Hvor høy kan en blåklokke bli?

Blåklokke (Campanula rotundifolia) er en flerårig plante i klokkefamilien. Planten kan bli opptil 50 cm høy, og har en blå blomst formet som en bjelle (klokke), derav navnet. Blåklokken blomstrer fra juli til september og kan deles inn i flere underarter, men underartene er ikke så kjent.

Hvor trives blåklokker?

Økologisk finnes blåklokker i åpen skog, tørrbakker, berg, hei og på rabber i fjellet. Vanlige habitater for blåklokke er også tradisjonell slåtteeng og beitemark, men siden denne typen habitater har gått sterkt tilbake de siste 50 årene utgjør dette en mindre del av artens utbredelse i Norge nå.

Når vokser blåklokker?

Blomstringstiden for en liten blåklokke er lang, den starter i juli og blomstrer frem til september. Selve blomsten, klokken, har en hengende form og er stort sett blå, men det finnes også hvite varianter. Liten blåklokke har også flere underarter, og sprer seg lett.

Hvor høy kan en blåklokke bli? – Related Questions

Er blåklokke fredet?

Ikke utryddet
Blåklokke / Utryddingsstatus

Hvilke planter vokser raskest?

Gartner hos Plantasjen, Hilde Poppe, opplyser til Klikk.no at de plantene som vokser raskest er slyngplanter som klematis, kaprifol og spesielt humle.

Når blomstrer Klokkebusk?

Blomstring: rosarøde blomster i juni-juli. Rødlig, mørkt løv. Bred vekst. Klokkebusk bør skjæres etter blomstring, gjerne i august-september måned.

Når blomstrer Hageiris?

Trives i sol og drenert hagejord. Blomsterfargen varierer, og blomstrer i juni-juli.

Hva får planter til å vokse?

Alle planter trenger syv hovedting: sollys, vann, luft, næring, passende temperatur, plass til å vokse og tid til å vokse. Andre faktorer som kan påvirke planteveksten inkluderer luftfuktighet, jordtype og menneskelige tilførsler som gjødsel.

Når kommer stemorsblomst?

Stemorsblomstene blomstrer fra mars til juni og blir aller finest dersom du kniper av gamle blomster fortløpende. Da får planten energi til å produsere blomster i stedet for å kvitte seg med de gamle.

Kommer stemor igjen året etter?

Lengre ut på våren har stemorsblomstene ofte vokst seg store og spinkle. Hvis du da planter dem ned i et bed, er det en viss sjanse for at de kommer igjen året etter.

Kan man klippe ned stemor?

Stemorsblomsten har et søtt ansikt som gjør deg glad. Utpå sommeren begynner stemorsplantene ofte å bli lange og strantne, og blomstrer mindre. Klipper du dem ned, kan du få en ny blomstring før høsten.

Kommer stemorsblomster opp igjen?

Legg gjerne litt langtidsgjødsel i krukkene, så blomstrer de helt til sommerblomstene er klare for utplanting. Etter avblomstring kan stemor klippes ned og ut på sommeren vil de igjen komme med et nytt flor.

Hvordan få stemor til å blomstre igjen?

Slik steller du stemorsblomster

Plukk av visne blomster underveis. Det forlenger blomstringen. Legg gjerne litt langtidsgjødsel i krukkene, så blomstrer de helt til sommerblomstene er klare for utplanting. Etter avblomstring kan stemor klippes ned og ut på sommeren vil de igjen komme med et nytt flor.

Hvor mange minusgrader tåler stemor?

Stemorsblomst, eller Viola, tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C. Men plantene tåler ikke uttørking, så det er viktig med jevnlig vanning. Legg gjerne litt lagtidsgjødsel i krukkene så kanskje de blomstrer helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Hvor lenge lever stemor?

Tidlig blomstring vil også si at de visner tidligere enn andre tradisjonelle sommerblomster. – Stemorsblomster holder cirka til månedsskiftet mellom juni og juli.

Er stemor giftig?

Blomster du trygt kan spise

Fioler, stemorsblomster, ringblomst, blomkarse, nellik, georginer (Dahlia) agurkurt, hawaiirose, månedsjordbær, kløver, kornblomst, lavendel, rose, stokkrose, tagetes, Impatiens (Lise springfrø) og blomster fra krydderurter.

Kan stemor stå inne?

Stemor er en av de få plantene som tåler frost. De kan tåle ned mot 3-4 minusgrader i kortere perioder, og de småblomstrete (Viola cornuta) kan kanskje tåle enda mer. Derfor kan den plantes ut tidlig på våren. Stemor vil ikke trives inne, da det blir for varmt og lyset for svakt.

Er vill stemor spiselig?

Alle roser, stemorsblomster og blomkarser du dyrker selv kan spises.

Hva skjer hvis man spiser hundekjeks?

Hundekjeks (Anthriscus sylvestris) er en lite farlig plante, og vil derfor ikke gi noen symptomer ved en liten smak. Har barnet ditt smakt på blad eller blomst fra hundekjeks, gi litt drikke.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment