Hvor får man kjøpt ferdigplen?

Bestillingsvare i butikk. Med en fiks ferdig ferdigplen slipper du både å så og vente på at gresset skal gro! I plenen er det benyttet en blanding av de beste artene av raigress, engrapp og rødsvingel for å sikre best mulig resultat over tid. Plenen bør legges ut med en gang etter mottak, ikke senere enn 24 timer.

Når kan du gå på ferdigplen?

Dersom vekstforholdene er optimale, vil det ta normalt 4-6 uker før plenen er klar til bruk. Om våren og høsten må man beregne lengre tid. Ca 14 dager etter legging bør plenen gjødsles.

Kan man legge ferdigplen på gammel plen?

Hvis du skal legge ferdigplen oppå en eksisterende plen, holder det å bare legge 10 cm matjord, fordi den gamle plenen allerede har tilstrekkelig med jord under. Matjord, også kalt soldet jord, er silt gjennom metallrister og er fri for stein, gresstorv, harde jordklumper og større røtter.

Hvor får man kjøpt ferdigplen? – Related Questions

Når på året er det best å legge ferdigplen?

Plenen kan legges hele året, men det er aller best å legge den når naturen og plenen er i god vekst, det vil vanligvis si fra månedsskiftet april/mai på Østlandet. Etter at plenen er lagt vil det vanligvis ta to-tre uker før røttene har festet seg og du ser at plenen begynner å gro.

Hva slags jord under ferdigplen?

Jordlagene under en ferdigplen består av matjord og fyllmasser. Matjord, eller soldet jord, er silt fri for stein, harde jordklumper, røtter og gresstorv. Fyllmasser er ikke soldet, og innholder mer sand og stein enn matjord. Over fiberduken skal du ha minimum 20 cm fyllmasse, men gjerne mer.

Hvordan så plen på gammel plen?

Hvordan legge ferdigplen på eksisterende plen
 1. Ulike underlag krever ulike forberedelser.
 2. Steg 1 – Fjern ugress.
 3. Steg 2 – Fres opp dekket.
 4. Steg 3 – Jevn ut dekket.
 5. Steg 4 – Fyll på med jord.
 6. Steg 5 – Valse og rake jorden.
 7. Steg 6 – Sørg for riktig pH og tilfør næring.
 8. Steg 7 – Bestill ferdigplen.

Hvordan friske opp plen?

8 tips for å få nabolagets grønneste plen
 1. Rak plen. Rak plenen grundig om våren for løv og gammelt gress.
 2. Plenlufting.
 3. Legg toppdressing på gressplenen.
 4. Så, støtteså eller etterså gressplenen.
 5. Gjødsle og kalke plenen.
 6. Forebygg mose og ugress i plenen.
 7. Jevnlig klipp gir tettere plen.
 8. Vann gresset når det regner lite.

Når er det best å legge ny plen?

Godt grunnarbeid gir deg en fin, myk, tett og grønn plen. Den beste tiden å så plen på er tidlig vår eller tidlig høst. Temperaturen bør være over 10 grader og frosten må ha gått i bakken.

Hvordan lykkes med ferdigplen?

Klipp så ofte at minst 2/3 av den totale gresslengden får stå igjen hver gang. Hvis det avklippede gresset er langt, må du rake det vekk så det ikke blir liggende og hindre lufttilgangen til plenen. Ikke klipp plenen kortere enn 4–5 cm, men øk gjerne lengden mot slutten av høsten.

Hvor lang tid tar det å legge ferdigplen?

Legge ferdigplen om sommeren

Hvis du ønsker å legge ferdigplen i denne perioden er det ekstra viktig at du følger med på at plenen din ikke tørker ut. Vanligvis har du et tidsrom på maks 24 timer på å legge plenen fra du mottar den, men i sommervarmen er det best å innskrenke tidsrommet ytterligere.

Kan ferdigplen få for mye vann?

Hvis plenen får for lite vann vil den tørke ut, og røttene klarer ikke å etablere seg i underlaget. Hvis du vanner for mye, kan resultatet bli at røttene søker oppover i stedet for nedover, noe som også gjør at ferdigplenen ikke etablerer seg i underlaget.

Hvor ofte må man vanne ferdigplen?

Hvis ferdigplenen din viser symptomer på visning, bør den vannes manuelt med minst 20 mm vann hver gang. Dette tilsvarer vanning med spreder i to til tre timer. Det holder i utgangspunket å gjøre dette én gang, men i lange perioder uten nedbør kan du gjenta vanningen én til to ganger i uken.

Når klippe nylagt ferdigplen?

Klipping av ferdigplen

En ferdigplen kan klippes en uke etter legging. For at du skal opprettholde en sunn og frisk plen, bør gresset klippes minst en gang i uken. Høyden på gresset bør ikke klippes lavere enn 2,8 – 3 cm.

Hva slags gjødsel til ferdigplen?

Gjødsel – sunn og nødvendig tilførsel av næring

Ferdigplen Gjødsel er en nitrogenrik fullgjødsel med lavt innhold av fosfor og moderat innhold av kalium. For at plenen din skal holde seg sunn og få et best mulig vekstgrunnlag, er det viktig at du gjødsler (og kalker) underlaget før du ruller ut ferdigplenen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment