Hva legger man under heller?

Hvilken sand under heller?

Som settesand er steinstøv/subbus 0/5 og 0/8 mest brukt. Tilsvarende masser kan også benyttes. Settesanden bør ha en tykkelse på ca. 4-5 cm før komprimering.

Hvordan legge skifer heller?

Komprimer godt og sørg for at du har full kontakt mellom helle og underlaget. Legg ut et lag med sand eller subbus, ca 5 cm tykt. Om du ikke ønsker gress mellom hellene (eller ugress!) kan du legge en fiberduk under det øverste sandlaget.

Kan man legge belegningsstein selv?

Belegningsstein kan du legge selv. Vi forteller deg hvordan.

En innkjørsel og parkeringsplass med belegningsstein gir et flott og ryddig førsteinntrykk av eiendommen, og riktig lagt kan dekket vare i flere tiår med minimalt vedlikehold.

Hva legger man under heller? – Related Questions

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

Hva trenger man for å legge belegningsstein?

Dette trenger du for å legge belegningsstein:
  • Belegningsstein.
  • Fiberduk.
  • Grus eller pukk, 0-32 mm.
  • Grus eller pukk, 0-8 mm.
  • Fugesand.
  • Spade.
  • Feiekost.
  • Tommestokk.

Hvordan legger man belegningsstein?

Belegningsstein legges på tvers av kjøreretningen. Fei til slutt med fugesand og komprimer med platevibrator. Husk å låse ytterkantene på området med stein. Spanderer du også på å impregnering av steinene, vil du ha en lettstelt og pent gårdsplass i mange år.

Er det vanskelig å legge belegningsstein?

Å legge belegningsstein er ikke så vanskelig, men du må ha litt tålmodighet og være nøyaktig. Det er avgjørende at grunnarbeidet gjøres på riktig måte. Belegningsstein i hagen og oppkjørselen ser fint ut og krever lite vedlikehold. Planlegger du oppgraderinger i uterommet, er stein et godt alternativ til platting.

Hvor mye koster det å legge belegningsstein?

Pris ca 650 kr pr m2. Bare brosteinen koster da langt over 300 kroner kvadraten.

Kan belegningsstein males?

Å male belegningssteinene med maling kan helt endre sin nåværende farge eller bare fornye den. Selvfølgelig skaper slike tiltak også et beskyttende lag på overflaten og beskytter det mot ugunstige forhold (flekker, tilsmussing, sol og frost).

Hvor mange belegningsstein pr m2?

Det går 37 stein pr m2. Enkelt vedlikehold.

Hvilken vei skal belegningsstein ligge?

Start å legge steinen fra den lengste siden av plassen. Du kan velge hvilken vei steinen skal legges, men en uskreven regel som gir et varig godt resultat er å legge steinen på tvers av kjøreretningen. Bruk en rettholt for å sjekke at steinen ligger snorrett.

Skal man vanne fugesand?

Slik bruker du fugesand

Denne fugesanden skal brukes på et fullstendig tørt underlag, det skal også være tørt nede i fugene. Sanden vil herde etter lett vanning. Derfor er det viktig at steinene kostes rene før vanning og at fuging pågår i oppholdsvær.

Hvor mye fall på belegningsstein?

Grav området litt større ca. 15-20 cm på hver side, slik at det blir god plass til kantavslutning. Beregn ca 2 cm fall pr. meter ut fra vegg.

Når kan man kjøre på belegningsstein?

Skal du kjøre bil her? Skal du kjøre eller parkere biler på dette underlaget, må du bruke belegningsstein eller kjøresterke heller på 10 cm tykkelse. Belegningsstein kommer i 5 eller 6 cm tykkelse, men er mindre enn hellene – og tåler dermed mer vekt.

Kan man legge asfalt på belegningsstein?

Eksempelvis kan du bruke asfalt som hovedmateriale og belegningsstein som kantavslutning, før du går over til en gangsti med grus/singel. Eventuelt asfalt med felter av belegningsstein innimellom. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.

Hvor mye fall på gårdsplass?

Fall bør være ca. 2 cm pr. meter. Vann ledes ut i terrenget eller til dreneringsrenner.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment