Hvilket gulv er best på kjøkken?

Halvharde gulv som vinyl, linoleum, kork og gummi egner seg godt på områder med krav til høy slitestyrke og renslighet – i gangen eller på kjøkkenet, for eksempel – de er myke og behagelige å gå på og har god lyddempende effekt.

Skal man legge gulv under kjøkken?

– Aller helst legger du gulvet til slutt. I TV-programmene gjør vi alt samtidig, men hjemme kan du gjøre en ting av gangen. Det er lett å skade gulvet hvis du skal inn med store maskiner etterpå. Så hvis du skal ha inn et kjøkken, så monter kjøkkenet først – da unngår du skader i det helt nye gulvet.

Kan man legge parkett under kjøkkeninnredningen?

Konklusjonen etter å ha lest en rekke monteringsanvisninger for parkett, må derfor være at et parkettgulv ikke skal monteres under kjøkken og/eller kjøkkenøy. Dette kan hindre parkettgulvet i å bevege seg fritt og dermed skape problemer for parketten.

Hvilket gulv er best på kjøkken? – Related Questions

Skal laminatgulv legges under kjøkkeninnredning?

Ja, laminat kan monteres på kjøkkenet, men da som flytende gulv, dvs. ikke under kjøkkeninnredningen.

Kan man legge ny parkett oppå gammel?

Ja, det er fullt mulig å legge ny parkett oppå gammel, men er du helt sikker at du vil det? Det er mye man kan gjøre med gammel parkett, og siden den er såpass tykk bør det være helt uproblematisk å slipe den og lakkere, olje eller beise gulvet nytt.

Hva skal legges under parkett?

Et parkettgulv skal alltid legges på et parkettunderlag og ikke direkte på undergulvet. Parkettunderlag legges først og fremst for å skille undergulvet og parketten og dermed forhindre gnisninger, men det gir også komfortmessige fordeler ettersom gulvet blir mer behagelig å gå på.

Hva skal ligge under parkett?

  • Et parkettunderlag skal først og fremst hindre gnisninger mellom parkettgulv og undergulv.
  • Underlag uten fuktsperre brukes på undergulv av spon/tre.
  • Hvis et parkettgulv skal monteres på et undergulv av betong, er det et krav fra produsent at det i tillegg til parkettunderlag må monteres en fuktsperre.

Hvor rett må gulvet være for å legge parkett?

Undergulvet må være helt plant før du legger gulvet. Dersom man legger nytt gulv på ujevnt undergulv kan man risikere svikt og knirk i gulvet. Spesielt viktig er det med harde gulv som parkett og laminat. Det bør være mindre høydeforskjeller enn 3 mm over en avstand på 2 meter.

Hvilken retning skal man legge parkett?

Som en tommelfingerregel bør bordene følge rommets lengderetning og strekke seg mot hovedlyskilden i rommet. – Ved å legge parketten i samme lengderetning som rommet, så vil rommet oppleves større enn om parketten blir lagt på tvers, sier Pål G. Knutsen, salgssjef i Unilin Norge, som er leverandør av Pergo parkett.

Hvor lenge må parkett ligge inne?

La parketten ligge i minst 48 timer innendørs i emballasjen, på et plant underlag, før du fortsetter. Underlaget – det såkalte undergulvet – være helt og rent.

Hvilket gulv er enklest å legge?

Så starter du neste rad med biten du kappet av, forklarer Pettersen hos Maxbo. Kent Sørholt hos Byggmakker i Sandefjord er enig i at det enkleste gulvet å legge er parkett og lamninat.

Kan man legge parkett selv?

Å legge parkett eller laminat på gulvet, er noe de fleste av oss enkelt kan gjøre selv.

Er det vanskelig å bytte gulv?

Å velge gulv kan være en krevende prosess, og det er mange sjekkpunkter du skal igjennom. Da kan det være en trøst å vite at når forarbeidet er på plass, er selve gulvleggingen plankekjøring. Enten du skal legge parkett, laminatgulv eller klikkvinyl er fremgangsmåten stort sett den samme.

Hvor lenge varer et parkettgulv?

Et parkettgulv som pleies på riktig måte og som beskyttes mot f. eks. grus utenfra kan holde i 50 år. Samtidig kan et gulv som ligger på ”feil sted” og vanskjøttes være utslitt allerede etter et par måneder.

Hvordan finne ut om gulvet er rett?

Gulvet er nødt til å være rett

– Den vanligste feilen folk gjør er å ikke avrette gulvet. Det første du må gjøre er nemlig å sjekke at gulvet ditt er rett. Dette gjør du ved å bruke en rettholt. Regelen her er at du innenfor en radius på én meter kan tolerere et avvik på pluss/minus to millimeter.

Hvor mye dekker 20 kg avrettingsmasse?

Forbruk: 1,8 kilo pr. mm beleggtykkelse pr. m2. Pakning: 20 kilo sekk.

Hvorfor primer på gulv?

Primeren forhindrer vann fra sparkelmassen i å trenge inn i underlaget og den sikrer god vedheft mellom sparkel og underlag, forklarer Lotsberg. Påføring av primer bør skje med børste eller rulle i et jevnt sjikt, ikke for tykt og ikke med sølepytter. Primeren skal tørke i minst 24 timer før sparkling på treunderlag.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment