Hvor høyt blir Opal plommetre?

Opal plommetreet blir 4-6 meter høy og 2-3 meter bred.

Når blomstrer Opal plommetre?

Blomstrer med svært vakre blomster i april og mai.

Hvordan plante Opal plommetre?

Slik planter du

Plommetreet vil ha behov for luftig og veldrenert matjord som gjerne kan inneholde litt sand og stein. Den vil også gjerne ha et godt drenert jordsmonn, for den liker ikke å stå lenge med røttene i vann. Planter du i en naturlig helning er det optimalt.

Hvor høyt blir Opal plommetre? – Related Questions

Kan plommetre stå alene?

Kan plommetre stå alene? Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere. Men plass har alle om du bare espalièrer! Da kan du plante titalls frukttrær på mange måter og med mange formål.

Skal plommetre beskjæres?

Steinfrukttrær kan beskjæres to ganger i året; på våren før blomstring og på høsten etter treet er ferdig med å bære frukt. Når på året beskjæringen gjøres vil også avgjøre hvor mye du kan beskjære. Vil du beskjære plommetre på høsten er det viktig at du ikke kutter av for store grener.

Hvordan skal plommetre beskjæres?

Klipp av alle toppskuddene – det er treet som setter slike skudd om du har beskåret det kraftig tidligere. Plommetre beskjæres mens det er i dypest hvile, dvs. fra januar til mars.

Når er det best å flytte plommetre?

Høsten er den beste tiden for å flytte planter, busker og trær. Flytter du dem om sommeren, risikerer du at de tørker ut og dør fordi røttene hugges av og de får problemer med å ta til seg vann.

Hvordan plante plommetre fra stein?

Re: plante frø/stein fra plomme og morelle

For å få steinfrukt til å spire skal kun fruktkjøtt fjernes fra frøet. Legg steinene i sand som er fuktig, ikke våt. Sanda kan være i en boks med lokk eller plastpose. Steinene må ligge begravd i sanda.

Hvordan ta stiklinger av plommetre?

Slik tar du halvmodne stiklinger:
  1. Riv av et sideskudd med hæl, i denne lille biten av selve kvisten sitter det hormoner som gjør at rotningen går fortere.
  2. Klipp av eventuell bark som følger med.
  3. Klipp av den myke toppen på stiklingen.
  4. Ta av de nederste bladene, der stiklingen skal være nede i jorden.

Når er det best å plante frukttrær?

Det beste plantetidspunktet er likevel tidlig vår og på høsten når det er litt fukt i bakken. Da roter plantene seg bedre og raskere. Når du har funnet ditt tre i hagesenteret, er det lurt å dyppe hele jordklumpen i vann, og la den suge opp vann i 5-10 minutter.

LES DETTE:  Hva kan man lage et vannspeil med?

Hvordan plante frukttrær?

Slik planter du frukttrær

Vann rikelig både i gropen og på rotklumpen før planting. Sett treet slik at podestedet («klumpen» på stammen) havner over bakken. Fyll på med jord, og vann godt. Sett ned en eller flere staur rundt treet og bind fast med bånd slik at treet får god støtte de første årene og kan etablere seg.

Hvordan skal plommetre beskjæres?

Når man skal beskjære plommetre er det viktig at grener beskjæres riktig. Kuttet skal gå helt ned til grenen/stammen den vokser ut fra. Studer festet til grenen og se om du ser en ring helt inne på stammen også kalt grenkragen. Ikke kutt i grenkragen da sår leges fortere om denne får bli igjen på stammen.

Når og hvordan beskjære plommetre?

Tid for beskjæring

Vi deler frukttær i to typer; steinfrukt som er plomme, kirsebær og moreller, og kjernefrukt som er eple og pære. Steinfrukt kan beskjæres både etter at frukten er høstet, og tidlig vår, mens eple- og pæretrær bør beskjæres kun tidlig vår.

Hvor lang avstand mellom plommetrær?

Plommetrær skal være fordelt 15 fot fra hverandre og aprikoser 20 fot fra hverandre. Søtkirsebær trenger ganske mye plass og bør være med omtrent 30 fot mellom hverandre, mens sure kirsebær trenger litt mindre rom, omtrent 20 meter mellom trærne.

Skal frukttrær gjødsles?

Frukttrær krever en rekke forskjellige næringsstoffer for å være sunne og bære frukt. En balansert organisk gjødsel fungerer som et multivitamin for trærne dine. Våren er den beste tiden å gjødsle frukttrær fordi våren er når trærne trenger mye energi for å sette ut nye blader og pleie fruktene.

LES DETTE:  Hva slags planter liker ikke rådyr?

Når er det best å flytte plommetre?

Høsten er den beste tiden for å flytte planter, busker og trær. Flytter du dem om sommeren, risikerer du at de tørker ut og dør fordi røttene hugges av og de får problemer med å ta til seg vann.

Hvorfor må frukttrær podes?

Poding blir brukt i formering av frukttrær, roser, syriner, og vinstokker. Poding brukt brukt i sortsvalg av arter med spesielle egenskaper, til regulering av størrelse på frukttrær, eller for å oppformere sorter som er utsatt for rotpatogener for eksempel rotlus på vinstokker.

Når er rette tid for beskjæring av frukttrær?

Senvinter eller tidlig vår som mars og april, er en fin tid for å beskjære frukttrær og bærbusker. Det aller beste tidspunktet for treet er riktignok å bli beskåret i sommermånedene, men da er det veldig vanskelig å se hva som trengs å beskjæres på grunn av bladverket.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment