Hvilken betong til benkeplate?

Støp av benkeplate kan utføres både med tørrbetong B30/B35 (tilsett vann) som vi gi noe grovere masse eller avrettingsmasse (sementbasert) som gir en mer finkornet masse.

Hvordan lage betong platting?

Det første man må gjøre er å grave ca. 40 cm ned i området hvor plattingen skal støpes, her trenger man å leie en minigraver. Deretter må man planere så underlaget er jevnt, legge på isolasjonsplater, så pukk. Forskalingen rundt kan man lage selv, kjøp trebord med 22-23 cm høyde.

Hvordan behandle betongbord?

Betong er et svært porøst materiale og er derfor spesielt sårbar mot flekker og søl. Vi anbefaler å olje betong med Liberon Finishing oil, som er en kvalitetsolje basert på kinesisk treolje og tilsatt tørrstoff. Oljen vil trekke godt ned i betongen, fylle porene i betongen og herde.

Hvilken betong til benkeplate? – Related Questions

Kan betong eksplodere?

Hovedårsaken til eksplosiv avskalling er at det bygges opp høye damptrykk nær betongoverflaten. Betongen vil til slutt ikke kunne motstå dette innvendige trykket som er bygget opp. Med andre ord så er betongens fuktighetsinnhold en avgjørende faktor.

Hvor lenge varer betong?

Mange anser betongkonstruksjoner for å være vedlikeholdsfrie og tilnærmet evigvarende. Slik er det ikke. Betong vil brytes ned med tiden akkurat som andre materialer. Moderne betongkonstruksjoner av god kvalitet kan man forvente at vil stå i 50-200 år uten å behøve vedlikehold av betydning.

Kan Betongbord stå ute om vinteren?

Med lukkede sider og en benkeplate av betong, trenger du ikke å tenke på vinteroppbevaring eller tildekking av dette utekjøkkenet. Det kan stå ute hele året og er alltid klart til bruk.

Hvordan impregnere betong?

Slik impregnerer du betong og terrazzo med STEINFIX 50
 1. Rengjør overflaten som skal behandles. Ved eventuelle flekker rengjør med STEINFIX 40.
 2. Varmekabler skal være slått av i god tid før påføring.
 3. Pass på at overflaten er tørr før du starter impregneringen.
 4. Påfør to lag med STEINFIX 50 med en mikrofiberklut.

Kan man male rett på betong?

Har du betongvegg? Isåfall bør du først legge en glatt armeringsduk på veggen, før du starter å male. Alle bygg har litt bevegelse i seg, og om du maler rett på betongen er det mye større sjanse for at den sprekker opp. Vær obs på at å legge armeringsduk er en vanskelig prosess, så her bør du kontakte fagfolk først.

Hvordan vaske betongbord?

Slik rengjør du betong utendørs
 1. Spyl først området du skal rengjøre med vann, bruk vannslange eller høytrykkspyler (dersom overflaten tåler det).
 2. Hell STEINFIX 40 utover overflaten og fordel med en kost.
 3. La produktet virke i 5 minutter (må ikke tørke inn på steinen).
 4. Skyll deretter grundig med rent vann.

Hvor lenge skal Plast ligge på betong?

Vanning under plasten etter at betongoverflaten har fått minimum 1 døgns modenhet. Hold gulvet fuktig og tildekket med plast i minimum 1 uke.

Kan betong bli fuktskadet?

Vanlige tegn på fuktig konstruksjon av mur og betong er kalk-/saltutslag, misfarging, flassende maling og løs murpuss. Dette kommer av fuktavdamping ut i rom-/kjellersiden fra konstruksjon. Ofte er det benyttet diffusjonstett maling, slik at fukten ikke slippes ut gjennom malingen, og malingen bobler og sprekker opp.

Hvordan få vekk grønske på betong?

Grønskekverk fjerner effektivt grønske fra treverk, betong, belegningsstein, markiser og annet. Det flytende spesialmiddelet er klart til bruk og er ikke vurdert som merkepliktig. Grønskekverk tåler ikke frost og må oppbevares utilgjengelig for barn. Grønskekverk påfører du med hagesprøyte, kost eller rulle.

Hva vasker man betong med?

Vask av betonggulv – murgulv:
 1. Ved blanding, ta ALLTID VANN FØRST og deretter saltsyre.
 2. Bruk 1 del Saltsyre og 10 deler vann.
 3. Fukt betongen lett med vann før du heller blandingen posjonsvis flere steder på gulvet, bruk svaber eller børste til å fordele blandingen videre utover.

Hva tar knekken på mose?

Behandling
 • Fukt opp området med vann, gjerne tilsatt oppvaksmiddel eller lignende.
 • Foreta en mekanisk fjerning av belegget med en stiv børste, eventuelt forsiktig bruk av sparkel/stålbørste eller lignende.
 • Vask det bearbeidede området med et desinfiserende middel og skyll godt etterpå.

Hvordan blande eddik og zalo?

Blandingsforhold for eddik og Zalo

Blandingsforholdet har nemlig en del å si, og det er mange som bruker alt for lite eddik i forhold til Zalo. Du kan gjerne eksperimentere litt, men som hovedregel anbefaler vi omtrentlig 1 del eddik og 1 del Zalo. Et 50/50-blandingsforhold, med andre ord.

Hvor ofte bør man vaske dusjen?

ofte bør du vaske dusjen

Uavhengig av om dusjen er helt ny, eller begynner å dra på årene, bør du ifølge Hanne vaske dusjenofte som én gang i uken, litt avhengig av hvor mange som bruker den. Slurver du, vil det føre til at dusjløsningen blir raskere slitt.

Hva du ikke bør vaske med eddik?

Her er fire ting du ikke bør vaske med eddik:
 1. Rengjøre naturstein. Mange har en skinnende, vakker benkeplate i marmor eller granitt på kjøkkenet.
 2. Fliser i stein eller betong. Gulvfliser av stein eller betonggulv har heller ikke godt av eddik.
 3. Vaske tregulv.
 4. Vanskelige flekker på klær.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment