Hva slags jord til palmer?

Palmen liker det ikke for tørt men god drenering vinterstid er viktig. God næringsrik jord med pH mellom 5-6.5 er optimalt. Vann godt ved langvarig tørke om sommeren. Den kan plantes i halvskygge til full sol, men vil få langstrekte blader i full skygge.

Hvordan få palmer til å trives?

Plassering: Palmen trives i full sol, både ute på terrassen og innendørs. Vanning: Den tåler å tørke lett opp mellom hver vanning. Gjødsling: Gi gjerne litt gjødsel én gang i måneden i sommersesongen. Gjødsles ikke i vinterhalvåret.

Hvor mye vann trenger en palme?

Det er dessverre umulig å oppgi nøyaktig hvor mye vann en palme skal ha. Mengden vann avhenger av hvor varmt planten står, og hvilken type plante det er snakk om. Jorden må få tørke opp mellom hver gang du vanner, slik at røttene får luft og ikke råtner.

LES DETTE:  What is the real name of zombie plant?

Hva slags jord til palmer? – Related Questions

Kan planter få for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann. For å unngå overvanning kan du bruke en innerpotte med hull i, eller en ytterpotte med hull og skål – da kan overflødig vann få fritt rom bort fra jorden.

Hvor gammel blir en palme?

Levetiden til palmer avhenger av type, men noen kan leve i godt over 100 år.

Hvor høye kan palmer bli?

Artene varierer i størrelse fra planter på under en meter til trær med stammer på over 45 meter. Palmene innehar flere rekorder i planteriket, blant annet størst blad (over 25 meter hos Raphia regalis), størst frø (25 kg hos seychellpalme) og størst blomsterstand (8 meter hos Corypha umbraculifera).

Hvor mange grader tåler palme?

Den kan tåle kortvarige temperaturer ned mot -8 grader men vil da ofte få frostskader på bladene hvis man ikke gir den beskyttelse mot kulde. Palmen trenger varme somrer for å vokse bra.

Hvor fort vokser Yuccapalme?

Stelletips Yucca-palme

Vekst: De vokser langsomt, 15 cm per år. Selve stammen vokser ikke, det gjør kun rosettene. Lys: De skal ha masse lys. Om sommeren trives de godt ute og passer godt på en solfylt terrasse.

Hvorfor er det ikke palmer i Norge?

Det tar mange år å lage en stor palme. De er vanskelige å frakte til Norge fra varmere strøk, og derfor blir det også dyrt. På Hove Plantesalg varierer prisen på palmer fra noen tusenlapper og helt opp til over 10.000 kroner. Og det er en høy pris å betale, for noe som er vanskelig å få til å vokse i Norge.

LES DETTE:  Når skal man klippe alperips?

Hvordan holde liv i en palme?

Slik steller du terrassepalmene inne
 1. Plassering: Palmene bør få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, det beste er 3-10 grader.
 2. Vanning: På vinteren trenger ikke palmene så mye vann.
 3. Gjødsel: Palmen trenger ikke å gjødsles om vinteren.

Hvor lav temperatur tåler palmer?

Palmen vokser godt selv ved lave sommertemperaturer og kan overleve temperaturer ned mot 17 minus. Som en hovedregel vil jeg fraråde å dyrke disse uten beskyttelse hvis temperaturen regelmessig faller under 10 minus om vinteren. Såpass marginer bør man ha.

Hvilke planter kan stå ute hele året?

Vinterbestandige planter til balkong og inngang
 • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø.
 • Stemor – en hardfør plante i mange farger som tåler minusgrader og trenger næring.
 • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet.

Hva skal jeg plante i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hva passer sammen med lavendel?

Mange setter lavendel i staudebedet mellom roser, klematis og andre planter som liker god jord med mye vann og næring.

Hvilke planter trives med lite lys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Er LED lys bra for planter?

LED-lys gir stor effekt, fullspektrum-lys og bruker relativt lite watt i forhold til lysmengden og effekten. Det vil også si at det utvikles mindre varme enn tradisjonelle glødepærer. Med LED lys vil vi også få optimalt fargespekter med balansen av farger som plantene trenger for å oppnå god vekst.

LES DETTE:  Hva gjør jeg med stikling?
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment