Hvilken benkeplate til hvitt kjøkken?

Vi anbefaler råvaretype kompositt (også kjent som kvartskompositt) da det er en porefri overflate som ikke krever vedlikehold og den hvite steinplaten vil oppleves som enkel å holde ren. Vi lagerfører flere lyse benkeplater i tillegg til helhvite overflater.

Hvor mye skal benkeplaten stikke ut på siden?

Slik tar du mål for benkeplater

Husk å legge til 1,5 cm for overhenget i front. Hvis du skal ta mål til ei frittstående benkeplate (for eksempel til ei kjøkkenøy), begynner du ganske enkelt på den ene siden og legger til 3 cm ekstra til overhenget.

Hvilken olje til eik benkeplate?

Hvitolje brukes til de lyse tresorter som f. eks. ask, eik og bøk, mens sort olje brukes til mørke tresorter, som sort eik, for å gi en veldig mørk benkeplate.

Hvilken benkeplate til hvitt kjøkken? – Related Questions

Kan man bruke olivenolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Hvor ofte olje eik?

BEHANDLING AV NATUR-OG HVITOLJET HELTRE EIK

Undersiden av platen bør også oljes en gang i året for å hindre uttørring på undersiden. Små endeved og topplate sprekker kan forekomme uansett vedlikehold.

Kan man olje Såpebehandlet eik?

Når du behandler et bord eller en stol og påfører såpespon, olje eller pusser, må du alltid gjøre det med treverkets lengderetning og ikke sidelengs eller i sirkler. Såpebehandlet eik krever litt mer vedlikehold enn oljet eik, og får lettere flekker, men på den annen side er såpebehandlet eik lettere å behandle.

Hvordan olje et eikebord?

år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen. La bordet stå over natten før det tas i bruk igjen.

Kan man Hvitolje oljet eik?

Oljen anbefales til ubehandlet eller tidligere oljede flater, og spesielt til lys eik. Rubinol hvitolje bevarer den naturlig lyse fargen og er også et bra alternativ til såpebehandling. Oljen beskytter treverket mot uttørking og sprekkdannelser.

Hvilken olje er best til kjøkkenbenk?

Linoljen er den perfekte olje til benkeplaten. Den trenger seg nemlig ganske langt ned i treet, og den er enkel å jobbe med. Den bruker noen dager på å tørke, men den beskytter så godt og er så enkel å jobbe med at linoljen er det opplagte valget til behandling av benkeplaten.

Hvordan pusse eik benkeplate?

Når du skal slipe en benkeplate, er eksentersliperen gull verdt. Du kan også velge en plansliper, men den tar ikke like godt. Om du skal slipe skikkelig, er en båndpusser et godt alternativt. Men eksentersliperen er førstevalget, gjerne supplert med en trekantsliper eller en pussekloss til hjørnene.

Hvordan behandle eik?

Eik er flott og på mange måter unikt. Derfor kan du ikke behandle en eikebenkeplate på samme måte som andre tresorter.

Natursåpe

  1. Bland vann og såpe.
  2. Vask eikeplaten i treets lengderetning med en klut eller en svamp.
  3. Gjenta behandlingen med såpe (trinn 2) to ganger til.

Hvor ofte bør man olje kjøkkenbenken?

Hvor ofte skal man olje? Trebenken bør oljes jevnlig, helst to ganger i året. Dette vil forhindre at den sprekker opp og gjøre at den tåler fukt bedre. Å olje benkeplaten er en enkel sak så lenge den er ryddet for kjøkkenredskaper og maskiner.

Hva skal jeg ha over kjøkkenbenken?

Valgmulighetene er mange, som fliser, metall, massivt tre, marmor, granitt og kompositt. Du kan også velge finerte plater eller malt trepanel.

Hvordan få eik benkeplate mørk?

Slik får du en mørk benkeplate.

Hvis benken er oljet eller lakkert må du bruke en maling- og lakkfjerner først.

  1. Maskering. Legg maskeringstape rundt benkeplaten og dekk til med avispapir så du ikke søler på skapsdørene.
  2. Fjern eventuell gammel behandling.
  3. Rens benkeplaten.
  4. Påfør beisen.
  5. Påfør forseglingsolje.

Hvordan fjerne gammel olje fra benkeplate?

Fjerne gammel olje

Maling- og lakkfjerneren påføres i et tykt lag på hele benkeplaten med en pensel. Ette ca 15-30 min vil den gamle oljen begynne å klumpe seg eller koke opp, og du kan nå skrape den av med en myk plastskrape.

Hvordan fjerne flekker fra eik?

Beste middel for å fjerne flekkene

hvordan skal du egentlig vaske flekken fra eikebordet? Skaar anbefaler å ta Zalo og litt lunkent vann på en klut og bruke den til å vaske vekk sølet.

Hvordan få Eik sort?

Eik inneholder garvesyre, og bør ikke slipes med stålull. Eik reagerer på blandingen av metall og vann, og kan sorte flekker, så man må bruke sandpapir.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment