Hvilke stauder liker sur jord?

Du kan plante stauder i surjordsbedet også, men pass på at det er stauder som vil ha, eller i det minste tolererer, sur jord. Eksempler på slike stauder er japanspir, arendspir, småhjerte, løytnantshjerte, alunrot, bregner og ulike typer primula.

Hvor dyp jord trenger blomster?

Til store stauder, buskroser og mindre busker bør det være omlag 25–30 cm vekstjord. Til store busker, hekker og mindre trær er det ønskelig med 40 cm.

Hvordan plante kryptimian?

Staudene plantes i samme høyde som de hadde i pottene. Jorden trykkes lett til rundt jordklumpen. Etter at du har plantet, vanner du skikkelig ( 20-30 liter pr. m2), og første vekstsesong må du gi plantene vann jevnlig.

Hvilke stauder liker sur jord? – Related Questions

Er kryptimian flerårig?

Bunndekkende, flerårig plante som kan dekke store flater i et bed mellom større stauder, busker eller trær.

Skal kryptimian klippes?

Etter at den har blomstret av utpå ettersommeren, så skal den klippes hardt tilbake med hekksaks for å beholde sin kompakte og bred dekkende form. Den er rådyrsikker, og tørkesterk. Dufter og benyttes i matlaging. Vakker eviggrønn.

Hvor plante ridderspore?

Flerårig plante som trives i sol til halvskygge i moldrik, veldrenert jord. Kan med fordel plantes i grupper i oddetall. Kombiner den gjerne med andre soltolerante planter. Soltolerante planter har ofte svært vakre blomster med ulik blomstringstid.

Når så kryptimian?

Såing: grunt innendørs i april og plant ut når frostrisikoen er over. I nord bør den tildekkes om vinteren, eller stå svalt og lyst innendørs som potteplante. Planteavstand 15-20 cm.

Kan man spise kryptimian?

Kryptimian kan på samme måte som hagetimian (Thymus vulgaris) anvendes frisk eller tørket som krydder i mat. Urten brukes også ved produksjon av likører og andre drikker, i tillegg til i en del hudpleiemidler og kosmetiske produkter.

Hvordan stelle Løytnantshjerte?

– Trives både i sol og halvskygge, trolig kan den greie mer skygge enn halv også. – Det naturlige habitatet er i skogbunn hvor det er løs jord og rikelig med fukt og næring, men god drenering. Den trives fint i vanlig hagejord, men tørr skrinn jord vil ikke være egnet. – Bladene visner tidlig ned.

Skal akeleie klippes ned?

Akeleie er en nøysom staude som trives i alt fra sol til skygge, og i næringsrik, fuktig og kalkholdig jord. Akeleie bør i likhet med andre stauder klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen.

Er Løytnantshjerte flerårig?

Populær, gammel, velkjent og vakker flerårig plante med rader av hengende, rosarøde hjerter. Busket vekst til flerårige blomsterbed.

Når skal Løytnantshjerte klippes ned?

Friskere og penere plante

En annen plante som med fordel kan klippes ned etter blomstring er løytnantshjerte. Den blomstrer i mai og gjerne litt uti juni, men så vil den visne og bli gul i bladverket. Da pleier vi å klippe planten helt ned til 5 cm.

Når skal man klippe ned lavendel?

Sent på høsten bør lavendel klippes helt ned når planten har visnet. Dette bør gjøres for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen når våren kommer. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Lavendel deles gjerne om høsten.

Hvor stor blir Løytnantshjerte?

Løytnantshjerte blir 30–50 centimeter høy, og har dypt flikete blad og hengende, lyserøde blomster i lange, ensidige klaser.

Er Løytnantshjerte giftig?

Løytnantshjerte, Småhjerte — Dicentra. Giftig i store mengder. Symptomer på forgifting er skjelvinger, oppkast og diaré samt pusteproblemer. Hudirritasjon ved kontakt med plantesaften.

Hva heter Norges giftigste plante?

Selsnepe (også kalt sprengrot) regnes som den giftigste planten vi har her til lands. Det som gjør selsnepe spesielt farlig, er at det ikke finnes motgift. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i rot og nedre del av stilk. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Er geitrams farlig?

Geitrams (Chamaenerion angustifolium) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Er det noen roser som er giftige?

Roser er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hva betyr 12 røde roser?

Én rød rose: «Jeg begjærer deg». Tre røde roser: «Jeg elsker deg». Sju røde roser: «Jeg er din for evig». Tolv røde roser: «Sterkere kan jeg ikke uttrykke min kjærlighet».

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment