Hvor høy luftfuktighet bør det være i en kjeller?

Hvis du ønsker å bo i kjelleren og luften er 22° og veggene 6°, så skal luftfuktigheten max. være 35%, ellers er det risiko for at det dannes både fukt og sopp. Hvis du bor i kjelleren, skal temperaturen være rundt 21-22°. Hvis du bare bruker kjelleren til oppbevaring, bør temperaturen ligge på rundt 15-20°.

Hvordan redusere fukt i kjeller?

Tiltak mot fukt i kjelleren:
 1. Ventilasjon.
 2. Avfukter.
 3. Led bort regn- og smeltevann.
 4. Utvendig isolering og drenering.
 5. Innvendig etterisolering.
 6. Innvendige tettetiltak.
 7. Elektroosmose.
 8. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.

Hvor høy luftfuktighet bør det være i en kjeller? – Related Questions

Hvordan tørke opp fuktig kjeller?

Slik tørker du ut en fuktig kjeller
 1. Fjern alt av treverk og tepper, etc. Alt som er plassert inntil eller montert på grunnmuren gjør tørkejobben vanskeligere.
 2. Åpne opp alle luker! Frisk luft er din beste venn.
 3. Plasser varmeovn og avfukter i kjelleren.
 4. Kontroller avfukter jevnlig.

Hva skjer uten dampsperre?

Det medfører dels nedsatt isoleringsevne, og dels en mye høyere risiko for sopp og råte. Dampsperren er nødvendig fordi vi utleder mye fukt og damp i et hus – faktisk bare ved å være i det. Når vi dusjer utledes det masser av vanndamp.

Hvor trenger man dampsperre?

Dampsperren plasseres på varm side av isolasjonen. Dampsperrens viktigste oppgave er å sikre innvendig lufttetting, samt å hindre at fuktighet fra inneluften skal diffundere ut gjennom konstruksjonen med påfølgende kondensering og fare for skader.

Når trenger man fuktsperre?

Det er viktig at gulvmaterialet ikke utsettes for fuktighet fra undergulvet. Derfor er det som regel kun en vurderingssak på gulver i første etasjer. Gulv som består av betong eller som ligger direkte på grunn, bør du alltid ha fuktsperre på for å være sikker.

Hvordan isolere gammel kjeller?

Til utvendig isolering av kjellerveggen kan man bruke drensplater av mineralull, ekspandert polystyren (EPS) med høy densitet, ekstrudert polystyren (XPS) eller skumglass. For raskere uttørking av veggen kan man benytte dampåpen isolasjon på utsiden, som steinull eller spesialkvaliteter av EPS.

Skal man ha plast i gulv?

Det skal ikke legges plast i gulvet, men isolasjonen kan gjerne dekkes med ullpapp eller forhudningspapp før nytt gulv spikres på. Hvis du først har brutt opp gulvet, bør du vurdere å legge varmefolie i det.

Hvordan isolere innvendig murvegg?

Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre. Trykkfaste isolasjonsplater av polystyren kan limes og festes mekanisk til innerveggen. Platene må overflatebehandles eller kles inn med brannsikkert materiale. Mørtler tilsatt isolerende areogel påføres direkte på murveggen.

Hvorfor bruker vi asfaltplater?

Asfaltplatene fungerer da som avstiver og vindsperre, og med tyveken over så får du tettet alle mikroskopiske/mulige lekasje hull. Begge deler benyttes til vanlig på de fleste prosjekter her i Haugesund iallefall Snekker med erfaring med alt fra nybygg til rehab.

Hva fester man Asfaltplater med?

Platene festes med skiferspiker i avstand senter 100 mm langs platekantene og senter 250 mm langs midten av platene for å ivareta god nok vindavstiving og tetting. Spiker eller kramper skal festes slik at hode/rygg ligger plant med platens overflate, men uten å bryte det tettende belegget på platene.

Er Asfaltplater vindsperre?

Asfaltplaten som er bak kan brukes som vindsperre uten Tyvek, men da må man tape alle skjøter. Slik som vi gjør det slipper vi å tape når vi ruller på Tyvek utenpå. Mange leverandører har kun et lag som standard og om kunden ønsker et ekstra lag med vindsperre så vil det som regel komme en ekstra regning.

Er ny isolasjon bedre enn gammel?

Lavere strømregning og bedre inneklima

Det betyr at med ny isolasjon får du et varmere hus og du sparer strøm, hvilket er bra både for deg og miljøet. Dessuten vil det det redusere kuldetrekket fra gulv og vegger, og gi deg høyere bokomfort og bedre inneklima.

LES DETTE:  Skal det være dampsperre i tak på bad?

Hva isolerer best av isopor og glava?

isopor isolerer like god som 10 cm. glava. Noen sier også at trykkbestandig isopor isolerer enda bedre, inntil 3 ganger så godt som glava.

Kan glava ta fyr?

En fare er jo brannsikkerheten, og selv om glava og steinull tåler mange hundre grader så kan trevirke bli selvantennende om det blir utsatt for over 85 grader over lang tid.

Hvor mange cm isolasjon i vegg?

I dag krever Plan- og bygningsloven 20-30 cm isolasjon i gulv, 30-35 cm i tak og 20-25 cm isolasjon i yttervegger i nye boliger.

Er det lønnsomt å etterisolere?

Det er sjelden lønnsomt å etterisolere vegger.

Kostnadene er store ved å rive kledning, lekte ut, legge på ny kledning og male. Etterisolering av vegger er derimot lønnsomt hvis veggpanelet likevel må skiftes ut på grunn av elde. Da bør du benytte anledningen til å lekte ut og etterisolere.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment