannes det frø som spirer til små planter. Disse plantene vil blomstre neste vår. Plantene vi kjøper om våren er drevet fram i veksthus slik at de blomstrer det første året.

Kan stemor stå i skygge?

Stemorsblomster finnes mange ulike størrelser, både ampler og skåler. Disse kan du plassere omtrent hvor du vil, men de vil foretrekke å stå i sol til halvskygge. Stemorsblomster tåler ikke uttørking, derfor er det viktig med jevnlig vanning. Men pass på at vannet ikke blir stående i krukken.

Når Prikle stemor?

Gi dem en temperatur på 18–20 grader, da spirer de etter 7–10 dager. Du kan prikle dem etter ca. 4–5 uker. Stemor kan strekke seg veldig hvis de får det for varmt, så har du mulighet til å senke temperaturen (under 14 grader) eller gi dem mer lys holder du dem tettere/mer lubne.

Hvor trives stemorsblomst?

Stemorsblomster trives i både sol og skygge, men det er optimalt med en mellomting. Unngå stekende sol. Stemorsblomstene vil gjerne ha god, næringsrik jord, for eksempel sommerblomstjord. Den holder best på vannet og gir god grunngjødsling.

Hvor lenge holder stemorsblomster?

Stemorsblomster blomstrer tidligere enn vanlige sommerblomster. De holder lenge utover våren, så ikke gi opp hvis plantene ser litt triste ut. Husk å plukke vekk visne blomster underveis. Det fremmer blomstringen.

Skal stemor ha mye vann?

Stemorsblomster tåler ikke uttørking, derfor er det viktig med jevnlig vanning. Men pass på at vannet ikke blir stående i krukken. Bland gjerne litt langtidsvirkende gjødsel i krukkene. Da kan de blomstre helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Er stemorsblomster giftig?

Blomster du trygt kan spise

Fioler, stemorsblomster, ringblomst, blomkarse, nellik, georginer (Dahlia) agurkurt, hawaiirose, månedsjordbær, kløver, kornblomst, lavendel, rose, stokkrose, tagetes, Impatiens (Lise springfrø) og blomster fra krydderurter.

Hvordan ta frø fra stemorsblomster?

Stemorsblomst får kapsler som er ‘stjerneformet’ når de har vrengt seg – venter du for lenge slipper frøene taket i stjernen. Du skal aldri behøve å ‘tvinge’ kapsler åpne, da plukker du for tidlig og frøene er ikke ordentlig modne ennå. Alle frø (generelt) oppbevares mørkt, tørt og ved ca. 5ºC.

Hvordan sprer stemorsblomst seg?

Når disse insektene trekker snabelen ut etter å ha forsynt seg med nektar fra blomsten, setter det seg pollen på snabelen som de kan overføre til neste blomst de besøker.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment