Hvilken maling på mur inne?

Muren er avhengig av at luft kommer seg inn og ut, og en velger derfor en maling som puster. Silikatmaling er en slik åpen maling. Men, i de aller fleste tilfeller er det tilstrekkelig med åpen maling på utendørs mur, og innendørs skal mur stort sett males med vanlig maling.

Hvordan male en murvegg?

Slik maler du murvegg ute
 1. Vask muren med Kraftvask og Soppfjerner.
 2. Skrap av løs gammel maling, og utbedre reelle skader på puss-laget.
 3. Bar mur/puss grunnes med en diffusjonsåpen grunning, f.
 4. Ønsker du å dekke over små riss og sprekker maler du ett strøk med f.
 5. Mal med murmaling til slutt – bruk samme metode.

Hvordan male betongvegg inne?

Har du betongvegg? Isåfall bør du først legge en glatt armeringsduk på veggen, før du starter å male. Alle bygg har litt bevegelse i seg, og om du maler rett på betongen er det mye større sjanse for at den sprekker opp. Vær obs på at å legge armeringsduk er en vanskelig prosess, så her bør du kontakte fagfolk først.

LES DETTE:  Hvordan isolere kjeller innvendig?

Hvilken maling på mur inne? – Related Questions

Hvordan male murstein inne?

Du kan benytte vanlig vanntynnbar akryl eller lateks veggmaling, spesialmalinger for mur er ikke nødvendig. Velg gjerne en glansgrad og en maling som er vaskbar. Mange foretrekker matt maling på mur, da er en akrylmaling i glansgrad 10 et godt alternativ.

Hvordan unngå skjolder ved maling?

Skjolder skyldes ofte at du bruker for lite maling på rullen. For å unngå skjolder må du derfor ha mer maling på rullen. Bruk gjerne en rullebøtte i stedet for et rullebrett. Brettet tar nemlig ikke så mye maling og du vil ofte ha for lite maling på det til å mette rullen skikkelig.

Hva slags maling til betong?

Male betonggulv i kjeller, bod eller oppholdsrom

For kjellere, boder og oppholdsrom med moderat slitasje, er TreStjerners betongmaling et naturlig valg. TreStjerner betongmaling er en halvblank, vanntynnbar akrylmaling som kan brukes innendørs på både betonggulv og betongvegger.

Hvilken maling til betong?

Det beste for muren / betongen din er en diffusjonsåpen maling. Både Jotun og Nordsjø har malinger som er beregnet til mur og fungerer utmerket! Husk å spørre etter en diffusjonsåpen maling hos din lokale malingsforhandler. Til takmaling anbefaler vi ISOpaint maling.

Hvordan male betonggulv inne?

Male betonggulv – slik går du frem:
 1. Flaten må være ren, tørr og fri for fritt for fettstoffer, oljer og andre forurensninger. Bruk TreStjerner Gulvrens.
 2. Blanke flater mattslipes.
 3. Tidligere malte betonggulv må påføres to strøk, ubehandlede flater påføres tre strøk. Begynn med å male langs vegg og lister.

Når kan man male på betong?

Korleis førebu ny betong for maling? Ny betong skal herde i minst fire veker før maling, og vere fri for smuss, olje og liknande. All ferdigstøypt betong må også slyngrensast (fortrinnsvis) eller etsast med Saltsyre for å fjerne sementslam og nøytralisere kalk.

LES DETTE:  Kan man bruke avrettingsmasse på Tregulv?

Hvor mange strøk med murmaling?

Murmaling: Vi anbefaler at du påfører to strøk maling.

Hvor lenge bør mur tørke før maling?

De bør ha en tørketid på tre-fire uker. Skal du male en mur som er malt fra før, skrap først vekk all løs maling.

Hvordan male betong mur?

Skal du male betong eller mur?
 1. Fjern smuss og fett med Nordsjø original forvask. Hvis flaten er angrepet av mugg eller alger, vasker du med Nordsjø original husvask.
 2. Skrap bort løs maling.
 3. Mal to strøk med Nordsjø murtex acrylic eller Nordsjø murtex siloxane.

Kan man sparkle murvegg?

Når det ikke holder med flekk- eller skjøtesparkling, må du helsparkle veggen. Helsparkling er for viderekomne. Det egner seg til å rette ut ujevne flater, for eksempel vegger med strukturtapet eller mur. Du bør bruke brede sparkelspader for best mulig resultat.

Hvordan vaske mur før maling?

Slik maler du muren
 1. Sørg for at underlaget er fast, rent og tørt.
 2. Påfør deretter JOTUN 2-i-1 Kraftvask og soppfjerner, skrubb med kost og skyll godt. Kraftvasken fjerner fett og forurensning, og gjør underlaget klart for behandling.
 3. Skrap bort løst materiale.

Kan man bruke akrylmaling på mur?

Valg av uheldige malingstyper i forhold til underlaget er ofte årsak til avskalling og skader i overflate og underlag. Dette gjelder både ubehandlede og tidligere malte flater. Generelt anbefales det ikke organiske malinger basert på akryl, lateks eller pliolite på pusset murverk.

Kan utendørs murmaling brukes inne?

Utendørsmaling blir ikke like hard som innendørs. Kan istemme det med Optimal.

Hvor ofte må mur males?

Du kan faktisk male huset ditt for ofte. Husleverandører fra Nordbohus bruker de beste produktene på markedet, og du kan da gjerne vente 10-12 år før du må male huset på nytt. Dersom du maler for ofte, kan det samle seg fukt, og det kan lettere oppstå sprekker i malingen.

Hva må gjøres før maling?

Før du skal male, det vaskes rent for skitt, fett og støv som gjør underlaget ujevnt og hindrer malingen i å feste seg. Mange bruker salmiakk til å vaske med, men det anbefales ikke, ifølge Thor Ingar Røneid, teknisk servicesjef i Scanox.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment