Hvor langt fra veggen skal ovnen stå?

Uten brannmur må ildstedet plasseres minst 600 mm fra parallell vegg. Ildsted i hjørne, som plasseres med heteflatene i 45° vinkel mot veggene, kan monteres mot brennbar vegg hvis avstanden er minst 300 mm.

Er det lov å kle inn brannmur?

De fleste brannmurer kan overmales eller kles med dekorstein eller fliser, mens noen brannmursplater ikke er beregnet for ekstra vekt som for eksempel fliser. Ikke tapetser eller dekk til brannmur/brannmursplate med annet brennbart materiale.

Hvordan montere Brannmursplate?

Brannmurplaten kan festes direkte mot brennbar vegg med bruk av fleksibelt lim, vegg og plate må primes først. Platen bør være ren for støv og fuktes godt før påføring av (sementbasert) lim. Limet bør være ”tynt” slik at det trekker litt inn i platens overflate.

LES DETTE:  Er det mulig å bli kvitt sølvkre?

Hvor langt fra veggen skal ovnen stå? – Related Questions

Hva er godkjent brannvegg?

De aller fleste brann vegger skal ha brannklasse REI 120M. Ved spesifikk brannenergi over 400 MJ/m2 (omhyllingsflate) kreves høyere brannmotstand, inntil REI 240M. For at en brann vegg skal ha tilfredsstillende mekanisk motstandsevne (M), må den i praksis utføres i mur eller betong.

Er det lov å montere vedovn selv?

Når det gjelder vedfyrte ildsteder, så er svaret på dette spørsmålet ja! Det er fullt lovlig å gjøre dette selv. Det er heller ikke søknadspliktig å installere et nytt ildsted til en eksisterende pipe. Det er derimot krav til hvordan jobben skal utføres, slik at brannsikkerheten ivaretas.

Hvordan male Brannmursplater?

Platen overflatebehandles med fliselim før den sluttbehandles med maling/strukturmaling. Ønskes en glatt og bestandig overflate, anbefaler vi at platene filses med flislim og helsparkles med sandsparkel før endelig sliping og maling. Platene kan også dekoreres med dekorstein, fliser etc.

Hvordan skjære Brannmursplate?

Brannmursplaten kan kappes med vanlig håndsag, sirkelsag e.l. Ved bruk av sirkelsag; koble til støvsuger og bruk egnet beskyttelses- maske. Platen er også velegnet til å brukes som peisomramming.

Kan man male Brannmursplater?

Platene kan males, men er også godt egent til å kles med dekorstein eller fliser. Brannmurplater er derfor et meget anvendelig materiale som gjør det enkelt å designe og bygge din egen peis.

Hva er Brannmurplate?

Brannmurplate er et unikt byggemateriale i kalsiumsilikat som brukes til både brannmur og peisomramming.

Hvor stor må plate under ovn være?

Underlag. Gulv under og foran ildsted skal være av ubrennbart materiale eller dekket med ubrennbar plate. Kaminer og peisinnsatser skal ha slik plate under hele omrammingen, Plata skal rekke minst 300 mm ut foran ilegget med mindre annet går fram av monteringsanvisningen.

LES DETTE:  Hva er et Stripefundament?

Er det lov å kle inn pipe?

De lovlige alternativene er å pusse, male eller kle med pipen med flis, dekorstein, naturstein eller papirtapet. Der det er papirtapet må avstandskravene til ildsted, sotluke og røykrør opprettholdes. Materialene må limes direkte på skorsteinens ytterflate uten plater eller lignende under (heller ikke gips).

Kan man bruke vanlig maling på brannmur?

Ikke nødvendig med spesialprodukter

En vanlig akrylbasert veggmaling av god kvalitet vil fungere fint på brannmur. Vi må forutsette at peisovnen settes opp forskriftsmessig, og da blir veggen ikke varmere enn 80-90 grader, og da trengs ikke spesialprodukter.

Hva er godkjent som brannmur?

Brannmur kan bygges opp av Lecablokker eller tilsvarende, murstein eller Siporex. Den må være minimum 10 cm tykk, og forsiden må pusses. Kan tildekkes med keramiske fliser, naturstein eller den kan males med egnet maling eller slemmes/pusses. Brannpanel må monteres i hht.

Hva maler man peisen med?

Bruk vanlig, vannbasert, pustende maling i ønsket farge. De fleste av våre peiser leveres i ubehandlet betong; enten ShapeStone eller ShapeStone Light. Shapestone kan males dersom du foretrekker det, mens Shapestone Light er ment for å etterbehandles med maling.

Hvilken farge på brannmur?

Det finnes ingen lover og regler som sier at en peis eller brannmur må eller bør være hvit. For noen handler det om tradisjoner, for andre er det gammel vane som gjør at det ofte blir slik. Dersom peisen er det eneste hvite elementet i stuen, ender den mest sannsynlig opp med å stikke seg ut.

Hva betyr C base maling?

Lyse nyanser blandes i A-base, “mellom-lyse/mørke” toner i B-base og de mørkeste nyansene blandes i Cbase. Ønsker du teknisk info vedrørende produkt utover dette kan du gjerne ta en prat med våre malingseksperter på teknisk service.

Hva er en varm farge?

Varme farger finner vi i den delen av fargesirkelen som er lilla, rosa, rød, orange og gul.

Hvilken farge gjør deg glad?

Gult gjør deg glad! Gult er solens farge og har en sterk positiv effekt på oss. Vi blir kvikke og glade og får masse energi dersom vi omgir oss med gult.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment