Hvor lenge holder Jotun Optimal?

Optimal er en vannbasert maling som har en glansgrad på 20-30, noe som gir et litt mattere uttrykk på veggen, forteller eksperten og legger til: – Den holder bra på farge, og tørker raskt. Med denne malingen rekker du to strøk på én dag og vil få et vedlikeholdsintervall på inntil 12 år.

Hvor lenge holder Drygolin Pluss?

Med Drygolin Pluss kan du fint utsette malejobben to år ekstra, forteller malingseksperten. – I motsetning til gammeldags oljemaling, er Drygolin Pluss et klart bedre alternativ. Malingen er vannløselig og tåler bedre UV-stråling.

Hvor lenge holder Drygolin oljedekkbeis?

Men han anslår at deres Drygolin Extrem oljedekkbeis kan holde i inntil åtte-ni år. Solveggen er alltid den som slites mest, og den må gjerne beises oftere enn resten av veggene.

Hvor lenge holder Jotun Optimal? – Related Questions

Kan man bruke 5 år gammel maling?

Holdbar 2-3 år

Men hvor lenge holder malingen seg? – Rene vanntynnede interiørmalinger regner vi med kan holde 2-3 år, sier Røneid. Han sier at en malingsboks kan ha stått tilsammen 1 år på lager og i butikk, før kunden kjøper den.

Hvordan se om maling er ødelagt?

– Fjern snerk-laget og bruk den flytende malingen, men pass på at du rører malingen godt før du bruker den. Merker du at malingen er hard eller seig i bunnen av spannet, uten at du får rørt det opp, så er det et tegn på at malingen er blitt dårlig. – Da bør du unngå å bruke den, sier malermesteren.

Hvor lenge varer oljedekkbeis?

Oljedekkbeis: mer dekkende beis, varighet ca 7-8 år. Linoljemaling: puster godt, varighet ca 6-8 år. Dekkende maling: varighet 10-12 år.

Hvor lang holdbarhet har beis?

Holdbarhet: Beis har en holdbarhet på tre til åtte år. Moderne beiser med silikonalkyder/akryler som bindemiddel, er mer værbestandige enn den eldre typen oljebeiser. Fordeler: Strukturen i treverket synes svært godt når du bruker beis.

Når er oljedekkbeis overmalbar?

Utendørs har vær og vind mye å si for hvor fort malingen tørker. – For eksempel kan en utendørs oljemaling bruke en hel uke på å bli overmalbar ved fem minusgrader, men kun 24 timer dersom det er midt på sommeren og opp mot 23 grader, avslutter Bunæs.

Kan man bruke oljebeis på oljedekkbeis?

Du kan alltid male over oljebeis, beis , treolje m.m med oljedekkbeis og maling om du senere ønsker en ensfarget farge og utseende på underlaget ditt.

Hvilken beis holder lengst?

Maling holder lengst

Velger du en god maling, kan du regne med at den vil vare i opptil 16 år, så lenge du vedlikeholder huset årlig. Moderne maling holder godt på farge og glans, siden de brytes ned langt saktere enn maling gjorde tidligere.

Hvor mye dekker 1 liter beis?

Anbefalt forbruk pr. strøk: 11-13 m²/liter (glatte underlag) og 5-7 m²/liter (ujevne underlag).

Hva er best av olje eller beis?

Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer “naturlig”.

Kan man ta to strøk med terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hvordan unngå grønske på terrassen?

Det mest miljøvennlige er å skrubbe med litt oppvaskmiddel, for så å skylle terrassen igjen med hageslangen, ifølge Elisabet Høye som har skrevet vaskeboken «Ren glede». Alternativt kan du skrubbe med Husvask i vannet, det fjerner sopp og grønske, eller Klorin som bekjemper sopp— og muggdannelse.

Hvor lenge må veggen tørke før beising?

Veggen må være knusktørr før du begynner å male eller beise. Etter håndvask du vente noen dager, etter høytrykksvask bør du faktisk vente en måneds tid.

Hvorfor skal man ikke male i sola?

SOL: Unngå å male i direkte sollys, spesielt om sommeren. Overflaten er da ofte veldig varm, og malingen tørker for raskt slik at den ikke rekker å feste seg skikkelig til overflaten.

Blir maling mørkere eller lysere når den tørker?

Da kan du se hvordan malingen blir påvirket av de ulike lysforholdene. Velg farger som fungerer med både dagslys og kunstig belysning. Husk at fargene alltid vil bli mørkere når de tørker.

Kan man male uten å vaske?

Anbefalingen er klar fra key account manager Eirik Larsen hos malingsprodusenten Gjøco. – Ja, utvendig husvask er nødvendig hvis du vil ha et godt sluttresultat. Uten vask først risikerer du at malingen flasser av etter kort tid, sier han.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment