Hvilken benkeplate passer til svart kjøkken?

Benkeplaten i betong har eierne selv støpt, og gir en fin kontrast til den svarte innredningen.

Hvilke benkeplater tåler mest?

De eneste materialer som sies å være motstandsdyktig overfor varme er keramikk og Dekton.

Hvor mye koster granitt benkeplate?

Prisgranitt benkeplate til kjøkken avhenger av størrelse. Det trenger ikke å koste mye når du skal velge ny kjøkkenbenk i naturstein. En granitt benkeplate ligger på ca kr 2.900 per løpemeter for bredde inntil 650mm til kjøkken.

Hvilken benkeplate passer til svart kjøkken? – Related Questions

Hva er forskjellen på granitt og marmor?

I motsetning til granitt ripes marmor lettere, den er også følsom ovenfor flere dagligdagse syreholdige matvarer. Når du velger marmor må du være mer oppmerksom på å forebygge flekkdannelse, men med preventivt vedlikehold og jevnlig impregnering kan benkeplaten i marmor være veldig holdbar.

Hva tåler granitt benkeplate?

Granitt blir ikke påvirket av vann eller syre som sitron, og det blir sjelden riper. Derimot tåler den ikke olje, og det blir forholdsvis lett merker etter fargesterk mat og drikke. Sterk varme over lengre tid er heller ikke bra, så her bør du bruke gryteunderlag.

Hvor mye varme tåler granitt?

Faktisk har tester vist at granitt tåler varme over 600 grader Celsius. Den tåler også temperaturer opp til 480 grader, men det anbefales ikke å plassere varme gryter på benkeplaten uten en dalbane.

Hva er den beste benkeplaten?

Granitt – Smakfull og solid

Derfor er det ikke overraskende at av alle naturlige bergarter, er ren granitt den mest populære å bruke som benkeplate i kjøkken. Fargen til enhver benkeplate i granitt er unik, men kan likevel tilpasses godt etter dine ønsker, også når det kommer til formen og tykkelse.

Hvordan vaske granitt benkeplate?

Den kan renses med en ren fuktig klut og om påkrevet, oppvasksåpe eller rengjøringsmiddel for glass oppløst i vann. Granitt og kvartsoverflater reagerer godt på nøytral (ph 7), svakt sure (ph 4 – 6) eller mildt basiske (ph 8 – 10) rengjøringsmidler, ved rengjøring av marmor, bør sure rengjøringsmidler unngås.

Hvordan få bort flekker på marmor?

Flekkfjerning på marmor

– Hvis du søler på marmoren, er det viktig å fjerne flekken så fort som mulig. Da må du passe på å bruke et vaskemiddel som er pH-nøytralt og fettfritt, eller bare en mikrofiberklut og vann, sier Malin.

Hvordan polere marmor?

Marmor kan fint slipes. Det gjør du best og mest effektivt med en eksentersliper først, og deretter med våtslipepapir for hånd til slutt. Begynn med slipepapir korn 80-120, fortsett med korn 180, og til slutt med korn 240 på slipemaskinen. Våtslipingen skal gjøres for hånd, med kornstørrelse fra 300 til 600.

LES DETTE:  Hvorfor blogger ikke Caroline Berg Eriksen?

Hvordan rengjøre marmor?

Vask av marmor

Daglig renhold kan utføres med rene og myke bomullskluter og mopper sammen med nøytral såpe eller natursteinsåpe. Etter vask anbefales det å tørke av overflaten med en tørr mopp eller bomullsklut. På den måten er man helt sikker på å unngå striper og vannmerker.

Kan marmor være Årete?

Marmor er vanligvis årete, fine teksturerte materialer som kommer i ubegrensede farger.

Hva tåler marmor?

Marmor tåler vann og varme, men får lettere flekker og riper. Fordi marmor er porøs, krever den vedlikehold i form av regelmessig impregnering. I tillegg er det viktig at du fjerner rester fra mat og drikke umiddelbart. Det er ikke mulig å tørke vekk flekker som har rukket å trenge ned i marmorsteinen.

Er marmor naturstein?

Marmor er en metamorf bergart, bestående av sedimentert kalk som er omdannet under trykk i jordskorpen eller på havbunnen. Marmor er mer porøs og bløt enn for eksempel granitt og kvartsitt. Marmor er en naturstein som er dannet fra kalkstein gjennom varme og trykk over lang tid.

Er marmor dyrt?

I gjennomsnitt er marmor billigere enn kvartsitt, men avhengig av fargen på marmorplaten du velger, kan det være så mye eller enda dyrere. Hvitere marmor, jo mer koster den, og marmor med rosa, beige eller gullfarger koster ofte mindre enn den iøynefallende hvite Calacatta.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment