Hvor mange meter terrassebord per kvadratmeter?

 • For å finne ut hvor mange meter terrassebord du trenger per kvadratmeter, må du først bestemme deg for bredden på bordene og avstanden mellom dem.
 • En vanlig bredde på terrassebord er 12 cm, men det kan variere fra 8 til 15 cm.
 • Hvis du velger en bredde på 12 cm og ønsker en avstand på 3 cm mellom hvert bord, vil du trenge omtrent 8,3 meter terrassebord per kvadratmeter.
 • Dette tallet kan variere avhengig av bredden på bordene og avstanden mellom dem, så det er viktig å ta hensyn til dette når du planlegger terrassen din.
 • Husk også å legge til ekstra materiale for kapping og eventuelle feilskjær under installasjonen.

Har du noen gang lurt på hvor mange meter terrassebord du trenger per kvadratmeter? Det kan være en forvirrende og frustrerende oppgave å finne ut av, spesielt hvis du ikke har mye erfaring med bygging eller vedlikehold av terrasser. Men fortvil ikke! Jeg er her for å hjelpe deg med å ta de riktige avgjørelsene når det gjelder bygging eller oppussing av din egen utendørs oase.

Å finne ut hvor mange meter terrassebord per kvadratmeter kan føles som en skremmende oppgave, spesielt hvis du ikke er kjent med forskjellige typer materialer og størrelser. Men det er viktig å være nøyaktig i beregningene dine for å unngå feil og overskridelser i budsjettet ditt. Les videre for tips og triks som vil hjelpe deg med å få den perfekte terrassen du alltid har drømt om!

Hva kan man plante som rådyr ikke spiser?

Standardstørrelsen på terrassebord varierer, men vanlige dimensjoner inkluderer 28×120 mm, 28×145 mm eller 21×95 mm. For å dekke en kvadratmeter kan man trenge mellom 6-8 løpemeter med terrassebord avhengig av størrelsen. Tykkelsen på bordene vil også påvirke levetiden til terrassen. Valg av størrelse bør ta hensyn til montering, utseende og belastning på terrassen.

LES DETTE:  Hva koster det å tegne kjøkken på IKEA?

Hva er standardstørrelsen på terrassebord per kvadratmeter?

Standardstørrelsen på terrassebord varierer avhengig av produsenten, men vanligvis vil man se dimensjoner som 28×120 mm, 28×145 mm eller 21×95 mm. Dette tilsvarer henholdsvis en flate på 0,336 m², 0,406 m² og 0,1995 m². Det er viktig å merke seg at disse dimensjonene kan variere fra produsent til produsent.

Tykkelse på terrassebord

Det finnes også ulike tykkelser på terrassebord. Vanligvis vil man se dimensjoner som 19 mm eller 28 mm. Tykkelsen har betydning for slitestyrken og levetiden til terrassen.

Bruk av ulike størrelser

Når man skal velge størrelse på terrassebord er det flere faktorer som spiller inn. Mindre bord kan være enklere å montere og lettere å håndtere, men større bord gir et mer helhetlig inntrykk og færre skjøter i terassen. Det er også viktig å tenke over belastningen som vil være på terrassen og velge dimensjonen ut ifra dette.

 • Standard størrelser inkluderer: 28×120 mm, 28×145 mm eller 21×95 mm
 • Tykkelsen varierer mellom 19mm og 28mm
 • Valg av størrelse avhenger av montering, utseende og belastning på terrassen

Hvor mange meter med terrassebord trenger jeg for å dekke en kvadratmeter?

Antall meter med terrassebord som trengs for å dekke en kvadratmeter vil variere avhengig av størrelsen på bordene. Vanligvis vil man trenge mellom 6-8 løpemeter med terrassebord per kvadratmeter.

Beregning for ulike dimensjoner

Dersom man har valgt en dimensjon på 28×120 mm vil man trenge 7,5 løpemeter per kvadratmeter. Velger man derimot en dimensjon på 28×145 mm vil man trenge ca. 6,5 løpemeter per kvadratmeter.

Overflateskuring

Når det gjelder overflateskuring, hvor kantene på bordene er skåret vekk, vil dette øke arealet som må dekkes og antallet meter som trengs.

 • Vanligvis trenger man mellom 6-8 løpemeter med terrassebord per kvadratmeter
 • Valg av dimensjon spiller inn i beregningen
 • Overflateskuring kan øke antallet meter som trengs

Er det noen forskjell i antall meter avhengig av typen terrassebord?

Ja, antall meter som trengs vil variere avhengig av typen terrassebord. Dette skyldes forskjellige dimensjoner og tykkelser på bordene.

LES DETTE:  Hvordan bli kvitt kondens på vinduer?

Eksempel på forskjell

Dersom man velger et terrassebord med dimensjon 28×120 mm vil man trenge ca. 7,5 løpemeter per kvadratmeter. Velger man derimot et terrassebord med dimensjon 21×95 mm vil man trenge ca. 12,5 løpemeter per kvadratmeter.

Forskjell i tykkelse

I tillegg vil valg av tykkelse spille inn i antallet meter som trengs. Etterstreber man høyere slitestyrke og levetid ved å velge en tykkere dimensjon, vil dette øke antallet meter som trengs for å dekke en kvadratmeter.

 • Antall meter som trengs varierer avhengig av typen terrassebord
 • Begrunnelse for forskjeller inkluderer ulike dimensjoner og tykkelser på bordene

Hvordan beregner jeg hvor mange meter med terrassebord jeg trenger for min terrasse?

For å beregne hvor mange meter med terrassebord du trenger for din terrasse kan du følge disse enkle stegene:

 1. Mål lengden og bredden på terrassen i meter
 2. Gang lengden og bredden sammen for å finne arealet i kvadratmeter
 3. Mulitpliser antall kvadratmeter med antall meter med terrassebord som trengs per kvadratmeter
 4. Legg til ekstra materiale for kapping, skjøter og eventuelt overflateskuring

Eksempel på beregning av antall meter

Dersom terrassen er 4 meter bred og 5 meter lang vil arealet være 20 kvadratmeter. Velger man en dimensjon på 28×120 mm vil man trenge ca. 7,5 løpemeter per kvadratmeter. Dermed vil man trenge:

 • 20 (antall kvadratmeter) x 7,5 (antall meter per kvadratmeter) = 150 meter
 • Legg til ekstra materiale for kapping, skjøter og eventuelt overflateskuring

Viktig å ha oversikt over mål og dimensjoner

Det er viktig å ha nøyaktige mål på terrassen og velge riktig dimensjon på bordene for å få en nøyaktig beregning.

 • Beregn antall kvadratmeter ved å måle lengde og bredde på terrassen
 • Mulitpliser med antall meter per kvadratmeter
 • Legg til ekstra materiale for kapping, skjøter og eventuelt overflateskuring

Hvor kan jeg finne informasjon om antall meter med terrassebord per kvadratmeter for ulike typer materialer?

For å finne informasjon om antall meter med terrassebord per kvadratmeter kan man kontakte produsenten eller sjekke deres hjemmeside. Der vil man kunne finne informasjon om dimensjoner og tykkelser på bordene, samt antall meter som trengs per kvadratmeter.

LES DETTE:  Hvordan legge Guidekabel Husqvarna?

Bruk av byggevarehus

Man kan også kontakte byggevarehus som selger terrassebord for å få informasjon om ulike typer materialer og størrelser. De ansatte vil kunne hjelpe en med å velge riktig dimensjon og gi informasjon om hvor mange meter som trengs for å dekke ønsket areal.

Sjekk ulike kilder

Dersom man ønsker å gjøre en sammenligning av ulike typer materialer kan det være lurt å sjekke flere kilder og sammenligne informasjonen. Det er også viktig å ha i bakhodet at priser vil variere avhengig av materialet som velges.

 • Kontakt produsenten eller sjekk deres hjemmeside for informasjon om antall meter
 • Kontakt byggevarehus for hjelp til valg av riktig dimensjon og mengde
 • Sjekk flere kilder dersom man ønsker å gjøre en sammenligning av ulike materialer

Vil antallet meter med terrassebord per kvadratmeter variere avhengig av størrelsen på bordene?

Ja, antallet meter med terrassebord som trengs vil variere avhengig av størrelsen på bordene. Generelt vil større bord gi færre skjøter og et mer helhetlig inntrykk, men mindre bord kan være enklere å håndtere og montere.

Beregning for ulike dimensjoner

Dersom man har valgt en dimensjon på 28×120 mm vil man trenge 7,5 løpemeter per kvadratmeter. Velger man derimot en dimensjon på 28×145 mm vil man trenge ca. 6,5 løpemeter per kvadratmeter.

Påvirkning fra belastning

Det er også viktig å velge dimensjon ut ifra belastningen som vil være på terrassen. Jo høyere belastning, jo tykkere bør terrassebordene være for å sikre slitestyrke og levetid.

 • Antall meter som trengs varierer avhengig av størrelsen på bordene
 • Større bord gir færre skjøter og et mer helhetlig inntrykk
 • Mindre bord kan være enklere å håndtere og montere
 • Velg dimensjon ut ifra belastningen på terrassen

Konklusjonen av denne artikkelen er at antall meter terrassebord per kvadratmeter avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på bordene og bredden på mellomrommene mellom dem. Det er viktig å ta hensyn til både estetiske og praktiske hensyn når du velger hvor mange meter terrassebord du vil trenge for prosjektet ditt. Med riktig planlegging og nøyaktige målinger kan du enkelt beregne hvor mange meter terrassebord du trenger per kvadratmeter for å skape den perfekte utendørs plassen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment