Hvilke planter kan stå ute om vinteren?

Vinterbestandige planter til balkong og inngang
 • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø.
 • Stemor – en hardfør plante i mange farger som tåler minusgrader og trenger næring.
 • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet.

Når kan man plante vintergrønt?

Vintergrønne planter kan stå ute om vinteren. Det beste er å plante de i krukker eller i jorden før kuldegradene kommer. Setter du de ut i potte når det er minusgrader, vil temperaturen i røttene bli lavere enn om de står i jord.

Hva kan jeg plante på balkongen?

Busker, trær, klatreplanter og stauder gjør seg veldig godt i store potter og kar. De har en kortere blomstringstid, men blad, grener og størrelse er noen av egenskapene som taler til disse plantenes fordel. Har du et stort område du vil innrede er det fint med store planter for å skape volum og en god følelse.

LES DETTE:  Hvordan ta vare på Hoya?

Hvilke planter kan stå ute om vinteren? – Related Questions

Kan grønne planter stå ute?

Grønne planter ute

Bare pass på å ikke sette dem ut for tidlig. Blant plantene som har godt av en ferie utendørs er bregner, fredslilje, eføy, gullranke, sitrus, grønnrenner og myrt. Du kan til og med la kaktuser og palmer stå ute, skriver Vi i Villa. Planter som tåler mye sol ute: elefantfot liker seg tørt og solrikt.

Hva kan man plante i krukker?

Nesten alle slags planter passer i plantekasse, krukker og urner. I en stor krukke kan du også velge en sammenplanting av ulike busker, sommerblomster, prydgress, krydderurter og stauder.

Hvilke blomster kan overvintre?

Liljer, stauder og vintergrønne planter som smågran, tuja, barlind, sypress, furuer (dvergtyper) kan også overvintre. Urter som oregano, timian, persille, gressløk, karve og merian tåler også fint kulden.

Når skal man bruke lecakuler?

Lecakuler som drenering og vannmagasin

Først og fremst må potten ha ett eller flere dreneringshull i bunnen der vann kan renne ut. I tillegg er det bra å legge et lag med lecakuler i bunnen for å lede vekk overskuddsvann. Leca fungerer også som er ekstra vannmagasin for røttene i tørkeperioder.

Kan prydgress overvintre i krukke?

Å plante prydgress i potte fungerer veldig bra, og du kan derfor ha prydgress på både balkonger og terrasser. Prydgress kan være nyttig for å få le fra vind og for å skjerme for innsyn. Plant prydgresset i en stor frostsikker potte med dreneringshull, og legg gjerne et lag med lecakuler i bunnen.

Hvilke planter tåler sterk sol?

Noen av våre grønne favoritter er elefantfot, aloe vera, yuccapalme og svigermorstunge. Blomstrende solelskere er trillingblomst, hibiskus, pelargonia og ildtopp. Et solrikt vindu er også utmerket til å dyrke spiselige planter som chili, tomat, sitron, timian og rosmarin.

LES DETTE:  Hvilke planter kan stå ute om vinteren?

Hvordan skjerme balkong for innsyn?

Du kan for eksempel bruke en vindskjerm eller en parasoll, noe som også vil beskytte deg mot solens sterke sommerstråler. Hvis du ønsker å skjerme en bestemt side av balkongen på grunn av vind, støy eller innsyn, kan det være en god idé å bruke en solid lenestol eller en benk med oppbevaringsplass som et skjold.

Hva kan man dyrke på terrassen?

Agurk, tomater, sukkererter, reddik og squash er også grønnsaker det fint går å plante hjemme. Bruk høyden på de ulike plantene til din fordel, og sett høye og lave planter i samme potte. Da utnytter du plassen best.

Hvilke planter trenger ikke sollys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Hvor kaldt kan monstera ha det?

Slik steller du Monstera

Lys: Den kan gjerne få en lys plassering vinterstid. Dersom bladene ikke splitter seg trenger den mer lys. På sommeren bør den beskyttes mot den sterkeste solen. Temperatur: Bør ikke plasseres i temperatur under 15 grader.

Kan Fredslilje stå mørkt?

Kan Fredslilje stå mørkt? Fredslilje kan trives godt på en mørk plass i hjemmet, men en lys plassering gir rikest blomstring. Unngå den mest intense solsteken på sommeren, og unngå å plassere den under 16 grader.

Hvor ofte bør man dusje plantene?

De fleste grønne planter lever greit med å få vann én gang i uka, og de bør tørke mellom hver vanning. Grønne planter setter også pris på å bli dusjet med en sprayflaske, og at du tørker støv av bladene av og til.

Hvordan få svigermors tunge til å vokse?

Svigermors tunge vil klare seg i lang tid med lite lys, men trives allikevel best med en så lys vokseplass som mulig, det gir en sterk og kompakt plante. Siden planten vokser i tropiske områder vil den tåle en del vann. Det er imidlertid viktig at planten får tørke opp mellom hver vanning.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment