Hvor lenge varer Decra?

Den spesielle innfestingen av Decra-platene gjør at de ikke lar seg rikke av verken storm eller orkan. Under normale forhold holder et Decra-tak i minst 50 år.

Hva er Decra-tak?

Rask montering, lang holdbarhet Decra er takpanner med kjerne av aluzink-belagt stål og flere lag beskyttelse, se beskrivelse på side 30. resultatet er et lett, men råsterkt takprodukt som motstår alle slags vær- og klimaforhold. Montering skjer ved at takpannene legges på lekter og festes med skruer eller coilspiker.

Hvordan kappe Decra takplater?

Bruk en lekt som linjal og marker linjen du vil kappe langs med tusj. Med niblingsmaskin trenger du ikke noen ekstra støttehjelpemidler for å følge en rett linje. En siste mulighet er å bruke platesaks eller stålsaks, og rett og slett klippe over platene.

LES DETTE:  Hvordan stoppe fukt i kjellergulv?

Hvor lenge varer Decra? – Related Questions

Hvor lenge holder takplater?

Takplater: 30-40 år (med riktig vedlikehold kan levetiden fordobles). Taklekter: 30 år.

Hvordan fjerne mose på Decra tak?

Den mest effektive måten å fjerne mose på er med børste og vann. Bruk hageslangen til å fukte taket med rent vann, såpevann eller vann tilsatt kjemisk mosefjerner. Bruk en kost eller børste til å fjerne mosen. Store mosedotter kan du fjerne med hendene, men husk å bruke hansker hvis du jobber med kjemikalier.

Hvordan kappe PVC takplater?

Svar: Vi anbefaler at du bruker en fintannet håndsag. Plastplater er vanskelig å skjære i, fordi de smelter hvis de blir for varme. De har også lett for å ”hoppe” når du drar sagen gjennom dem.

Hvor tett skal takplater skrues?

De fleste plater skrus fast med selvskjærende skruer. Skruene plasseres alltid der platene støttes av lekter. Det skal normalt brukes 6-10 skruer per kvadratmeter.

Hvor mye overlapp på takplater?

Ved skjøting av 2 eller flere plater i lengderetning, husk å beregne 200 – 300 mm overlapp.

Hvordan legge Decra?

Decra-plater legges fra toppen av taket og nedover, og i hele takets bredde. Du bør alltid bruke beskyttelsesbriller og hansker, da granulatet på platene er skarpt og kan sprette opp i øynene under monteringen. Deretter legges det 23 cm brede stykket, hvor falsen er skåret av, opp på bordet.

Kan man legge nytt tak selv?

Å legge nytt tak på hus eller hytte er dessverre ikke noe man enkelt gjør selv. Heldigvis finnes noen som kan utføre jobben både trygt, rimelig og effektivt – og sikrer deg et tett og stabilt tak.

Hvor mange skruer pr m2 takplater?

De fleste plater skrus fast med selvskjærende skruer.

Skruene plasseres alltid der platene støttes av lekter. Det skal normalt brukes 6-10 skruer per kvadratmeter.

Hva brukes ofte til undertak?

Faste, ikke forenklede, undertak lages vanligvis av rupanel, OSB-plater eller kryssfinér, med takbelegg eller en folie oppå. Her er det forskjellige fordeler og ulemper forbundet med de forskjellige materialvalgene.

Hvor tett skal gips skrues i tak?

Maks avstander mellom skruene på tak og vegger. Langs understøttede platekanter, c/c 250 mm. Inne på platen, c/c 250 mm. Ved montasje av kortplank på tvers av underlaget reduseres avstanden til 200 mm.

Kan man gå på ståltak?

Enig i at ståltak ikke er til å på. I alle fall ikke andre steder enn feiestigen.

Hvilket tak er billigst å legge?

Ståltak er et av de billigste og beste alternativene. Ståltak er det enkleste alternativet når det gjelder vedlikehold. Tak lagt med stålplater er nesten vedlikeholdsfrie.

Hvor lenge varer ståltak?

Levetid: Tak i stål vil ha en levetid på svært mange tiår. Det er et stort pluss, da de andre takalternativene på markedet ofte kun har en forventet levetid på 20-30 år før de må skiftes ut igjen. Dersom ståltaket er skikkelig lagt, vil taket kunne holde svært lenge.

LES DETTE:  Hvor mye skal benkeplaten stikke ut på siden?

Hvor lenge holder et undertak?

De fleste typer undertak kan benyttes. Takvinkelen bør være fra 10 grader på enkelte plater. Forventet levetid er ca. 50 år.

Hvor mye koster det å bytte tak?

Generelt sett er gjennomsnittsprisen for å bytte tak i underkant av 160 000 kr, men prisen kan variere fra 80 000 kr. til 250 000.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment