Hvilken maling til tregulv?

Hvilken maling? Du bør alltid bruke en oljebasert gulvmaling på tregulv. Såkalte gulvmalinger er spesielt slitesterke malinger. Gulvmalinger kan brekkes i veldig mange farger hos fargehandleren.

Når kan man gå på malt gulv?

I sokkelesten på nymalt gulv

– Unngå sterk belastning på gulvet de første 2-3 ukene etter at gulvet er malt eller lakkert, sier Thor Ingar Røneid, teknisk sjef for TreStjerner gulvlakk og -maling.

Kan man male tregulv?

Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt.

Hvilken maling til tregulv? – Related Questions

Hvorfor knirker tregulv?

Et knirkende gulv skyldes ofte at en bjelke under gulvet har sprukket opp der gulvet er spikret fast, slik at spikeren “glir” opp. Et knirkende gulvbord skyldes som regel at det er oppstått en sprekk i den underliggende bjelken eller strøen, som gjør at en eller flere spikere sitter løst.

Hvordan få rent tregulv?

En tørr mikrofibermopp virker ved at den gjennom elektrostatisk ladning trekker til seg støv. En godt oppvridd mikrofibermopp kan brukes for rengjøring av både oljede, lakkerte og malte tregulv. Mikrofiber har faktisk en sterkere rengjøringseffekt enn såpe og kjemikalier, og er effektiv både i våt og tørr tilstand.

Hvordan male ubehandlet tregulv?

Male nytt ubehandlet tregulv
  1. Vask gulvet med gulvrens. Nytt treverk kan skille ut stoffer og væsker som legger seg på overflaten og kan forhindre jevn påføring av maling, samt hindre god heft.
  2. Påfør vannbasert kvistlakk.
  3. Mal gulvet med to til tre strøk gulvmaling. Begynn med å male langs vegg og lister.

Hvordan behandle gammelt tregulv?

Her anbefaler Evjen å bruke lakk på tregulvet. – Det er populært å velge olje med farge og ha to lag lakk oppå for å få maksimal slitestyrke. Lakk får du i ulike glansgrader, der halvblank eller silkematt er de vanligste, og riper i overflaten synes ikke like raskt på matte overflater som på blankere, sier Evjen.

Hvor mye koster det å slipe tregulv?

Dersom du sliper gulvet, inkludert ny farge (lakk eller olje), ligger prisen på ca. kr 430,- pr. m2. Dette er avhengig av ulike faktorer.

Hvordan lakkere tregulv?

Slik lakker du gulv
  1. Start ved lister og vegger med egnet pensel.
  2. Stryk på lakk i retning med gulvbordene.
  3. Etter ett strøk med lakk kan trefibrene reise seg – mattslipp derfor lett med pussepapir i grovhet 120-150 og avstøv med mikrofiberklut.
  4. Vi anbefaler 2-3 strøk med lakk.

Kan man bruke salmiakk på tregulv?

Treverket kan også svelle på grunn av for høyt vannforbruk. Bruk noen dråper Zalo i vaskevannet eller rengjøringsmidler anbefalt av parkettprodusenten. Boning anbefales ikke. Grønnsåpe og salmiakk skal ikke brukes.

Hvordan behandle slipt tregulv?

Har du slipt ned gulvet til rent treverk, kan du for eksempel sette inn gulvet med en farget olje som ikke inneholder hardvoksolje, for deretter å behandle det med lakk. Det gir gulvet ditt et helt nytt utseende. Det går også an å ha hvite pigmenter i lakken slik at gulvet blir lyst og fint igjen.

Hvordan få tregulv lysere?

Det finnes flere veier til lysere parkett. Du kan et kalket uttrykk ved å bruke tynnet interiørbeis, pigmentert lakk eller olje. Det er også mulig å lysne gulvet med tynnet maling, men profesjonelle håndverkere anbefaler å bruke produkter som er beregnet på gulv. Uansett løsning; parketten må slipes først.

Kan man vaske tregulv med zalo?

Om du har parkettgulv, husk at det ikke bør vaskes med så mye vann – tørk godt etterpå. Har det dukket opp flekker som må desinfiseres, kan du bruke Zalo Antibakteriell. Middelet er bakteriedrepende hvis du bruker det ufortynnet og vil desinfisere området om det får litt tid til å virke.

Hva kan jeg vaske tregulv med?

Slik vasker du tregulv

Her kan det være lurt å rengjøre med en godt oppvridd mikrofibermopp slik at det ikke trenger væske ned i sprekker, som kan ødelegge gulvet. Lakkerte tregulv tåler mer enn den oljede varianten. Rengjør med en mopp som er fuktet med såpevann.

Hvordan få bort svarte merker på gulvet?

Svarte striper eller skrubbemerker er et begredelig syn og ødelegger det vakre gulvet med keramiske fliser. Heldigvis er det enkelt å fjerne skomerker.

Dette gjør du:

  1. Klem ut litt tannkrem på en klut.
  2. Gni dette over merkene i sirkulære bevegelser.
  3. Når skomerkene er borte, tørker du over med en fuktig klut.

Hvordan fjerne flekker fra treverk?

Bland litt natron med sitronsaft eller destillert eddik og bland dette sammen til en pasta lignende substans og smør dette over flekken. Bruk så en svamp til å forsiktig gni over flekken. Når flekken er fjernet vasker du bort restene med rent vann.

Hvordan få lysere gulv?

For å lysne et mørknet gulv må all gammel lakk fjernes med gulvslipemaskin. Med gulvmaling kan man lysne de fleste typer gulv. Ekspertene fraråder å bruke hvitpigmentert lakk for å lysne mørknet parkett. For å lysne et mørknet gulv må all gammel lakk fjernes med gulvslipemaskin.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment