Hvilke planter kan stå i direkte sollys?

Noen av våre grønne favoritter er elefantfot, aloe vera, yuccapalme og svigermorstunge. Blomstrende solelskere er trillingblomst, hibiskus, pelargonia og ildtopp. Et solrikt vindu er også utmerket til å dyrke spiselige planter som chili, tomat, sitron, timian og rosmarin.

Hvilke planter kan stå ute hele året?

Vinterbestandige planter til balkong og inngang
  • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø.
  • Stemor – en hardfør plante i mange farger som tåler minusgrader og trenger næring.
  • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet.

Hvilke planter trenger lite vann?

De aller enkleste plantene du kan ha i huset er sukkulenter og kaktuser. Typisk for sukkulenter og kaktuser er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler.

Hvilke planter kan stå i direkte sollys? – Related Questions

Hvorfor blir bladene gule på grønne planter?

Blader som blir gule og ramler av er ikke uvanlig. Det grønne klorofyllet i bladene på planten må ha lys for å kunne utføre fotosyntesen. Dette er grunnleggende for overlevelse. Når bladene nå blir gule er det for å begrense næringsbehovet i en vanskelig tid.

Skal planter vannes nedenfra?

Det er best å vanne nedenfra, det er det plantene er vant til fra gartneriet. Det betyr at du skal helle vann på skålen og gi planten tid. Det er ikke farlig om det er vann på skålen noen timer, men du må altså huske å slå ut overskuddsvannet.

Hvor lenge kan planter leve uten vann?

En annen løsning er å plassere plantene i en kjølig og fuktig kjeller med lyset på. Dermed reduseres vannforbruket og plantene kan leve opptil to uker uten vanning.

Hvor mye vann trenger grønne planter?

Stelletips grønne planter:

Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann.

Hvilke planter trenger mest vann?

Det er faktisk planter som liker å ha det fuktig og noen trenger mye vann for å trives.

Planter til fuktig jord.

BambusSinarundinaria nitida
LønnAcer negundo
OspPopulus tremula
RognSorbus aucuparia
RødpilSalix purpurea

Hvor mye vann skal Elefantfot ha?

Om sommeren bør elefantfoten vannes hver tredje uke mens det i vinterhalvåret holder å vanne den en sjelden gang for at bladene ikke skal visne.

Hvordan vet man at planten har fått for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann. For å unngå overvanning kan du bruke en innerpotte med hull i, eller en ytterpotte med hull og skål – da kan overflødig vann få fritt rom bort fra jorden.

Hvordan redde en elefantfot?

Elefantfot – slik lykkes du
  1. Plassering. Bladrosetten gir et visst volum.
  2. Vann. Elefantfoten er en meget lettstelt potteplante som tåler både sporadisk og regelmessig vanning.
  3. Jord. Ved omplanting er det best å bruke sandblandet jord, f.
  4. Næring. Gi den en svak dose næring en gang i måneden fra våren til høsten.

Kan Gullranke stå i vann?

Vann og gjødsel:

Den kan stå i selvvanningspotte, men om den er konstant våt på røttene, vil den utvikle “vannrøtter” som ikke tåler tørke. Det er nok å gjødsle en gang i måneden. Planten kan gjerne få en dusj av og til.

Hvordan få en fyldig gullranke?

For å få en fyldig plante bør du plante flere stiklinger i samme potte. Klipp av ranken slik at det står igjen et blad ytterst på planten. Der vil det vokse ut et nytt skudd igjen. Del opp ranken du har klippet bort fra planten i stiklinger.

Hvorfor blir bladene på Gullranken gule?

Hvorfor blir bladene på Gullranken gul? Brune og tørre blader tyder på for lite vann, men det er nok mer vanlig å vanne for mye – da blir bladene gule. Gullranke er på ingen måte spesielt utsatt for skadedyr, men som mange andre grønne planter kan også gullranke få trips, skjoldlus, ullus og spinnmidd.

Kan man ha orkide på badet?

Orkidéer vokser i varme og fuktige omgivelser. Enten i halvskyggen oppe i trekronene eller nede på bakken. Orkidéer vil derfor trives på det varme og fuktige badet, hvor den høye luftfuktigheten passer dem perfekt! Og med svakt fuktige røtter vil de blomstre og trives lenge.

Skal Luftrøtter på orkidé fjernes?

Beskjær orkidéen

Luftrøttene samler vann og gir energi til planten, klipp derfor ikke vekk disse eller andre røtter som er grønne.

Hvordan redde en død orkidé?

Klipp stengelen like over andre ledd. Dersom hele stengelen ser død ut, kan du klippe den helt ned til bladfestet. Vann orkidéen mindre når den er i hvilemodus. Et par ganger i måneden holder.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment