Hvor lenge holder ertesuppe seg?

Suppen holder seg i kjøleskap et par dager og kan fryses ned i porsjoner. Lettsaltet svineknoke, erter, rotgrønnsaker og litt krydder er utgangspunktet for en kraftig og mettende suppe.

Hvor kommer ertesuppe fra?

Erter ble dyrket allerede 6000 år f.Kr. Senere, rundt 500 år f.Kr. i antikkens Hellas, ble ertesuppe solgt på gata. Tørkede erter var også perfekt skipsmat som tålte å bli oppbevart i måneder til sjøs uten å bli ødelagt.

Hvor mange timer må erter ligge i vann?

Husk å bløtlegge ertene 6-8 timer før koking.

Hvor lenge holder ertesuppe seg? – Related Questions

Har glemt å legge erter i bløt?

Tips: har du glemt å legge ertene i bløt, kok de med en teskje natron i 2-3 timer. Kok opp frosne erter i lettsaltet vann, hell av kokevannet. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med smør, salt og pepper.

Hvor er erter fra?

Hvite til mat og fargede til fôr. Pisum-slekten inneholder mange arter, de fleste er hjemmehørende i områdene mellom Middelhavet og India, inkludert Etiopia og Kaukasus. Dyrkede erter er stort sett av arten Pisum sativum, med to varianter av underarten P.s.

Hvordan Plante erter?

Erter er veldig enkelt å dyrke. Disse kan sås direkte ute på vokseplassen på våren/sommeren og du vil kunne høste menger med erter gjennom hele sommeren! En potte eller pallekarm er fint å bruke i hagen. Legg frøene en cm under jordoverflaten og gi vann.

Hvilken plantefamilie er erter?

Ert er en planteslekt i erteblomstfamilien.

Er erter og sukkererter det samme?

Sukkererter er flate belger med små, lite utviklede erter. De er sentrale i det italienske og franske kjøkken, og på fransk kalles de «mange tout» – direkte oversatt «spis alt». Du kan likevel fjerne stilken og strengen som sitter på belgen, for skallet er godt, men det er ertene som har den milde og søte smaken.

Er det sunt å spise erter?

Rik på protein og fiber

Erter er dessuten topp mat for å holde blodsukkeret stabilt. I tillegg til dette er erter en svært god kilde til vitamin A, C, K og B1, folat og mangan. Du får også i deg en god del fosfor, sink og jern om du spiser erter.

Hvorfor ikke spise sukkererter?

– Høyt inntak bør unngås

Mattilsynet skriver på Matportalen at sukkererter bør gis et raskt oppkok før de spises. Det er nemlig slik at importerte sukkererter kan være forurenset med bakterier som E. coli, Salmonella og Shigella, har Mattilsynet tidligere uttalt i en pressemelding.

Er erter bra for kroppen?

Erter er både sunn og billig mat som du med fordel kan spise mye av som del av et ellers sunt og variert kosthold. Erter inneholder godt med både fiber og protein i tillegg til vitamin A, C, K og B1, folat, mangan, fosfor, sink og jern.

Er det mye jern i erter?

Innmat og leverpostei inneholder også mye jern. Videre finner vi en del jern i bønner, linser og erter.

Jerninnhold i noen matvarer:

100 g matvareKalorier Jern (mg)
Erter, fryst681,3
Svin, ytrefilet, rå1100,8
Poteter, rå800,7
Brokkoli, rå290,6

Kan man spise frosne erter?

Frosne erter kan lages på flere måter og brukes til masse godt; til ertesuppe, ertepuré, erteburger, ertepizza, kokte erter, glaserte, smørdampet, stekt … det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Se våre oppskriftssider for å finne mange enkle og gode oppskrifter med erter.

Er hermetiske erter sunt?

Bønner/ linser og erter, både tørkede og hermetiske, er næringsrik mat som med fordel kan inngå i et sunt kosthold.

Er hermetiske bønner kokt?

Hei! Kidneybønner som er hermetiske er allerede kokt, så de kan du spise uten å koke de. Men det er lurt å skylle de godt under rennende vann, da det er karbohydrater som lekker ut i væsken som kan gi luft i magen.

Er det mye proteiner i erter?

Erter. Erter inneholder hele 6,1 gram protein per 100 gram. Det gjør dem til en av de mest proteinrike grønnsakene.

Er det fiber i erter?

Erter er rik på kostfiber og belgfrukten er en god vegetarisk proteinkilde. De inneholder også ulike B-vitaminer, betakaroten og andre karotener. Her får du et høyt innhold av kostfiber og vitamin C. Sukkererter er også en god kilde til B-vitaminet folat.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment