Hva mener vi med bindingsverk?

Bindingsverk er en fellesbetegnelse på ulike typer veggkonstruksjoner eller tredimensjonale konstruksjonssystemer. Alle har rammeverk med likeverdige vertikale bærere, stendere (stenderverk), som ikke trenger hjelpebærere for veggkledningen.

Hva er et reisverk?

Reisverk er tette, stående trevegger som bærer takket i et hus. Begrepet omfatter i dagligtale alle typer reiste konstruksjoner, både stavverk og stenderverk.

Hvor langt skal det være mellom stendere?

Det skal være 60 cm fra midten av hver stender, til midten av neste stender, unntaket er avstanden mellom stenderen som festes fast i veggen på siden, og stender nummer to. Avstanden skal være lenger, 62,5 cm, fordi hele den første stenderen skal kles med gipsplate.

LES DETTE:  Hvor mye koster et gruslass?

Hva mener vi med bindingsverk? – Related Questions

Hvorfor cc 60?

De to C’ene i begrepet er forkortelser for «center», altså midtpunkt. Du kan også bruke den norske betegnelsen «senter» hvis du vil det. Tallet 60 henviser på sin side til et mål på 60 cm. Altså betyr CC 60 at det skal være 60 cm.

Hvordan finne cc 60?

Hvordan måler man CC60? Den enkleste og mest nøyaktige måten å måle CC60 på, er å måle fra en ende og merke av på 60, 120, 180, 240, 300 o.s.v. Begynner du f. eks på høyre side setter du et kryss på venstre siden av markeringen slik at du kan sette stenderen slik at den dekker krysset.

Hvordan finner man stendere i veggen?

For å finne en stender kan man bruke et verktøy som kalles “stendersøker”. Det finnes også noen andre triks som kan benyttes hvis man ikke har en stendersøker, de fleste er bare indikatorer og på ingen måte like gode som en stendersøker. Bruk en magnet på veggen for å søke etter skruer / spiker / stifter.

Hvordan måle opp stendere?

Bruk en vinkel for å merke opp første stender, sett deretter et kryss etter streken (her står stenderen), mål 60 cm fra streken (og forbi krysset) og sett neste strek med vinkelen, deretter setter du krysset etter streken og repetert til du har alle stenderene i veggen din ferdig merket.

Hvor tykk er en stender?

Typisk tykkelse er 0,56 mm.

Kan man spikre i betong?

Har du litt tyngre bilder som du ønsker å henge på en betongvegg, anbefaler vi at du bruker skrue og plugg. Du trenger drill for å bore større hull, men bildet kommer til å sitte godt fast og risikerer ikke å ramle ned. For oppheng med skrue og plugg trenger du en drill.

Hvor tykk isolasjon i innervegg?

Enova anbefaler at du velger den beste energistandarden når du først bygger, og ikke bare følger dagens minimumskrav. I dag krever Plan- og bygningsloven 20-30 cm isolasjon i gulv, 30-35 cm i tak og 20-25 cm isolasjon i yttervegger i nye boliger.

Hva er forskjellen på toppsvill og bunnsvill?

Artikkelstart. Toppsvill er en svill oppå stendere eller staver. Begrepet er vanligvis brukt i forbindelse med bindingsverk eller sveitserrøst, men også i sperretak, hvor sperrer ikke er i fase med stendere/staver. Toppsvill kan ses på som en særbetydning av stavline.

Hvor tykk er en vanlig vegg?

For eksempel er yttervegger i boliger, kontorbygg og lignende som bygges i Norge i dag, minst 200 millimeter tykke, mens rene skillevegger kan være helt ned i 50 millimeter tykkelse.

Hvorfor ha dobbel toppsvill?

Jeg anbefaler deg å alikevel bruke dobbel toppsvill, da dette gjør at du slipper å legge inn ekstra spikerslag for innvendig kledning på vegger, og taklister.

Hva gjør en bunnsvill?

Svill er et horisontalt bygningselement av trevirke. I bindingsverk ligger svillen eller bunnsvillen nederst i veggen og bærer stendere eller stolper.

Hva er en svill?

Svill er et horisontalt bygningselement av tre. I bindingsverk er svillen nederst og øverst i veggen og bærer sperrer.

Hvorfor bruke vi Svillemembran?

Svillemembranen klebes direkte til grunnmurskronen og virker trykkutjevnende og kapillærbrytende slik at bunnsvillen beskyttes mot fukt. Flikene av Tyvek® membran er vindtette, vanntette og svært diffusjonsåpne. Det gir rask og sikker uttørking av byggfukt i bunnsvill og annet tilliggende treverk.

LES DETTE:  Hvorfor lufting kloakk?

Hvordan feste Toppsvill?

Svamp
  1. Fest toppsvillen der du skal ha den midlertidig. Trenger ikke sitte godt fast.
  2. Borr hull gjennom svillen og gipsen, ca hver 20. cm.
  3. Fjern svillen og sett inn gipsanker i hullene.
  4. Skru fast svillen med skruer og skiver i hullene du har borret.

Hvor mye koster en vegg?

Prisen for en vegg

– Det er vanskelig å gi noe helt konkret svar på hva det vil koste, men gjelder det en enkel vegg som må monteres, vil det koste rundt 3.000 kroner i arbeidskostnader, og rundt 2.000 kroner for materialene, altså totalt 5.000 kroner, sier tømrermester Arne Sveberg.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment